Försov mig!

På två hela terminer har jag inte försovit mig en ända gång. Självklart ska jag, innan vår sista föreläsning denna termin, försova mig. =)

Jag sov väldigt dåligt i natt. Somnade sent. Hade ställt väckaren på 6.15, för skjutsen upp till Härnösand skulle gå 7.30. Jag kommer ihåg att jag vaknade när väckarklockan ringde 6.15, och jag tryckte på snooze som vanligt - trodde jag ja! Näädå, det visade sig att jag hade stängt av väckaren istället. Nästa gång jag vaknar är det Jenny som ringer och undrar var jag är. Klockan är då 7.35. SHIT!

Jag drog på mig kläderna och borstade tänderna väldigt fort och sprang ut genom dörren. 7.40 satt jag i bilen. Ganska imponerande. Just nu har jag inget bra minne alls från i morse. Joakim sa att jag sprang runt och lät konstigt, men det har jag inget minne av. Jag var nog inte tillräckligt vaken. Haha!

Men vi kom bara fem minuter sent till lektionen om missade ingenting. Skönt.

Nu är det alltså B-uppsatsskrivande som gäller de kommande veckorna. Stressigt värre kommer det dessutom att bli eftersom att vår handledare ska iväg till Tyskland veckan innan inlämning, så vi måste vara klara lite tidigare än de andra i klassen. Men men, det ska nog gå fint ändå.

Tack för idag. Slut för idag.

Yes!

image180

Det gick! Jag lyckades springa runt hela Sidsjön. Okej, det är bara 3 kilometer, men det ska tilläggas att jag har inte tränat kondition på typ ett år och jag hade grym mjälthugg hela tiden då jag sprang. Hua! Jag plågade mig för att hänga på Joakim, men jag lyckades. Inga skavsår fick jag heller. Mina nya springskor var ett kap måste jag säga.

Nu sitter jag typ helt förlamad framför tv:n med oerhört skönt smärta i ben och höfter. Jag misstänker att morgondagen inte kommer att vara nådig. Får nog beställa färdtjänst till ica bergsgatan imorrn. Haha!

Nu ska jag fortsätta plugga inför duggan imorrn. G´natt!

Vikt

Efter att ha springit in och ut ur provhyttar på Birsta i lördags har jag blivit väldigt uppmärksammad på min klena kroppsbyggnad. Jag har alltid varit smal, men just nu är jag bara väldigt less på det. Jag vet att många är väldigt avundsjuka på mig som kan äta vad som helst utan att gå upp i vikt. Jag ser detta dock som ett problem. Lite former skulle faktiskt inte skada.

Med min höga ämnesomsättning är det i princip omöjligt att gå upp i vikt, men jag ska göra ett tappert försök. Börja käka mera och äta fler gånger om dagen, mer mellanmål och sånt. Mycket protein och kolhydrater. Joakim har tagit på sig att hjälpa mig så att jag verkligen håller mig till detta.

Det dumma är ju att jag mår ju inte dåligt som det är nu. Jag klarar mig väldigt bra med den mängd mat jag äter just nu. Är typ aldrig sjuk och har inga andra matrelaterade problem heller. Det är nog det som gör det så svårt att ändra rutiner, eftersom att jag inte mår dåligt av de jag har nu.

Men nu ska jag banne mig, från och med idag, börja äta mer och bättre mat. Tyvärr har jag helt tappat lusten för gymmet, så vi ska försöka börja springa istället. Premiär ikväll. Jag vet att löpning inte är lika bra som styrketräning när man vill gå upp i vikt, men det är bättre än ingenting när motivationen tryter. Jag får lyfta lite i Joakims hantlar här hemma.

Nä, nu ska jag klä mig för årets första joggingrunda. Vi får se hur det går. =)

Klassfest

Gårdagen blev lyckad. Efter några timmar ute på Birsta hittade vi nästan allt vi skulle ha.


Jag köpte en skjorta till kvällen, ett par joggingskor, en foundation, fotohörn, bikini, joggingsockar och kaligrafipennor. Joakim köpte joggingskor, keps, spel till Xboxen, skjorta och oljefärger och penslar.



