Jul, jul, jul

Ja, då var det jullov då. Känns otroligt skönt måste jag säga. Har gjort bort det mesta av skrivandet, bara lite finjusteringar kvar och det kan jag göra efter julhelgen. Nu längtar jag bara som en tok tills jag kommer hem. Herregud, det va typ två månader sedan jag träffade marre. Det känns väldigt konstigt.

Julen lär bli lite annorlunda i år. Bara fem stycken som kommer på julafton, när vi brukar vara typ 20 pers i vanliga fall. Men det bryr jag mig inte om. Viktigast att få vara med familjen känns det som. Vi kommer ju att träffa resten av släkten på annandagen. Ny tradition med middag inne i stan hos moster Elisabet och Ulf. Ska bli riktigt kul. Jocke kommer på juldagen (förmodligen) och vi åker ner till Svall på torsdag eller fredag och firar nyår där. Men innan det ska vi åka skridskor på Getinghov. Sedinarna och Näslunds hemmais. =) Den 9:e måste jag vara tillbaka här. Åker väl upp nån dag efter matchen vi ska på i swedbank med jockes farsa och brorsa den 4:e. Toppmöte mot HV. Spääännande!

Nä, nu ska jag gå ut med lite sopor och gå till miniaffären och ta ut lite pengar innan lunchen. Bussen går mot Övik klockan 15.25.


åh, herregud!

http://allehanda.se/lokalt/senaste_nytt/1373

Skrattade byxorna blöta.

Dream on

Hmm.. Konstig natt..

Släckte lampan vid 24. Låg vaken ett tag och tänkte på julhelgen. Längtar ganska mycke dit faktiskt.
Hade ställt väckaren på 8.30 för att komma upp i tid och komma igång med skrivandet. Drömmer nått konstigt. Kommer inte ihåg allt, men det var iaf min gamla högstadieklass som var med. Vi var vid nån sjö eller nått liknande. Vi skulle tävla. Vem som kom längst surfandes på sånna där mattor som man åker på på vintern. Fast det var ju inte vinter, utan sommar och vi skulle surfa med dem på vattnet. Vi tävlade en mot en. Jag mot Emelie i åttondelsfinal. Jag vann! Ska tilläggas att Emelie är en otrolig tävlingsmänniska och har alltid vunnit det hon ställer upp i.

Vet inte riktigt vad den drömmen ska betyda egentligen, men jag var på bra humör när jag vaknade klockan 11(!) iaf. Fattar inte att jag kunde vakna så sent. Måste ha stängt av väckaren i sömnen, men jag har inget minne av det. Förmodligen behövde jag den där maratonsömnen. Har hunnit skriva två sidor på arbetet iaf. Ska försöka skriva två till innan dagen är slut. Sen blir det träning. Skönt att få komma ifrån pluggandet lite. All stress släpper på iksu.

advent nr.3

En lång dag av läsande väntar. Läsande på datorn. Mindre kul kanske, men jag får ta en paus för att gå på Iksu, så jag ska nog klara mig.

Kul att träffa farsgubben igår. Han var uppe med jobbet för att se Pistvakt. Lite avundsjuk blir man ju allt. Vi fikade iaf på Nya konditoriet. Mysigt där. Köpte en kofta till pappa. En sån där gubbkofta med knappar, som han skulle ha på kvällen. Till mig själv köpte jag ett par skotskrutiga knästrumpor till min hängselklänning.
Har kommit på mig själv att jag börja fundera på julkläder. Har lite att välja på, men jag känner att jag saknar en underdel. Skulle helst av allt vilja ha en svart kjol, eller kanske ett par svarta shorts. Men jag får klara mig med det jag har. Absolut inga pengar kvar nu.

Börjar sakna familjen riktigt mycke nu. Missar så mycke nu under jul känns det som. Idas lucia, som sägs ha varit väldigt bra tex. Hon sjöng och läste dikter. Liten bli stor.



Sen hade hon nån hopptävling igår på ridningen. Bara på skoj, men ändå. Hon kom vidare till omhoppningen. Stolt storasyster, jajjemän!

Nä, nu ska jag börja läsa.

Keep up the good work

Läst ut en bok på två dagar, nu väntar nästa. Och den ska helst vara genomplöjd innan nästa vecka, för då ska jag börja skriiiiiva. Suck suck suck fuck. Men men, det blir nog bra tillslut. Jobbigast att komma igång bara. Men sen får jag ju min belöning. Julafton! Ska bli riktigt skönt att få komma hem nån vecka och bara ta det lugnt. Åker på torsdag. Fredag hoppas jag att jag får träffa Maria och Mikaela. På lördag blir det nog pepparkaksbak och julgranspyntning (kanske bad i tunnan också).

