Stockholm

Det blev en väldigt trevlig och lyckad helg i huvudstaden. Musikalen var riktigt bra!
Här kommer lite bilder:

Fika i Gallerien



Snygga bruttor på väg till Intiman






Blåsig promenad på Gamla stan fick avsluta helgen


Mycket att stå i!

Kom nyss hem från en klasskompis. Vi har gått igenom morgondagens redovisning.

Nu har jag precis stoppat i mig lunch och ska till att börja skriva en handlingslista. Sedan bär det av till Friskis för lite gymmande. Storhandling och plugg står på schemat därefter. Ikväll kommer mamma och systrarna så jag tänkte köpa lite grönsaker och dip till matchen. Sist men inte minst måste jag ju packa inför helgen också. Imorgon eftermiddag bär det av till Stockholm.

Moster, kakfatet står framför fönstret till höger om blomman, det är mörkt så man ser lite dåligt. =)


Det fina kakfatet jag fick av moster, passar perfekt till vårt nystylade kök.

Ny matmöbel




Bondomelett

Igår blev det en tidig kväll. Släckte lampan vid halv elva. Konstigt nog var jag inte överdrivet pigg imorse när väckaren ringde strax efter åtta.

Idag har jag mest pluggat. Gjort en powerpointpresentation till redovisningen på fredag, plus lite tentaplugg. Men jag har även hunnit med att rensa de lingon jag fick av morbror Birger i söndags.

Nu ska jag ta och laga lite middag så den är färdig när Joakim kommer hem. Vi tänkte dra ut till Ikea och kika på nya matmöbler.


Tänkte slänga ihop en bondomelett

TACK!


Jag måste verkligen TACKA för alla fina presenter och gratulationer på min födelsedag. Det blev firande mest hela helgen + igår. Man får bara hoppas och tro att man är värd all denna uppmärksamhet. =)


Just nu sitter jag och väntar på att åka iväg till en klasskompis och plugga lite. Ska nog ta med mig kladdkakan som blev över från igår.


Idag har jag på mig min nya mysiga stickade väst, som jag köpte på rean på gina tricot.


22 år!

Ja, idag är det min dag!

Jag har redan hunnit få fina presenter.
Denna scarf fick jag av Jenny i klassen. Av Joakim fick jag ett presentkort på Body shop , en jättefin bok om Scrapbooking och en paradisask, och frukost på säng såklart.
Dagen har börjat väldigt bra!

Tapeten

Igår fick vi äntligen hämta ut vår tapet till köket.
I periodpauserna (Linköping-Modo) satte vi upp den, och det blev grymt snyggt!




Östersund

Ja, idag har jag varit med klassen till Östersunds Campus. Vi hade en så kallad "labbdag" då vi fick prova på lite olika psykologilabbar. Intressant faktiskt, det mesta i alla fall. Jag hann träffa Mikaela och lilla Ingrid på skolan där och det var riktigt kul. Hon är så söt lilltjejen.

Vi åkte buss dit och hem och på hemvägen såg jag en uggla för första gången live. Den satt på stolpen till ett sånt där viltstängsel vid vägen. Först trodde jag inte att det var en riktig, inte förrän den vred på huvudet. Cooooolt!

Just nu känner jag mig riktigt utmattad efter en lååång dag. När jag såg diskberget och började ta tag i det ville jag nästan gråta, men jag orkade inte - less är jag.



Härliga träningsvärk

It´s back, finally!

Passet igår var som sagt väldigt tungt. Körde benböj, marklyft och en massa magövningar. Det känns idag kan jag lova. Baksida lår, rumpa och mage känns allmänt mörbultade, precis som det ska vara.

Idag väntar en hel del tråkiga, men nödvändiga, sysslor. Tvätt, plugg osv. Som tur är har syrran bokat in oss på ett pass på Ego i eftermiddag. Vi ska på Afropowerdance.

Nä, nu ska jag ta och kasta mig över böckerna.

En veckas uppehåll

Måndag igen. Shit, vad veckorna flyger fram!

Har precis skjutsat syrran till Ego, samt gjort några ärenden. Funderar på om jag ska sticka iväg och gymma nu eller senare. Det lutar åt nu. Jag har ju inte tränat på en hel vecka på grund av min ihärdiga förkylning. Dessutom är det ett tungt pass som väntar, så jag är lite nervös.


Syrran gjorde fin fransk manikyr på mig igår.