Vid 19.30 samlades klassens Sundsvallsbor på Olearys. Vi åt mycket gott. Vid 23.30 drog vi vidare till Oscar.
Här kommer bilder från kvällen:


Bild 1: Outfit for the day
Bild 2: Jim, Markus och Joakim på Olearys
Bild 3: Jenny, Petter och Ann bakom glaset


Bild 1: Ann och Tina
Bild 2. Jim ser gigaaantiskt nöjd ut över sitt kaffe och sin baileys
Bild 3: Så nöjd att han tog alla mintkakor


Bild 1: Jag och Jenny
Bild 2: Petter och Jim diskuterar
Bild 3: Mmm, gott!
Bild 4: En härlig blandning av mjölk, ketchup, senap och lite BBQ-sås


Bild 1: På Oscar mötte vi upp en glad Jon
Bild 2: Ann och en halv Tina
Bild 3: Limedrink

hemmafru?

image164

Idag har jag fått mycket gjort.
Känner mig väldigt duktig. Jag har hunnit med att läsa de 70 sidor som jag hade tänkt läsa. Satt ute i solen i en och en halv timme och läste, så jag fick lite ljus på mig. Vid lunch kom Joakim hem och vi betalade hyran och alla räkningar för denna månad innan han rullade ner till jobbet igen.

När jag läst färdigt tog jag tag i disken. Jag rengjorde även fläkten ovanför spisen och efter det dammsög och skurade jag hela lägenheten. Vädrade rejält, både balkongdörren och köksfönstret stod på vid gavel. Skönt med lite frisk luft inne i lägenheten. När jag var färdig med allt detta for jag till Ica och storhandlade. När Joakim kom hem vid halv sex hade jag precis börjat med tacopajen.

Är lite imponerad att jag hann med allt detta idag. Det är skönt att vara effektiv ibland.

Har även skrivit en lista på allt som bör inhandlas imorgon på Birsta. Denna lista innehåller allt från fönsterputs och foundation till joggingskor. Vi kommer ränna runt över hela Birsta tror jag. Systembolaget ska även invigas för vår del. Så skönt att de också flyttat ut till Birsta. Då slipper man stressa för att komma dit till klockan tre.

Nu ska vi förmodligen ta fram godisskålen snart och bänka oss framför tv:n.

löningsdag

Fredag igen då. Önskar verkligen att jag inte hade så mycket att läsa idag. Skulle mycket hellre gå runt på stan och strosa i det fina vädret. Men men, har dugga på tisdag och måste läsa ut en bok som jag inte ens har börjat med. Vetenskapsteori och forskningsmetodik - bläää!

Längtar som fasen till imorrn. På dagen ska vi nog ta en sväng ut till birsta och shoppa loss. Sen på kvällen blir det utgång med "klassen", alltså vi som bor här i Sundsvall. Vi har bokat bord på O´learys vid 19.30. Vi ska käka mat, dricka och ha jäkligt roligt.

Nä, nu måste jag sätta igång med läsandet, så jag hinner läsa i alla fall halva boken idag.

dan före löningsdag

Sååå trött!
Sitter och väntar på att älskling ska komma hem från innebandyn, så vi kan krypa ner i sängen. Är verkligen trött. Det har varit en lång dag med vårdcentralbesök och plugg.

Vädret verkar hålla i sig. Och det är så mysigt med soliga vårdagar och kvällar. Igår kväll tog vi en promenad mot Nacksta och svängde förbi Malin och Pålle. Evelina växer så det knakar, det går verkligen fort.


Morbror Joakim gosar med lilla systerdottern.


Min outfit for the day. Så roligt att man kan börja ha lite vårigare kläder nu när värmen kommit.

Nu ska jag gå och göra en kvällsmacka.

sömnbrist

image159

Trots vårt nymålade och numera mysiga sovrum hade jag väldigt svårt att sova i natt. Eller i morse snarare. Vaknade vid kl 5.00 och kunde inte somna om förrän vid efter sju och då var det bara en timme tills jag skulle upp typ. Suck. En kul grej som jag upptäckte när jag låg vaken var att vi har faktiskt lite morgonsol på vår balkong. Från att den gått upp vid ungefär 5 till klockan 6 har vi sol på vår balkong. Det kan ju vara trevligt om man får för sig att stiga upp i ottan någon gång i sommar.