Kom nyss hem från Iksu.
Marklyft - Kuuuuuul!!!
Good Mornings - Mindre kul
Step up - Balansen finns där nu iaf, ganska kul övning
Benspark - Döden!
Triceps push-downs - Ja, jävlar vad det bränner
Ryggresningar "rulla" - Ganska dryga faktiskt, svårt med tekniken

Nu ska jag käka lunch. Sen tänkte jag ta mig en promenad till Ica och handla lite käk till ikväll och resten av helgen. Ikväll blir det genomgång av boken jag läst samtidigt som jag ska tvätta. En hel jävla massa att tvätta. Låter väl som en underbar fredag, eller hur? mm, jo.. ja just det..

Imorrn får jag träffa pappa en snabbis. Wiiii!! Fika på stan.

wannabe heineken?

wannabe heineken?

Rester från lördagen, då vi mixade och matchade lite med etiketter.
Vi har grymt kul tillsammans. Ses alldeles för sällan, men det ska det bli ändring på minsann.

en månad och två ljus

En månad idag. Jag och Jocken. Jepp. En intensiv månad, men ändå inte. En underbar månad. Ser fram emot flera till.

Andra advent idag. Ingen vidare julstämning än. Vi var på julfest hos en klasskompis igår. Blev inte så mycke jul där heller. Det blev fyra cider och en halv öl. Lite snurrig och gapig blev jag allt. Längesen jag drack något i alkoholväg kan jag meddela. När vi kom hem låg vi och såg på Fuglesangs färd upp mot rymden. Sen däckade vi ganska snabbt.

Seeeega imorse. Klev upp vid två, med en aningens huvudvärk. Sen har vi inte gjort nått vettigt alls. Var ute och gick en sväng. Nu ikväll har vi dock satt upp en mysig lampa ovanför skrivbordet. Det blev väldigt bra måste jag säga. Skönt att ha en riktig kääär i huse, som kan skruva och greja. (Jag kan faktiskt också skruva och greja, men nu hade jag glömt mina skruvmejslar hemma i Lunnedalen, så Jocke fick ta med några.)

Nu ska jag krypa ner i sängen och ta hand om min stackars Joakim och hans märkliga klämmärke på armen, eller är det ett blåmärke, eller ett födelsemärke, eller ett köttsår, eller eller eller???!!



Hooo de da??!

Shopgirl

Ujuj, träningsvärk i biceps idag. Alldeles öm. Najs som fan!

Nyss hemkommer från skolan. Riktigt intressant och kul idag faktiskt. Kul att kunna dra kopplingar till sina egna arbetslivserfarenheter för en gång skull. Blir liksom roligare att diskutera då.
Fick även reda på att vi inte alls ska göra ett grupparbete på det här momentet, utan att det kommer att bli ett enskilt. Otrolig lättnad. Hade ju som varit lite jobbigt att måsta hålla kontakten med folk över julen liksom. Dessutom behöver vi inte lämna in arbetet personligen, utan via mail. Det betyder att jag kan stanna hemma lite längre. Hade varit lite drygt att åka upp redan den 4:e liksom.

Nu ska jag käka blodpudding och sedan se en dålig film som Jocke fick gratis på JC när han köpte jeansen. Shopgirl, bara titeln låter ju urtrist.

paprikasug

Hmm.. Fick just precis nu ett galet sug efter paprika. Undra varför. Kanske för att jag åt apelsin nyss. Första apelsinen den här "vintern". Äter inte apelsin på sommaren. Smakar konstigt då.

Lisa har varit dutti idag.
Först fick hon reda på att hon klarat tentan. VG, precis på gränsen. Lisa är nöjd. Hade inte förväntat sig att det skulle gå så bra. Hon hade absolut inte förväntat sig att spika sista uppgiften, som var galet svår. Komplicerad matte, typ. Men det gjorde hon minsann.
Efter skolan drog Lisa och hennes kompis Catta på Iksu. Första passet på nya programmet. Spännande. Det började tungt med latsdrag, men Lisa klarade alla sets och reps, med nöd och näppe. Sedan fortsatte det ännu tyngre. Sittande rodd. Hua! Orkade inte med 15x3, så det fick bli 15 - 10 - 10, och hennes armar höll bokstavligen på att ramla av. Då var det dags för lite biceps curl och biceps hammer curl för Lisas stackars armar. Jojo, det kändes vill hon lova. Skönt för henne att köra lite benböj sedan. Vila armarna lite. Benböj är alltid kul. Desto roligare nu när det blir lite tyngre belastning. Sedan gick Lisa hem och åt middag.
Från halv sju till kvart i nio låg Lisa skönt i sängen och läste allt som hon skulle för att vara förberedd inför seminariet imorgon. That´s a first. Dutti, dutti!

Sen var det ju inte bara Lisa som var dutti ikväll. Modo avancerade till en tredje plats i tabellen genom att slå Linköping med 5-2 i Swedbank.

korthittat, eller?

