helgen

Träning och middagsbjudning igår.

Det märks att man inte är van att träna på förmiddagen. Både jag och Joakim var helt utan energi, men jag försökte köra på hårt ändå. Tror att min uppvärmning tog luften ur mig dock. Körde på som fasen. Men marklyften gick bra. Ett kärt återseende måste jag säga.

På eftermiddagen kom familjen Norberg på besök för en trerätters middag. Förrätt bestående av en italiensk macka med mozarella, honung, skinka och annat gott på. Till huvudrätt blev det laxfilé med klyftpotatis blandat med morötter och en hemmagjord örtagårdssås. Underbart gott! Efterrätten blev en kladdkaka med kesella och lime i. Väldigt lyckad och omtyckt middag.

Efter middagen åkte vi ut till Matfors för att se Modo-Skellefteå. Skönt vinst med 4-2. Nu har vi häng på toppen igen.

Idag blev det lite sovmorgon och en brakfrukost med äggmacka, juice, oboj, fil och annat gott. Vid tre tänkte vi sticka iväg till Birsta och förhoppningsvis shoppa lite. Sedan blir det korpenmatch ute i Ljustadalen för Jocke och Mikael. Förväntar mig en storvinst.

nya glasögon

Idag har jag varit och hämtat ut mina nya glasögon. De ringde i förmiddags när jag var på skolan och sa att de kommit. Väldigt passande eftersom att jag fick csn-pengarna idag.


Björn Borg

Funderar på att färga håret lite mörkare och spara ut det längre. Vet inte varför, men jag fick för mig det för nån dag sedan. Det känns bara tråkigt just nu.

Två tunga förluster idag. Sverige förlorade mot Tyskland i handbolls-EM och Modo förlorade tungt mot Linköping efter en svag insats. Lite orolig börjar man faktiskt bli.

Nu ska jag vänta på att Californication ska börja, kanske ta mig en macka. Imorrn blir det läsning för hela slanten.


Heath Ledger död

Annorlunda morgon.

Klev upp samtidigt som Jocke. Vi gick tillsammans ner på stan. Han till jobbet och jag till OKQ8 för att hämta ut mina böcker från adlibris. Kallt som sjutton ute, men jag var välklädd med täckbyxor och allt, så jag tyckte bara att det var skönt med frisk luft för en gång skull.

På väg hem från OK får jag ett sms av Emelie. "Heath Ledger är död." Shit. Trodde att hon skämtade först, men så var det inte. Läskigt som fasen. 28 år, det är tragiskt. Och en dotter på 2 år. Huga.


Heath i klassisk Emelie och Lisa film från back in the days. "10 orsaker att hata dig".

Ibland undrar man ju vad som kan få sådana framgångsrika människor att ta livet av sig, eller bara att bete sig väldigt konstigt (typ Brittan). Har de inte allt och lite till? Jag tycker det är smått tragiskt och läskigt att människor är så lättpåverkade av omgivningen. Sedan kan man ju diskutera medias påverkan på det hela och deras omänskliga handlande i många situationer...

Det kommer i alla fall att bli konstigt att se filmer med honom i framtiden. "Brokeback Mountain" är ju en av hans största och bästa anser jag. Om man inte sett den, se den.

Nä, nu ska jag trycka i mig lite frukost och försöka sätta igång med läsandet.

tvättdag

Sista lediga dagen innan nästa termin börjar. Passar på att tvätta lite. Har ändå inget annat vettigt för mig. Jag kan ju knappast gå på stan. Har typ noll kvar på kontot.

Helgen gick väldigt fort. Kul att jobba faktiskt. Det blev inte så mycket dötid och kunderna var trevliga.

En hel del "Friday Night Lights" har det blivit i helgen dock. Vi har nyss upptäckt att de börjat sända andra säsongen nu. Jäklar vilken bra serie det är! Ni som inte sett den - se den! Look out for Tim Riggins, farligt het.

Hmm. Måste komma på nått jag kan göra mellan tvättarna. Idétorka just nu. Kommer säkert på nått sen.


fredag

Träningsvärk och allmänt trött i hela kroppen idag.