Jag kom nyss hem från en promenad i solen. Antingen var det jag som såg i syne eller så gick jag faktiskt förbi en solandes Malin Ewerlöf typ 100 meter från vår lägenhet. Kan det verkligen stämma? Hon pratade dock i telefonen och det lät väldigt likt hennes röst.

Blä. Jag borde läsa nu. Fast jag har redan hunnit läsa ut en bok idag, så lite har jag ju fått gjort. Känner mig inte sådär jättepigg på att fortsätta läsa nu. Vill helst av allt att jag ska vara nyduschad och fräsh så jag kan gå ner på stan och käka glass. Har ingen ork idag så det blir nog inget av det heller.

Norra berget



Drog som sagt upp till Norra berget för att njuta lite av solen. Lekte lite med kameran och fick även en hel del sidor lästa.

image155



Jag läste om kvalitativa intervjuer och fotade en tussilago. Bredvid mig såg det ut som att någon hade slagit läger.

Måndag

image151

Ny vecka - nya äventyr.
Ja, då var det måndag igen då. En fin sådan ska jag tillägga. Blå himmel och värmande sol. Härligt.

Saker som ska göras idag är; dammsuga lägenheten lite fort innan Joakim kommer hem med bilen vid 10.30. Han är hos tandläkaren just nu. Hoppas att det går bra. När han kommer hem med bilen tänkte jag ta den upp till Norra berget och sätta mig i solen och läsa. Har en del skoljobb att läsa in mig på och då passar det ju bra att sitta i solen och göra det. Två flugor i en smäll liksom.

Har ont i hela kroppen efter denna jobbhelg. Var riktigt trött i morse, kände att jag behövde få vila ut mig lite så jag låg kvar till strax över nio. Nu har jag käkat frukost och ska nog ta tag i dammsugningen.

Ha en trevlig måndag!

Oturshand

Jag undrar väldigt mycker över varför jag  målade mina naglar just igår när jag inte gjort det på hur många månader som helst. Jag visste ju att jag skulle jobba nu i helgen och då får man aldrig behålla något nagellack. Naglar brukar ryka lite nu och då när man jobbar. Speciellt när man ska montera en massa vagnar, vilket jag såklart gjorde idag.

Idag råkade mina händer, eller min högra hand för att vara mer precis, ut för lite mer än avskavt nagellack och brutna naglar. Med min första kund för dagen skulle jag visa hur man fäller ihop en vagn. Självklart lyckas jag klämma mig på nått underligt sätt. Det gjorde oerhört ont, men det vill man inte visa för kunden, så jag höll minen och gick iväg in på lagret och kved lite i smyg.

Trots min skadade hand gick dan här dagen faktiskt som en dans. Ganska mycket kunder och en del saker att montera upp och märka. Monterade tre vagnar och märkte bland annat 250 haklappar.

När jag kom hem for jag direkt och handlade middag bestående av potatisgratäng, fläskfilé och stekta champinjoner och sockerärtor. Mycket gott. Här kommer dock min oturliga högerhand med i bilden igen. Jag skulle riva skivor av potatisarna med rivjärnet. Det gick sådär... Jag slant och skar upp ett riktigt djupt jack i tummen. AJAJ! Det blödde riktigt mycket, men det var bara att dra på ett plåster och fortsätta riva potatis och hacka lök, med en påse runt tummen också såklart. Joakim kunde inte ta över eftersom han stod i sovrummet och målade. Han köpte färgen idag. En gråbeige nyans. Det ser ut att bli väldigt fint. Tyckte inte alls om den ljusblå färgen som var innan.

Nu ska jag ligga och dega i soffan en stund innan det blir dags att börja flytta in grejerna in i sovrummet igen.

