rekrytering

Nu har jag varit duktig och tänt ljus och plockat undan kläder och annat stök i lägenheten. Fick nått ryck. Har även hunnit med att läsa ut en bok idag. Jäkligt intressant faktiskt. Den handlade om rekrytering, anställningsintervjuer och tester. Man får sig en tankeställare när man inser hur mycket det faktiskt är att tänka på när man ska anställa en ny medarbetare till ett företag och hur många som faktiskt inte är bra på det. Hur många gånger har man inte suttit på en anställningsintervju och känt att de bara vill göra det svårt för en och göra en ännu mer nervös? Vad får de ut av det? Jo, ett dåligt rykte och en person som förmodligen aldrig mer kommer att söka jobb på det företaget igen.

På måndag ska vi i vår studiegrupp åka upp till Härnösand och deras arbetsförmedling för att intervjua en rekryteringsansvarig. Det ska bli väldigt kul, men de har visst haft anställningsstopp sedan 1996, så vi får se hur mycket vi får ut av den intervjun.

Vid starten av den här terminen fick vi bilda nya studiegrupper och jag är väldigt nöjd med den jag hamnat i nu. För det första är alla från sundsvall, så det är lätt att träffas, för det andra är det tre väldigt trevliga och roliga personer. Hoppas bara att det kommer att fungera bra resten av terminen också.

Nu tror jag Jocken kommer hem. Middag!

Kommentarer
Postat av: Lisa

Jo, det stämmer, anställningsintervjuder och rekrytering är en svår nöt att knäcka. Det är inte för intet som en bra konsult tar närmare 200 000 för en rekrytering. Det är många delar som är viktiga och ofta går det helt fel om man skall sköta sina egna rekryteringar. Och då blir det mycket dyrare än att anlita ett proffs.

2008-05-19 @ 14:25:45
URL: http://www.hittarekrytering.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0