50-årsfest!

Ojoj, vilken helg. Den bara flög förbi.

Igår var det alltså dags för Joakims mammas 50-årsfest. Vi höll till i en jättefin lokal utanför Matfors. Klockan 17 drog festen igång, men innan dess var vi där och fixade med dukning, snittar, bål och annat roligt. Det blev en väldigt lyckad och rolig fest, vilket en del även fått känna av rejält idag =)


Dukning och snittar


Evelina drog till sig uppmärksamhet i vanlig ordning =)


Födelsedagsbarnet



Vimmelbilder. Efter att baren hade öppnat spårade dansandet ut mer och mer. Sist kvar på dansgolvet var Mikael, Örjan och jag själv.

Skjortklänning



Kom för någon dag sedan på att jag aldrig använder min nya fina skjortklänning. Anledningen är att den varit för stor, eller jag har inte gillat passformen snarare. Detta fixade jag genom att sy in den så att den blev lite mer figursydd. Så här blev resultatet. Jag hade den i onsdags då Joakims mamma fyllde år. Trivs mycket bättre i den nu.

Grattis Carina 50 år!


Idag firade vi Joakims mamma som fyllde 50 år. Tyvärr tog batteriet på kameran slut, så vi hann inte ta fler bilder. Det kommer mer bilder efter lördagen då den stora festen hålls.

Syster

Hittade en fin bild på Ida och mig, som Joakim tog på Maries student.



Mikaela och Ingrid


Idag träffade jag Mikaela och hennes fina lilla Ingrid, som var på genomresa genom Sundsvall. Vi gick i samma klass på gymnasiet och vi hade inte setts sedan trean på gymnasiet, alltså tre år sedan. Oj oj, vad tiden går fort.
Det var väldigt trevligt att få träffa henne, även om det bara var för en kortare stund. Vi får se till att det inte blir tre år till nästa gång vi ses.

Tråklisa

Guuud så tråkig jag är. Skriver ju aldrig här nuförtiden. Har helt enkelt ingen lust att blogga.
Lite bilder kan jag lägga upp i alla fall.

Från en midsommar fylld med lekar:



Halsfluss och inredning

En sån´ dag. En sån´ där dag som innehåller det mesta.

Min dag började med att Joakim väckte mig vid 8 och ville att vi skulle ringa till vårdcentralen. Han har nämligen haft väldigt halsont och feber de senaste dagarna. Han hade i morse så ont att han knappt kunde svälja. Vi ringde till vårdcentralen och fick en tid till klockan 10.30. Då hann jag precis gå på mötet på jobbet, där vi blev bjuden på glasstårta, mums! Efter det åkte jag raka vägen hem för att hämta Joakim för att sedan fortsätta ut till Matfors.

Väl på vårdcentralen var det mest väntande vi fick sysselsätta oss med. När alla prover var klara så var det klart att min älskling fått halsfluss. Inte alls nå roligt, men otroligt skönt att det inte var körtelfeber. Nu är det en penicellinkur på 10 dagar som väntar. Förhoppningsvis har jag inte blivit smittad än, men man vet aldrig. Det kan ju ta några dagar innan det bryter ut, men jag håller tummarna för att jag ska slippa.

När vi hade varit på vårdcentralen åkte vi hem till Joakims föräldrar för att låna en häftpistol och en metallsåg. När vi kom hem satte jag igång och pysslade direkt. Vi fick nämligen en kökssoffa som syster hade haft i deras lägenhet här i sundsvall och den ville vi klä om, så det gjorde jag lite snabbt. Efter det sydde jag en gardin i samma tyg som soffan. När detta var gjort började jag såga av rullgardinen som vi ska ha bakom gardinen i köket, pga all sol som lyser in på eftermiddagen. Det var ett projekt i sig. Att såga av en metallstång med en slö såg var inte det lättaste, men jag klarade av det och nu sitter allt på plats och det blev väldigt bra måste jag säga.


Se så fint det blev.

Familjen på G



Jag har kommit fram till att det är bra att ha främmande. Speciellt när det är ens familj som är på besök och sover över några dagar. Det blir en hel del gjort. Pappa byggde t.ex. en trall till vår balkong och mamma rensade avloppet i tvättstället på toan. Mycket bra! Tack för det! De lämnade även kvar en massa mat från studentfirandet som vi nu kan utnyttja ett tag framöver.

Hittade ett recept i en tidning i morse på en potatis- och fetaostsallad. Den blir det till middag idag, tillsammans med kycklingen som blev över från studenten.

Senare ikväll tror jag att jag ska dra upp till Norra berget för att svettas lite. Friskis och svettis kör nämligen igång med sin årliga sommargympa, helt gratis. Kl. 19 tror jag att det startar. Det låter väl härligt, att få träna till musik utomhus.


Grattis till studenten syster!


Du klarade det!

Fotbolls-EM

Äntligen har det kört igång på riktigt. Igår spelade Sverige sin första match i detta EM. Och det gick ju faktiskt över förväntan. Även om inte spelet var det bästa, så kändes det otroligt bra att vinna över de senaste EM-mästarna Grekland med 2-0.

Vi fick främmande till matchen igår kväll. Jag tror att vi blev nio stycken tillslut. Det är alltid roligare att se på fotboll, eller annan sport på tv för den delen, tillsammans med fler.