Ett tappert försök

Ännu en härlig vårdag!
Vid 9.30 traskade jag iväg till universitetsbiblitoteket här i Sundsvall. Jag och tre andra från klassen skulle få en liten genomgång om hur man hittar vetenskapliga artiklar på bästa sätt. Det är inte det enklaste kan jag tala om. När de dessutom ska vara på engelska ökar svårighetsgraden ytterligare. Men jag och min skrivarkompis Jenny hittade några bra artiklar om det ämne vi ska skriva om till B-uppsatsen - Genus i förskola.

När jag kom hem vid 13-tiden slängde jag i mig lite lunch och tog med mig en stol ut för att sätta mig och lapa lite sol samtidigt som jag skulle läsa en av de artiklar vi hittade. Jag hann läsa två rader innan jag frös halvt ihjäl. Nä, så kallt var det inte, men det blåste väldigt mycket, så jag tog min stol och traskade bittert upp till lägenheten igen. Det var ett tappert försök av mig i alla fall.

Har tagit en paus i läsandet nu för jag tänkte se på det nyaste Lost som jag precis laddat hem. Men det visade sig vara nått skämt med den filen för efter en minut byttes Lost mot någon konstig realityserie. Bummer! Jag som var så sugen på Lost. Jaja, då skriver jag lite i bloggen istället innan jag fortsätter att läsa. Så nu har jag gjort det. Dags att fortsätta läsa.

Vår!

image150

Ojoj, nu känns det verkligen att våren är påväg. Både idag och igår har det varit helt underbart väder. Man blir så glad. Solen värmer både kropp och själ. Men den här veckan har det dock inte bara varit solen som värmt. Trots en del motgångar har både jag och andra klarat oss mer än bra, och det är jag stolt över.

Just nu sitter jag i fåtöljen och ser på Dirty Sexy Money på femman. Verkar vara en ganska serie.

Har haft konstigt ont i högra höften hela dagen. Det känns som träningsvärk, men jag har inte gjort något som kan ha orsakat träningsvärken. Det gör mest ont när jag har suttit ner ett tag och ska ställa mig upp och gå. Hoppas det bara är nått tillfälligt. Jag kanske bara ha sovit på nått konstigt sätt.

Nä, nu ska jag se på röstningen av So you think you can dance, sen ska jag göra lite kvällsfika till Joakim som kommer hem från innebandyträning snart.

majblomman

image148

Åhh, det kom alldeles nyss förbi en pojke på kanske 8 år och sålde majblommor. Han var hur söt som helst, så jag kunde inte låta bli att köpa några blommor. Han började småprata lite och berättade hur bra det hade gått att sälja i området. Han lät sådär lillgammal som vissa gör. "Jag och min kompis Tommy fick ihop 50 kronor i förra huset." Han betonade verkligen 50 kronor och tyckte det var hur mycket pengar som helst. Så gulligt. Tänk vad lite man begärde när man var liten.

Sitter nu och varvar ner efter en skoldag. Strax blir det till att sätta igång med middagen. Sen ska vi iväg och träna och efter det skulle Jon kommer förbi och se hockeyn och kanske nån film. Trevligt med lite sällskap. Då får man en anledning till att plocka i ordning här hemma. =)

Äntligen en vårdag! Även fast man vet att det förmodligen inte kommer att hålla i sig, så blir man alltid lika hoppfull när solen och värmen dyker upp. Man får hålla tummarna för att det inte kommer nån mer snö i alla fall. Hellre regn, så att snön försvinner helt.

Jobbhelg

Den här jobbhelgen har gått ganska fort faktiskt. Inte galet mycket folk, men inte för lite heller. Det har rullat på mest hela tiden, så dagarna har gått ganska fort. Alltid kul att träffa tjejerna på jobbet också. Nu var det ju ett tag sedan eftersom jag bytte helg sist. Fick höra lite spännande, men ganska motbjudande skvaller angående två av våra kollegor. Hugaligen!

