ny frisyr?

Haha! Kollade nyss in denna sida: http://apps.wox.no/aller/blinypaanett/se/  
Såhär skulla man alltså kunna se ut i lugg. Inte så pjåkigt faktiskt. Kanske ska överväga en liknande frisyr =)

image85

Nu ska jag slänga mig över lite kurslitteratur.

godissylt

Idag var det dags för delmoment 2 på denna termin. "Stryning och utvärdering" kallas det visst. Låter ju sådär lagomt intressant, men en av de två lärarna vi kommer att ha verkar helt okej. Något som förbryllar mig är dock hur vi ska hinna med tre gruppuppgifter och en individuell uppgift på fem veckor. Det hade visst inte ens lärarna tänkt ut. Framförhållning, yes sir!

Det blev en jäkligt tidig morgon idag. Klev upp 06.30 för att åka med bussen som gick 07.22. Vi började 8.15 idag, men slutade vid tolv som tur var. Så nu har jag hunnit med att baka chokladbollar och ringt till jobbet för att meddela min ankomsttid imorgon. Det är Babykväll imorrn på jobbet från 19.00 till 21.00. Jag ska åka ut vid 13-tiden för att montera upp vagnar i massor, samt skriva försäkringar och tjafs. Kan bli spännande. Hoppas bara att jag håller mig frisk fram till dess. Jocke har nämligen legat febersjuk hela helgen, men jag har inte blivit snorig ens. Väntar bara på att det ska slå till.

Ikväll blir det hockey på tv:n. Linköping-Modo. Kan bli tungt. Sju på skadelistan.

Innan dess hade jag tänkt att hinna med lite work out på gymmet. Får bli en tidig lunch.


Angående rubriken. En liten grej vi skojade om på skolan idag. Jag berättade att jag var på Ica kvantum i fredags och skulle handla. Där hade de extrapris på lösviktsgodis, 3,90:-/hg. Det var MYCKET folk kan jag säga. Jim drog ett ganska klockrent scenario, som mycket väl skulle kunna stämma:

En familj plockar på sig typ 8 kilo godis och fryser in skiten för att ha kvar hur länge som helst, kanske till och med göra sylt av det. "Då sitter de där i november och knaprar på sina sega och ruttna godisbitar och njuter av hur billigt det var när de köpte det i februari... Idioter."

Lacrosse

Igår kväll när vi satt och zappade framför tv:en hamnade vi på en kanal som visade Lacrosse. Alltså herregud, vad är det för sport egentligen?!

För er som inte har hört talas om det kan läsa detta urklipp från Wikipedia:
Lacrosse är ett lagspel som spelas med racketliknande klubba med en rektangulär "håv" i den ena änden och en gummiboll. Man får inte bruka våld med klubban, men tacklingar är tillåtna.

Det jag tänker på när jag hör Lacrosse är helyllekillen Oz i American Pie. När man såg den filmen funderade man ju på om den sporten bara var ett påhitt i filmen, men Lacrosse är visst Canadas nationalsport. Ofattbart.

Det är visserligen skickligt av spelarna att kunna passa till varandra med de där håvarna, men det ser ju bara för fånigt ut. Det vi såg på tv:n igår var dessutom inomhus och då kallas det visst Boxlacrosse. De spelar i en hockeyarena med en hockeyrink. Suck suck.

image84

Kolla då hur de ser ut! Som en kloning mellan en hockeyspelare och en fotbollspelare. Men målvakten ser nog sjukast ut. Han är typ en och en halv meter bred i sin utrustning och har en håv som är tre gånger så stor som alla andras, som han allt som oftast har mellan benen.

Underligt, mycket underligt.


Idag ska vi kolla på riktig hockey. Timrå - Modo i Eon arena. Får se om det blir en kul kväll eller inte. Man kan ju alltid hoppas. Det ska i alla fall bli kul att se lite hockey, det var ett bra tag sedan man gjorde det live, och då får väl sunkiga Eon duga.

Nä, nu ska jag sätta igång och skriva på mitt skolarbete.

Skeppan, inte skepparn

Yeees, igår blev det utgång.

Jag och Jokk drog till Emma vid sju, halv åtta. Väldigt fin lägenhet måste jag säga. Där befinner sig även Solbergaren, long time no see Johannes, träävligt, mycket trävligt.

Vid elva gick vi ner till Skeppan, eller först blev det en sväng på Svenssons.

Första gången jag och Jocke var på Skeppan sedan vi träffades första gången. Känns som evigheter sedan, men det var kul att vara tillbaka.

Efter en kul kväll med mycket skratt och en del hands on-aktiviteter var det dags att dra hemåt. Vi sa adjö till Johannes vid bussen och traskade sedan hem i den kalla vinter/vår/nånting-natten.