Joakim redo för match med EM-tröjan och ölen.

Städning



Ja, det stämmer kanske. Alltså måste vi ha ett ganska händelserikt liv om man ser på vår lägenhet. Stökigt och dammigt som sjutton. Nu på min lediga dag bestämde jag mig för att ta itu med detta, så nu springer jag omkring och dammar och fejar. Tvättar kläder gör jag också. En riktig hemmafru. Fast jag blev hindrad lite i mitt städande när jag upptäckte att vi inte har något skurmedel. Tänkte höra med Joakim om han kan köpa hem lite efter jobbet. Då är det ju bara skurningen kvar.

Nä, åter till tvätt och städ.

Student och Nationaldag

Kom igår kväll hem från familjen i Övik. Det var hur bra som helst att få vara hemma ett par dagar. Sen att det var medelhavsvärme gjorde ju inte saken värre. Sommar i Lunnedalen är bland det bästa som finns.

På torsdagen var vi på stan hela dagen för att kolla in alla glada och fina studenter. Vi var även hemma hos ett par kompisar till Marie och grattade dem. Men innan allt detta var vi uppe tidigt på morgonen för att gå på minsta syster Idas sista skolavslutning på Idbynskolan. Hon gick ut sexan och agerade konferansier tillsammans med en klasskompis och gjorde detta väldigt bra.

Här kommer ett bildkollage från dagen:


Torsdagen var utan tvekan årets varmaste dag hittills. På vädret sa de till och med att den högsta uppmätta temperaturen i landet var i Övik. Grymt! Och det kändes vill jag lova. Alla kläder var genomblöta av allt svett. Mysigt, eller hur? =)

Från fredagen har jag tyvärr inga bilder då batteriet på kameran tog slut. På förmiddagen var i alla fall pappa och jag ute och premiärpaddlade med kajaken. Det var huuuur härligt som helst! Vattnet var alldeles stilla och solen stekte. Vi var ute i lite mer än en timme. Jag kan lova att det känns i armar och axlar idag.

På eftermiddagen var vi på stan och kikade på lite nationaldagsfirande. Mest för att Ida var med och drillade.

Nu ska jag fortsätta dricka cider. Ikväll blir det utekväll med Joakim och Ekan. Vi får se hur sent det blir. Jobbar helgen.

Söndag

Idag måste det ha slagits någon form av värmerekord för att ha varit 1:a juni. 31 grader i skuggan noterades i Nacksta där vi tillbringade större delen av dagen.

Vi var nämligen ditbjudna för att vara barnvakt åt lilla Evelina medan Malin och Pålle höll på med flytten. Hela förmiddagen satt vi ute i gräset på en filt och hade det mysigt. Strax innan tre ringde vi Joakims moster Gittan och frågade om vi kunde komma och hälsa på henne vid hennes kolonilott på Alnön. Det gick finfint det. Vi packade med lilla Evelina och lite jordgubbar och drog iväg.

Evelina tyckte om att åka Peugeot.
image216

Det var hur mysigt och fint som helst ute på Alnön och vid kolonilotterna. Joakim rensade jordgubbarna och Gittan bjöd på fikabröd. Evelina sov.
image217

Ja, det var verkligen en händelserik och mycket rolig helg. Så kul att man faktiskt slipper jobba när det är såhär fint väder. Nu är vi båda helt slut dock och ska nog ta och se på en film snart.

Lördag

Oj oj, den här helgen har man då inte gått sysslolös. Därför kommer jag tilldela lördag och söndag varsitt inlägg.

I lördags tog vi alltså tåget ner till Gävle, för att sedan ta en buss ut mot Sandviken. Vi åkte omkring 10.15 från Sundsvall och vid 13.00 var vi framme i den lilla byn utanför Sandviken där vi skulle kolla på en bil, en Peugeut 307.

Här nedan ser ni två smått nervösa eventuella bilköpare tågandes genom ett skogigt landskap.

image213

Efter att vi fått sett bilen och provkört var det ingen tvekan. Vi skulle bara ha den!
Hemvägen blev alltså desto roligare och inte alls lika nervös.

image214

Såhär ser vår pärla ut. Vi är grymt nöjda!

image215

Vi åkte direkt ut till Matfors när vi kom hem med bilen från Sandviken och blev där bjudna på grillat kött. Supergott och välbehövligt efter en lång och mentalt ganska krävande dag.

Vid 22.30 var vi hemma i lägenheten igen och vi var båda väldigt trötta, men tänkte att vi kanske skulle gå förbi Jon och se om grabbarna var kvar där. De skulle nämligen ut på kvällen. De hade inte hunnit gå ner på stan än, så vi blev såklart övertalade att hänga på ut och det ångrar vi inte att vi gjorde kan jag säga. Det var längesedan jag hade så roligt ute. Vi - alltså jag, Joakim, Micke, Johannes, Matte, Jon, Grubb och senare även Emma - röjde ganska hårt på dansgolvet på Olearys hela kvällen. När vi kom hem inatt var vi båda sju blöt i svett, men fasen så skoj vi hade. Så kul att folket börjar vända sig hemåt nu när det blir sommar.

RSS 2.0