Veckans värsta

Det har varit en kort, men rolig helg. Jobbat från fredag till idag, vilket inte var så kul eftersom det var så lite kunder. Lördagkväll var däremot desto roligare. Vid klockan 18 kom syster yster hit från Övik. Samtidigt började jag göra mig i ordning för en spelkväll. Vid 20-tiden begav jag mig till klasskompis Ann för att tillsammans med några andra klasskompisar spela ett ruskigt roligt spel - "Veckans värsta". Val av påståenden á la "pest eller kolera" skulle göras och kvällen blev väldigt komisk. "Vad skulle du helst göra? Bita på någon annans naglar ELLER slicka på tio begagnade tops."






Denna väldigt roliga kväll fick avslutas på Oscar med Johanna och Jenny.

The brain


Har suttit mest hela dagen och läst, pluggat alltså. Kapitlet jag läst har handlat om hjärnan, dess uppbyggnad och funktioner. Nog för att det är jäkligt komplicerat (speciellt på engelska), men guuuud så intressant! Hur fasen fungerar allting?! Jag blir lika imponerad av den mänskliga kroppen och hjärnan varje gång jag läser om det. Så mycket små, små byggstenar som skapar den vi är. Otroligt att vi fungerar och att inte mer går fel än vad som faktiskt gör. I´m amazed!

Sjuk

Jag brukar säga att jag aldrig blir sjuk, men nu har jag åkt på en riktig förkylning.

Igår kväll var jag helt knäckt. Förmodligen feber. Jag mår lite bättre idag efter att jag har fått sovit, men huvudet är fortfarande tungt och näsan rinner.

Det är så typiskt att man ska bli sjuk nu när jag precis kört igång med mitt nya träningsprogram också. Har inte kunnat tränat på hela veckan. Får ta nya tag nästa vecka i stället.

Igår kom syster hem från en vecka i Grekland. Jag träffade henne en snabbis på busshållplatsen här i sundsvall innan de fortsatte hem till Övik. Hon var brun och lika fin som alltid.


Armband från Grekland som jag fick av min kära syster.

Köket

Nu är vi äntligen klara med köket. Det enda som fattas är en lucka, som vi ska få av hyresvärden, och en tapetdetalj, som förhoppningsvis tillkommer i slutet av veckan.


Mörkt, trist, tråkigt

Spacklat och klart för att måla

Efter första strykningen

Jag diskar för första gången i vårt nya kök

Väggar, tak och luckor är nu målade. Vi är grymt nöjda!


Saknar



Ibland får jag en sådan längtan tillbaka till Rom. Speciellt nu när man kommit igång med pluggandet och det "vanliga" livet. Även fast jag trivs med det vanliga livet, så saknar jag ibland känslan av att inte behöva veta vilken dag det är eller hur mycket klockan är. Saknaden smyger sig på en dag som denna då jag känner mig lite sjuk. Ont i halsen och allmänt hängig. Till Rom ska jag igen, nån gång...

Målar

Ja, idag har vi i princip bara målat. Vi håller på att måla om vårt kök, som ska bli helt vitt, allt från luckor till tak och väggar. Spännande att se hur det kommer att bli. Just nu har vi målat färgit väggarna och taket och grundmålat luckorna, som alltså fortfarande ser lite flammiga ut. I morgon målar vi förmodligen klart luckorna om allt vill sig väl. Vi tänkte även sticka till Ikea och inhandla handtag till skåpen.

Eftersom det känns lite tråkigt att bara köra i vitt tänkte vi även hitta någon snygg tapet att sätta upp på väggen bakom bordet. Helst en röd tapet, kanske röd/svart. Det blir nog gööörsnyggt!

Bilder på det färdiga resultatet kommer när det är... ja, färdigt.

Modos matchställ

Det enda roliga med matchen igår var att se Joakims designade tröjor. De såg verkligen farliga ut på isen med de snygga dräkterna. Tyvärr fick jag ingen bild framifrån på den.





Vardag

Skolan har som sagt dragit igång och livet börjar återgå till det normala. Ganska skönt faktiskt.

Ikväll ska vi på hockey också, trots att elitserien inte dragit igång ännu. Timrå-Modo i SCA-cupen. Jag längtar så! Ska bli kul att se Joakims tröjor live.

Hockey är nog precis vad jag behöver nu. Gårdagen var lite jobbig. Ibland blir verkligheten helt enkelt för mycket att hantera. Det är inte bra att blunda för den, men ibland känns det som ett måste för att man ska kunna klara av vardagen.

Evelinas dop - 30/8

Här kommer bilderna jag utlovade för någon dag sedan:






Back to school



Yes, idag var jag tillbaka i skolbänken. Det känns förvånandsvärt bra tycker jag. Psykologi verkar hur intressant som helst, och det gör ju inget att läraren verkar super också. Vi får se om jag tycker samma sak om en månad =P

Joakim jobbar över idag, så jag ska strax fixa middag till mig själv och sedan sticka iväg till gymmet. By the way, jag fick mina nya fina skor idag.


RSS 2.0