Emma och Johannes på Svensson.


Emma doin the teacher-look.


Jag tror du har chans på Filippa Bark.


Solbergs pajkan.

Nä, nu ska jag äta upp min gröt och sticka till jobbet. Sedan blir det innebandy ute i Ljustadalen.

ny färg

Det blev en lugn fredagkväll. Joakim umgås med Jon på tu man hand och jag sitter med tv:n "mutad" och med Kristofer Åström spelandes på cd:n.

I förmiddags postade jag vår grupps rapport upp till Härnösand. Äntligen är den klar! Jag är väldigt nöjd måste jag säga, inte bara med rapporten, hela processen med gruppen. Vi har fungerat väldigt väl ihop och haft riktigt roligt under tiden dessutom.

Bestämde träff med syrran som skulle låna ett skärp av mig och tog det i samma veva som jag postade brevet. När jag stod utanför hennes port kom en stressad man i 40-årsåldern förbi. Han såg väldigt vilsen ut och frågade mig om jag visste var familjerådgivningen låg. Tyvärr kunde jag inte hjälpa honom. Tyckte så synd om stackarn. Att komma sent till familjerådgivning kan ju aldrig båda gott.

Resten av dagen, eller ja, fram till femtiden i alla fall, satt jag med böckerna framför mig och skrev så papperet glödde. När Joakim kom hem stack vi genast till friskis för att träna. Det gick väldigt bra för min del idag. Körde mest överkropp. Latsdrag, marklyft och annat skoj. Efter gymmet åkte vi och handlade lite förnödenheter. Fick nått ryck och köpte hårfärg.

När jag kom hem färgade jag håret och så här blev resultatet:



Inte så stor skillnad egentligen, men det är lite mörkare och glansigare. Det känns fräschare helt enkelt. Kul att göra nånting i alla fall.

Nä, nu ska jag se på röstningen av Let´s dance.

Blåsväder

Huga, vad det blåser ute. Sitter i köket och tittar ut på flaggstången som snart går av.

Måste ner på stan och köpa present till Jocken och huvudvärkstabletter. Har suttit med skoljobb med värsta huvudvärken nu på förmiddagen, inte så kul. Men jag har blivit klar med det jag ska göra i alla fall.

Nu väntar tvättning hela eftermiddagen och kvällen. Det var längesedan vi tvättade, så det lär bli ganska många maskiner.

Nä, ska försöka få i mig någon form av lunch nu.

Home sweet home

Väldigt skönt att få komma hem till Övik över helgen. Det har inte varit en lugn stund kan jag säga.

Först visade det sig att vår bil är mer trasig än vi trodde, så vi kunde inte ta den upp till övik, så vi fick låna Jockes föräldrars bil. Vi kom upp strax innan åtta på kvällen. Åt god tacopaj och kollade på Let´s dance.

På lördag morgon klev jag upp tidigt (ja, alltså vid nio) för att följa med Ida på hennes ridning. Alltid lika kul och se henne rida. Synd bara att hon fick en sådan tjurig häst som inte villa göra sådana där dressyrsteg. Vet inte vad de heter med de går i alla fall åt sidan och korsar frambenen över varandra. Ser ungefär ut som om hästarna ragglar runt på stan med en bira i handen.

Efter ridningen åkte vi hem för att snabbt åka iväg igen. Vi for till Swedbank för att kolla in en av marres kompisar som spelade i Modos juniordamlag. Efter det åkte vi hem för att stoppa i oss en macka och sedan åka iväg till Getinghov för att åka lite skridskor. Jag var lite ranglig till en början, men på slutet när jag fick in tekniken gick det riktigt bra. Åkte runt, runt tills jag nästan spydde. Jäklar vilken mjölksyra jag fick i benen. Och det kändes dagen efter kan jag lova.

På kvällen blev det laxmiddag och melodifestival. Jag kan vid mitt liv aldrig förstå varför en sådan som Christer Sjögren kan gå vidare till final. Vart är världen påväg?!!!

Jaja, han kommer inte ha någon chans i finalen i alla fall. På söndag blev det lite sovmorgon. Klev upp vid 11, käkade frukost/lunch och åkte sedan iväg till Idbynskolan för att Ida skulle få åka lite skridskor (hon var inte med när vi var på Getinghov). Efter det åkte vi och kollade in kusin Stefan och Pernillas nya hus. Herregud vilket hus! Stora och väldigt många rum. Jättefint verkligen.

Det blev en tidig middag runt halv fyra. Mamma, pappa och Ida skulle på teater klockan fem och vi skulle åka hem till sundsvall.