Det var ett tag sedan nu. Har haft annat för mig kan man säga.

Jäkligt underbar helg faktiskt.

Fast det började ju redan i onsdags.

Åkte hem till Lunnedalen på onsdag eftermiddag. Skönt att komma hem till familjen igen, även om det bara var över en natt. Lyxigt att slippa laga mat och diska och så. =)


På torsdag förmiddag åkte pappa och jag in till stan för att kolla in nya gallerian Port 9. Fyra klädaffärer och ett fik. Inte helt färdigt kanske. Jack & Jones var dock riktigt fräscht. Pappa köpte ett par jeans där. Snygga. Jag tyckte dock att de som var lite slitna var snyggare, men han påstod att han inte kunde köpa "trasiga" jeans heller. Haha! Efter stadsbesöket skjutsade pappa ut mig till dagiset som jag jobbade på förut. Jag var riktigt nervös faktiskt. Vet inte varför. Var kanske rädd att barnen inte skulle känna igen mig. Men så fel jag hade. Så fort jag öppnade dörren ropade en pojke "Heeej Liiiisa!!" och en annan "Varför var du borta så länge?" och "Varför jobbar inte du här längre?". Jag blev ganska förvånad, men glad såklart. Sen var det en tjej som var lite osäker till en början. Hon tittade snabbt på mig och sedan tittade hon bort. När hon sedan tittade lite mer noggrant kände hon igen mig och sken upp som en sol och gav mig en stor kram. Åhhh, de är så fina. Fröknarna blev glad av att se mig också. Jag hoppas verkligen att jag får jobba där i sommar. Det skulle vara riktigt kul!

På torsdag kväll var det hockey såklart. Så skönt att få träffa Jocken igen. Ganska kul att träffa lillebror Mikael också. =) Sen var det ju ganska grymt att Modo spelade skiten ur ett klent Timrå också. 8-1. Herregud!! Buss från Övik till Umeå. Hemma vid tolv ungefär.


Skola på fredag. Tacopaj gjord av Jocke med familjen Gidlunds recept. Grymt god! Han kan han också ju. =P Den spisades på golvet i mitt rum framför tv:n. Så blir det när man bor litet och utan extrastol. Idol finalen på kvällen. Markus var helt klart den rätta att ta hem matchen. Sen blev det en promenad i mörkret. Mysigt.


På lördag tog vi det lugnt till en början. Vid ett åkte vi in till stan. Jocke hittade ett par grymt snygga jeans på JC. Wrangler, oh yeah! Hemmagjord pizza blev det på kvällen. Shit va gott! Har glömt att det smakar så bra.


I söndags blev det träning på förmiddagen. Inte alls nå hårt. Har kört ganska lugnt i veckan. Mest provat på de nya övningarna jag ska köra och så. Fick inte jocke att träna. Men han följde med och tittade på iaf. Det får väl duga än så länge. Sen var det snabbt hem och käka tacorester och duscha. Sen in till stan igen för att hämta ut jeansen Jocke köpte. De hade sytt upp dem en aning. Så jävla snygga! Blir riktigt avis. Vill också ha Wranglerjeans. Sen var det ju tänkt att han skulle hem på söndag, men vi hade inte alls lust att skiljas redan då, så han bestämde sig för att skita i jobbet och stanna en dag till. Guld!


Idag hade jag föreläsning på fram till tolv, sen gick jag hem för att käka lunch. Det blev korv och makaroner med stekt ägg. Det låter kanske simpelt, men icke. Inte när man håller en person i ena handen hela tiden man lagar maten. Vi for runt som ett par siamesiska tvillingar där i köket. Riktigt imponerad är jag över att vi faktiskt fixade allt med bara varsin hand. Teamwork. Haha! Morotsskalningen var nog mest komplicerad. Vi åkte in till stan en timme innan hans buss skulle gå för att äta nått på stan. Det blev Subway. Sedan upptäckte vi en underbar affär. Lagerhaus. Jag visste att den funnist ett tag i stan, men hade aldrig gått dit. Trodde bara att det var en massa dyra kläder som jag inte alls har råd med. Men det var inte alls nån klädesaffär. Det var en prylaffär utan dess like. Så jäkla mycke bra saker. De hade till och med en hel sektion med "slå in-grejer". Det skulle syrran älska. Måste dit och köpa snören och ljus och en massa annat imorrn. Tungt att säga hej då till Jocke som vanligt, men han kommer ju på fredag igen, så det blir inte lika lång väntan den här gången. Skönt!


Oj, va mycke det blev nu då. Aja, den som orkat läsa har väl kommit fram till att jag inte skrivit nått vettigt alls i princip. Men det brukar ju min blogg gå ut på allt som oftast, så varför bryta det mönstret?


Imorrn får jag reda på hur tentan gick. Har inte hunnit bli nervös än. Kanske ska ta och bli det nu snart.


RSS 2.0