Tog en välbehövd sovmorgon idag och gick sen ner på stan. De ringde från Ögat och sa att den bruna bågen hade kommit och att jag fick komma och prova den. Den var hur snygg som helst. Bestämde mig direkt för den. De är så gulliga och snälla på Ögat. De skulle egentligen hämta uppgifter om min styrka på glasögonen från Synsam, där jag tidigare i höst gjorde en synundersökning, men de svarade inte där. Istället gjorde de en synundersökning på mig där, helt gratis. Bara för att de inte svarade i telefonen på Synsam. Det är bra service det.

Köpte även en ny träningströja på Stadium för mitt presentkort som jag fick i julklapp från jobbet. Alltid kul med nått nytt. Köpte även en billig polotröja på HM som jag tänkte ha imorrn när vi ska på inflyttningsfest.

Nu ska jag ta och plocka undan lite småkraffs här hemma innan Jocke kommer hem. Kläder och tidningar som ligger och skräpar överallt. Får se vad det blir för middag. Inget fancy i alla fall.

Ha en fortsatt bra fredag!

slut på termin 1

Nu har jag läst en sjättedel av mitt program uppe i Härnösand. Tiden har gått fort, men ändå inte. Har hunnit med ganska mycket ändå. På måndag (tror jag, vi har inte fått nått schema än) börjar termin 2 och Pedagogik B. Ska bli spännande. Nya lärare, nya studiegrupper och så ska vi få fadderföretag.

Har precis diskat. Sitter nu och väntar på att jag ska komma på nått att göra. Två timmar tills Jocke kommer hem. Då ska vi käka middag och fara och träna. Blev ingen träning igår för vi var så trötta. Vi låg i vår nya säng och såg på Vänner hela kvällen istället. Ibland måste man ju lyssna på kroppen faktiskt.

Jobb i helgen. Hoppas det blir lite muntrare nu än vad det var sist jag jobbade. Får vara ledig imorgon i alla fall, eftersom jag hade inlämning och redovisning av hemtentan idag. Får se vad jag hittar på då. Skulle va så kul om det var riktig vinter imorrn. Då hade man kanske kunnat vara ute och gjort nått.

Undrar om jag ska gå på Statoil och köpa mig något gott. Har blivit så sötsugen på sista tiden, men igår var jag faktiskt duktig som höll mig ifrån att baka kladdkaka.

Angående bilder på vår lilla asienhörna så vill jag inte lägga ut nått förrän det är klart. Som det är just nu så ligger det bara några kuddar och ett fat med ljus där. Inget att se, Mikaela =P Lovar att det kommer nya bilder på lägenheten inom kort.


Där vår fina gran stod ska nu lite kuddar, ett tebord och en skinnpuff stå.

Fin utsikt från vår lägenhet. Vi behöver inte ha nån klocka i vardagsrummet, vi behöver bara kolla ut på kyrktornet.


Ja, där dödade jag lite tid i alla fall.

hick

Ja, här sitter jag och hickar.

Har precis skruvat ihop vår nya sängstomme. All by my self ska jag be att få tala om. Det gick bra det. Blir nog fint det där.

Har även hunnit med att gå en sväng på stan, i ösregnet. Suck, var är vintern?! Köpte i alla fall ett kuddfodral, en guldbricka, två ljusstakar och ett blockljus till vår lilla asienhörna. Nu fattas bara ett runt litet bord och en skinnpuff. Inte det lättaste att hitta kan jag säga. Har letat överallt tycker jag. Beställde även ett par nya glasögon. Kunde inte låta bli. De kommer antingen om ett par veckor eller vecka 12, i mars. Det var slut hos leverantören.

Snart kommer Jocken hem. Då blir det kycklingwok, sedan åker vi till gymmet och.. ja, gymmar...
Ska nog ta och skriva träningsprogram för dagen nu tror jag.