Måste säga att det var väldigt skönt att få komma hem till Övik. Var ju faktiskt ett tag sedan. Synd att det inte var så fint väder bara. Mest regn och mulet. Självklart blir det fint väder idag istället när man ska upp till Härnösand och sitta inne hela dagen.

Här kommer lite bilder från helgen.


Ida rider dressyr på Allegro (tror att han hette så).


Det var halt både på isen och bredvid.


På väg hem. Högakustenbron och samtal i bil.

rekrytering

Nu har jag varit duktig och tänt ljus och plockat undan kläder och annat stök i lägenheten. Fick nått ryck. Har även hunnit med att läsa ut en bok idag. Jäkligt intressant faktiskt. Den handlade om rekrytering, anställningsintervjuer och tester. Man får sig en tankeställare när man inser hur mycket det faktiskt är att tänka på när man ska anställa en ny medarbetare till ett företag och hur många som faktiskt inte är bra på det. Hur många gånger har man inte suttit på en anställningsintervju och känt att de bara vill göra det svårt för en och göra en ännu mer nervös? Vad får de ut av det? Jo, ett dåligt rykte och en person som förmodligen aldrig mer kommer att söka jobb på det företaget igen.

På måndag ska vi i vår studiegrupp åka upp till Härnösand och deras arbetsförmedling för att intervjua en rekryteringsansvarig. Det ska bli väldigt kul, men de har visst haft anställningsstopp sedan 1996, så vi får se hur mycket vi får ut av den intervjun.

Vid starten av den här terminen fick vi bilda nya studiegrupper och jag är väldigt nöjd med den jag hamnat i nu. För det första är alla från sundsvall, så det är lätt att träffas, för det andra är det tre väldigt trevliga och roliga personer. Hoppas bara att det kommer att fungera bra resten av terminen också.

Nu tror jag Jocken kommer hem. Middag!

fettisdag

image70

Fettisdag idag. Mumsigt. Fast jag har inte ätit någon semla idag, än så länge. Ska nog ta mig en alldeles strax.

Annars har min fettisdag mest bestått av skola. Har varit uppe i Härnösand och haft lektioner. Genomgång av referensskrivning för framtida B-uppsats på förmidagen, sedan fick vi hålla på och öva lite på att göra anställningsintervjuer. Efter lunch fick vi reda på betyget på sista delmomentet på föregående kurs. Jag fick B. Inte så oväntat med tanke på min betygssvit förra kursen.

Delmoment 1 - B. Delmoment 2 - B. Delmoment 3 - B. Delmoment 4 - B.

Jag tänkte att jag skulle göra det lätt för lärarna att ge mig en samlat betyg för kursen Pedagogik A. =)

På vägen hem från busstationen stöter jag på flisan, eller Mikkel räv som han också kallas. Joakims lillebror alltså. Jag bjöd hem honom på en semla. När Joakim kom hem från jobbet blev det toast med köttfärs och salami på till middag. Inte det nyttigaste kanske, men vi hade verkligen inget annat att äta.

Efter middag la vi oss och vilade i sängen med nyheterna på i bakgrunden, precis som vi gjorde igår innan vi tränade. Det är nästan så att man känner sig gammal. Vila på maten och se/lyssna på nyheterna.

Nä, nu ska jag gå och ta mig den där semlan.

fredagkväll

Jag har varit dålig på att skriva den här veckan. Antar att jag haft mycket att göra, eller så har jag bara inte kommit på något att skriva. Förmodligen är det det senare.

Sitter nu och slappar framför datorn efter en härligt god tacomiddag, följt av godis, chips och ett bad. Är alldeles mjuk i hela kroppen nu. Skönt att få slappna av lite nu innan jobbhelgen. Gruvar mig lite för jobbet faktiskt. Det kan komma många missnöjda kunder. Konsumentverket har läckt ut ett barnvagnstest alldeles för tidigt och det har så klart media uppförstorat en hel del. Många vagnar som har fått betyget underkänt utan att leverantörerna har fått dubbelkollat sina vagnar. Jaja, men det är bara att le och hålla sig lugn.

Har längtat i flera dagar efter årets första semla och idag köpte vi bullar, mandelmassa och grädde på Ica, så att vi skulle kunna göra dem själv (blir godast så). Men nu har man proppat i sig alldeles för mycket godis och chips att det känns omöjligt att få ner en semla. Det får vänta till imorgon istället.

Idag har jag knepat och knåpat på en annons som vi ska göra till en skoluppgift. Vi håller på att läsa om rekrytering just nu och då ska vi hitta på en egen platsannons. Är ganska nöjd med min idé faktiskt. Annonsen ser ganska bra ut för tillfället, men den ska såklart ändras en del. Kul är det i alla fall.

Nä, nu ska jag krypa ner i soffan med Jocken.

RSS 2.0