Imorse fick Joakim fnatt och klev upp tidigt (9.00) och gjorde superhärlig frukost. Gröt, kokt ägg, juice och macka. Den frukosten stod jag mig på fram till halv tre då jag åt lunch. Anledningen till att han var så snäll var att han ville kompensera lite för att han sitter och spelar på sitt nya xbox 360 hela dagarna. =)

Ikväll tänkte vi se en film som går på tv:n. A beautiful mind med Russel Crowe. Skulle behöva läsa lite innan dess, men jag vet inte om mitt huvud orkar med det. Vi får se.


Ibland gillar jag mitt hår.

Lika som bär

image146

Har under hela slutspelet funderat på varför Johan Davidsson i HV har en sådan konstig skägg/mustaschväxt.
Idag kom jag i alla fall på vem han är lik - Asterix.

Tyvärr syns inte den slående likheten på just denna bild av Johan, men jag antar att alla mer eller mindre hockeyintresserade people har sett honom på tv och där syns det tydligare.

Nä, nu kanske man ska ta och börja göra sig i ordning för sängen. Jobb imorrn. Fast och andra sidan blir det nog en omöjlighet att somna - Joakim har köpt xbox 360, han vill spela. Punkt.

torsdag

image145

Känner mig en aning dagvild faktiskt. Kan bero på att jag inte var i skolan i tisdags. Har bara varit i skolan en dag den här veckan, idag alltså. Vi redovisade våra idéer till den kommande B-uppsatsen. Lite smådrygt att sitta och lyssna en hel dag, men man hade inte så mycket val.

När jag kom hem idag passade jag på att skicka in en hel del bilder på någon fotosida för framkallning. 159 kort blev det. Från i somras fram till nu. Längtar tills de kommer! Älskar att sitta och blädra bland nya kort. Sällan man gör det nuförtiden. Man glömmer bort att framkalla när man har digitalkamera, tyvärr.

Sitter och ser på kvalseriehockey nu. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på senare. Jocke åker och spelar innebandy, så jag får lägenheten för mig själv. Tänkte egentligen träna jag också, men jag mår sådär. Kunde knappt somna igår, för jag mådde så dåligt och hade ont i magen. Hoppas det bara var något tillfälligt. Har inte riktigt tid att bli sjuk just nu. Mycket skoljobb som kommer framöver. Kanske ska läsa lite ikväll förresten. Eller så gör jag det imorrn, känner mig alldeles för lat idag.

Nä, nu ska jag fortsätta att slösurfa lite. Ciao!

Tvättbråk

Herregud, vilken morgon!

I morse ringde det på dörren. Vem fasen kan det vara så här tidigt? När jag öppnade stod det en upprörd kvinna utanför.
- Är det du som tvättar? frågade hon, med rysk brytning.
- Ja, sa jag.
- Har du slängt mina blöta kläder i en hög på bänken?
- Ja, jag fick lov att göra det för att jag skulle kunna hänga upp min tvätt.

En liten bakgrund till problemet:
Sedan vi flyttade hit till det här huset har det varit lite problem med tvättningen. Varje gång jag har bokat tid och ska börja tvätta har det hängt kvar kläder från den som använde tvättstugan tidigare, ofta samma person. Jag har fått lov att ta ner deras kläder, däribland stringtrosor och bh:ar, för att jag ska kunna hänga upp mina. Har länge funderat på att gå och säga till dem att försöka hålla sina tvättider bättre. Men istället för att skapa bråk satte jag upp en lapp till alla i huset där jag föreslog att vi skulle prata med hyresvärden och fråga om han kunde fixa ett torkskåp eller liknande, så att tvätten torkar snabbare. I princip alla i huset höll med om att det var en bra idé.

Åter till i morse.
Jag fick lov att följa med den väldigt upprörda kvinnan ner till tvättstugan där hon visade att hennes tvätt inte var torr än.
- Nu måste ju jag hänga upp allt det här i lägenheten, säger hon.
- Jo, men det måste jag också göra varje gång jag har tvättat, svarar jag.
Jag frågar henne varför hon inte bokat längre tvättid, (hon hade bara bokat till klockan 12 igår och jag hade bokat från klockan 19) men då påstår hon att jag ska förstå att hennes tvätt ska hänga där i tolv timmar efter att hennes tvättid har gått ut. Okeeej, i vilken värld menar hon att jag ska förstå det om jag inte fått några sådana direktiv. Jag försöker förklara för henne att hon kanske ska boka längre tid nästa gång och inte ta för givet att jag ska lämna tolv timmar på bokningsschemat för att hennes tvätt ska torka, men det verkar hon inte förstå.