Hick.

dubbel hyra

Fick en lapp med posten idag. Den var från vår hyresvärd. Han skriver att han saknar vår hyra från december. Inte så konstigt kanske, med tanke på att vi aldrig fick något inbetalningsavi den månaden. Vi letade som galningar, men hittade inget. Ringde honom nyss och han sa att det kunde stämma att han glömt att skicka oss en avi. Tack för den! På grund av hans slarv måste vi alltså betala dubbla hyror denna månad. Det hade man ju inte riktigt räknat med. Som om det inte är tajt nog med pengarna. Det kom väldigt olägligt kan jag tala om. Fick ett meddelande idag om att vår säng har kommit. Där ryker 5000 kr till. Suck! Aja, det är tur att man har pengar undansparat, men det känns ändå trist att behöva gräva där allt för ofta.

Bajs. Jag som var så sugen på att köpa nya glasögon också. Antar att man får vänta med det ett tag. Typiskt, eftersom jag precis har hittat ett par supersnygga.

Någonting positivt med den här dagen än så länge då? Njaaoo.. Jag är ganska klar med min hemtenta och det känns ju skönt. Inlämning på torsdag och då är jag ju i princip helledig imorgon. Sen blir jag även ledig fredag, men ska jobba helgen. Sen kör termin 2 igång. Spännande.

Nu ska jag glo på lite tv.

vintermorgon

Riktig vinterdag idag. Vi har sån fin utsikt från lägenheten. Solen lyser upp det snöklädda norra berget.

Igår var det riktigt snöväder. Vi åkte ut till Matfors på kvällen efter att ha städat lägenheten hela dagen. Ganska läskigt på vägarna. Slirigt som sjutton. Vi såg hockey och film ute i Matfors. Tatuerad torso - hyffsad film, lite seg.

Idag tänkte vi åka ut till Birsta och inhandla fönsterlampor och gardiner till köket. Vi ska nog gå in på Mio en sväng och kolla om det finns nått kul på rean.

Nu ska jag skynda mig att duscha.

Ciao!

granen ska ut

Home alone ikväll. Jocke var/är på Scottie Pippens match med Sundsvall Dragons. Det var visst nån tillställning både före och efter matchen som de skulle gå på.

Jag har varit hemma och bara tagit det lugnt. Slöat framför tv:n, gjort och käkat tacopaj, gått ner på Statoil och köpt godis, käkat godis, sett på basketmatchen, Let's Dance och The Aviator.

När jag satt och tittade på tv:n hör jag något konstigt ljud från granen. Lät som att det var en katt som lekte med julgranskulorna. Gick lite närmare för att titta och märkte att det "droppar" barr från granen på julgranskulorna. Bara jag petar lite på den så rasar det en massa barr. Ganska kul faktiskt. Klädde av granen, både pynt och barr. Imorrn tror jag att vi ska städa bort julen. Skönt, men samtidigt lite tråkigt. Vi som hade en sån fin gran.

Nä, nu ska jag se lite på Friends och vänta på att Jocken ska komma hem från krogen.

Argumentation

Japp. Kom nyss hem från skolan. Det var seminarium med argumentation som stod på schemat. Vi skulle argumentera för eller emot att det finns en skillnad i hur barn och vuxna lär sig. Det gick ganska bra tror jag. Det är bortgjort nu iaf, så man slipper tänka på det och fokusera på hemtentan istället.

En klasskompis kom med sin ca två veckor gamla son idag. Hur söt som helst. Långt mörkt hår och jättesnäll var han. Kommer att bli roligt att ha en sådan liten knatte med i klassen nu ett tag framöver. Man kan ju inte få nog av titta på dem.

Snart ska jag köpa hem Modos match på datorn. De spelar mot ryska Metallurg Magnitogorsk (hmm, undrar om jag stavade rätt där..?) klockan 16.30. Spännande som sjutton. Efter det blir det till att gå till Ego och lyfta lite skrot. Träna bort träningsvärken. Marklyft idag, så som jag längtat. =)

Trevlig eftermiddag!

Haaajpojken

Mycket skrivande har det blivit idag. Har hållit på med hemtentan för fulla muggar. Bara en sida kvar att skriva nu.