När jag kommer upp till lägenheten kokar jag av ilska. Försöker lugna ner mig lite och ringer sedan hyresvärden och berättar vad som hänt. Han håller fullständigt med mig, kvinnan kan ju inte tro att hon ska få ha tvättstugan för sig själv. Han säger även att han planerat att fixa ett torkrum med luftavfuktare och element så att tvätten torkar fortare. Hoppas att det stämmer och att han gör något åt det, för så här orkar jag inte med att ha det.

Nu måste jag gå ner till tvättstugan igen, suck. Sen måste jag få i mig frukost, har helt glömt bort det i min ilska.

Lunnedalen

Då är man i Sundsvall igen, efter en helg hemma i Övik. Väldigt skönt att få komma hem och ta det lugnt.

Egentligen har vi inte gjort så mycket i helgen, mest slappat. Lägger upp några bilder.


På lördag förmiddag tog familjen hurtig en långpromenad runt fjärdänget. Svanarna och bävern hade dykt upp.


På eftermiddagen tog jag och Marie bilen ut till Spetten för att hälsa på kusin Malin och hennes Vilhelm. Hur söt som helst ju!


Idag gick vi en sväng på stan. Syster Ida och jag tog en fika på port9.

8.15

Dryg skolvecka.

Tre dagar i rad har vi börjat 8.15. När man bor 45 minuter från skolan blir det en ganska tidig morgon, i alla fall när man är van att börja 10.15.

Ett nytt delmoment har kört igång. Nu handlar det om förberedelse inför b-uppsatsen som ska börja skrivas om ca en månad. Spännande, men det är ganska tråkigt med statistik och vetenskaplig teori.

Imorrn ska vi dock bara upp för att gå på någon kortare föreläsning på biblioteket om hur man söker efter forskningsartiklar i deras databas. När jag kommer hem vid tiotiden ska jag först gå på stan en sväng och hälsa på syrran på hennes praktikplats, sen ska jag hem och packa och käka lunch. Vid två hoppar jag och syster på bussen hem till Övik. Joakim ska till Gävle med en jobbarkompis och ha kul, så jag tänkte passa på att åka hem och hälsa på familjen. Hoppas även att vi kan fara och hälsa på kusin Malin och hennes lilla son Wilhelm. Har inte träffat honom än.

Nä, nu ska jag föra över en film på ipoden medan jag kommer ihåg.

God natt!


Börjar vänja mig med luggen nu. Känns skönt med lite förändring. Är väldigt nöjd med min nya vårsjal också =)

Mycket

Trist att bloggen har varit ur funktion de senaste dagarana. Jag som har haft så mycket att skriva om. Men jag orkar inte skriva om allt nu, så jag slänger ut lite bilder som får beskriva helgen.


I lördags var vi ute i Birsta och storshoppade. Badrummet fick ett ansiktslyft med duschdraperi, matta, handdukar, toalettsits och ljushylla över badkaret. Även köket och hallen fick lite nya ljuspunkter. Lampan i köket är vi speciellt nöjda med.


Ni får ursäkta, men jag har köpt ett par jeans som sitter bättre än några andra. De var värda varenda krona. De hade jag på mig när vi var ut i lördags. Vi hade en mindre förfest hemma hos oss med Jenny från min klass och Jon. På Olearys träffade vi Jons kusin Annelie och hennes kompis. Mycket trevlig kväll.


Ojoj, jag har klippt lugg. Efter många om och men blev det ändå så och jag är ganska nöjd faktiskt. Det tar bara lite tid att vänja sig. i går kväll var vi också på allsvensk fotboll. Giffarna mot Helsingborg med Henke Larsson i spetsen. Det blev förlust, men det var kul att se Helsingborgs stundtals överlägsna spelglädje.

RSS 2.0