Har även hunnit med att ringa Telia support. TV och Internet spökar. Stängs av hipp som happ. Drygt. Fick ingen vidare klarhet från supporten dock. Vi skulle återkomma om det fortsatte såhär.

Nån kille står och spacklar utanför vår dörr just nu. De ska måla om trapphuset. Trevligt. Fick sån lust att bara smälla upp dörren i näsan på honom och utbrista: "Och hur stor var sannolikheten att jag skulle dyka upp just här?!" (Citat från Kejsarens Nya Stil för er som inte visste.)

Träningsvärk idag, jomenvisst serru. Lår, bak och rygg. MUMMA!!!



By the way - Mammas Nya Kille är tillbaka. Woho!

natt och dag

Konstig natt inatt med mycket drömmar. Vaknade flera gånger av att jag drömde så konstigt och ibland läskigt. Tur att jag hade Jocke att kura ihop med när jag var lite smått uppskakad. På morgonen vaknar jag av att jag tror att det ringer på dörren, sen ringer Jockes telefon. Det är hans chef som står utanför dörren. Jocke har försovit sig och rusar snabbt upp. Jag ligger kvar ett tag till. Måste bli bättre på att kliva upp i tid, så man hinner med lite mer.

Tänkte sitta och läsa hela dagen idag. "Livslångt lärande" - hoppas den är intressant. Sen ikväll ska vi åka in till Birsta och prova sängar och storhandla. Finns verkligen ingen mat här hemma. Fick lov att äta rostade mackor och vatten till frukost.

Blir nog lite gymmande på Ego i veckan, de har gratisvecka. Känner lite skräckblandad förtjusning inför detta. Var ett tag sedan man tränade. Men det ska bli jäkligt skönt att komma igång igen faktiskt. Känner att kroppen behöver det.

So long!

ledsamt

Som jag skrev igår var jag inte så sugen på att jobba nu i helgen och samma sak kände jag fortfarande i morse. Men då tänkte jag att det blir säkert kul ändå, eftersom att jag kommer jobba med två roliga tjejer. Det brukar alltid bli skoj med dem.

När jag kommer till jobbet möts jag av jobbarkompis nummer ett som är väldigt ledsen och får kämpa för att inte gråta. Hon hade igår fått reda på att en väldigt nära släkting till hennes pojkvän gått bort. Sedan ser jag att jobbarkompis nummer två inte står på tavlan. Är hon ledig? - Njaao, får jag till svar. Då visar det sig att hon också råkat ut för stor sorg. Det var knappt att jag själv kunde hålla mig från att inte gråta. Usch, vilken hemsk start på året för tjejerna. Jag hoppas verkligen att det lugnar sig för dem och att de tar sig igenom det.

Nu sitter jag hungrig och trött och väntar på att Jocke ska komma hem från hockeyn. Skönt att daska Timrå i röven med en 6-3 seger på bortaplan. Vi är på gång!

ouppdaterad

Jag har varit dålig på att skriva här. Vet inte varför riktigt, men det har väl varit mycket annat antar jag. Ska försöka bättra mig på den fronten. =)

Kom nyss hem från Matfors. Har varit och sett på ett hett derby mellan Dynamo Matfors och CheddaStar. Två innebandylag i korpen varav Joakim och hans bror spelar i ett av dem, Dynamo. Enkel seger för dem, 14-7. Fick även se att folk inte alls behöver växa upp bara för att man snart gått ut gymnasiet. Usch, ibland undrar man vad folk har för omdöme egentligen. Man kan faktiskt inte säga och bete sig hur som helst. Efter den matchen stannade vi kvar i Matfors för att se på JVM. Kul med final. Vicko Hedman är kungen!

Imorrn blir det jobb, även på söndag. Känns lite halvdrygt eftersom jag egentligen bör plugga och skriva på min hemtenta, men det får gå ändå. Har hunnit skrivit lite idag iaf. Ska försöka skriva lite till ikväll mellan tvättning och tv-tittande.

Nu ska jag ta mig en kladdkaka.

RSS 2.0