Next project: Hallen

Ingen rast ingen ro!
Köket är klart och vi vill genast förflytta oss till nästa rum som ska fixas.


Joakim har rivit bort klickgolvet idag och jag har börjat måla vitt efter kanterna.

Väggen till höger kommer få en mörkare färg och det ska självklart in ett nytt golv. Ni får se fortsättningen senare.

Jag med penseln i högsta hugg. Man börjar kunna det här nu =)

Vad är det som händer?

Jag börjar starkt fundera på vad det är som händer med mig!

- Jag tappar hår värre än en katt.
- Jag går omkring och jäspar hela dagarna.
- Det flyger blomflugor runt mig vart jag än går.
- I förrgår morse när jag klev upp kröp det en tvestjärt på min mage! Blä!

Håller jag på att ruttna bort?!! Man kan ju undra.

Ska ta mig till apoteket någon dag till veckan och köpa mig lite järntabletter och b-vitamin. Det borde ju lindra de två första punkterna i alla fall =P

Höst

Idag har det varit riktigt ruggigt ute, så där ruggigt som bara en höstdag kan vara. Mörkt, regn och tung luft. Som tur är har jag jobbat hela dagen =) Fast jag gillar ju hösten i vanliga fall, men jag kände mig lite less på mörkret från igår då det regnade värre än värst.

Ska jobba hela dagen imorgon också. Skulle egentligen bara jobba från 15-19, men pga att en arbetskamrat är sjuk får jag hoppa in från 10. Bra med pengarna, men tråkigt eftersom jag missar den inplanerade lunchen med sundsvallsgänget (alltså mina klasskompisar).

På tal om höst och klasskompisar... Gillar verkligen den här tiden på året då skolan kör igång. Även om man inte alltid har gillat skolan så är det ändå något speciellt med att få träffa klasskompisarna igen, ta på sig sina nyaste höstkläder första skoldagen och ta fram sitt nya anteckningsblock och sina nya pennor ur väskan (det spelar ingen roll om man är 10 eller 22 år =P). Sen är ju denna termin extra rolig för att jag och Karro kommer att läsa två förmodligen galet intressanta kurser i Östersund. På måndag kör det igång! (Och inte har jag köpt något nytt anteckningsblock än..!)




Wiho!



Äntligen börjar True Blood sändas på normal kanal!
Det vill säga en kanal jag har tillgång till - svt 1. Ikväll kl. 22.00. Don't miss it!

Lisa gör frivändningar!

Då var man nybörjare igen..

Igår provade jag på frivändningar för första gången! Shit, va kul det va! Svårt såklart, men superkul att få lära sig något nytt. Jag var helt slut i huvudet när jag kom hem från gymmet igår. Han sa mycket den där Johannes.  - Tänk på det och det och det och det... Men när du lyfter - tänk inte! Lättare sagt än gjort det, speciellt när man aldrig gjort vändningar förut.

Nu känner jag bara att jag vill nöta, nöta, nöta, men jag får vänta till nästa vecka nån gång. Får sitta och råstudera crossfit-filmer hemma istället.


Jag svettas som en gris!

Så går det när man gåååår ner till stan. Eller det var väl egentligen själva hemfärden som var svettigast. Släpade på fem klädpåsar (från en ganska så lyckad shoppingrunda) i den stekande värmen upp för Sundsvalls kanske brantaste väg - baldersvägen! Jag kan säga att kläderna var av i samma sekund som jag hade stängt ytterdörrn.

Men jag hittade ju som sagt lite grejer ändå..


Två linnen från HM.

En mysig kofta, också från HM.

En tröja/tunika från Bikbok.

Sen köpte jag även ett par Nikitajeans på Moyo, men de får ni se vid ett senare tillfälle. Nu ska jag ta och sörpla i mig min hallonsmoothie och se på lite crossfit-movies, så jag är förberedd inför träningen på SAK ikväll.

När lönen kommer...

Ja, då gäller det att passa på! Ha precis beställt nya linser. Hoppas de hinner komma denna vecka. Senare ska jag även ner på stan för att kolla in lite fina höstkläder. Fast om jag känner mig själv rätt så kommer jag inte hitta något. Det brukar vara så när jag faktiskt har pengar och är ute efter något speciellt. Konstigt det där..

När man fått lön väntar såklart även storhandling på Ica Maxi. Alltid lika skönt att få fylla på kyl, frys och skafferi. Men jag hinner nog inte med Ica Maxi idag. Det får bli imöra.

Passande nog har det ramlat ner en hel del värdecheckar i brevlådan de senaste dagarna. Ovanligt många faktiskt, men jag klagar inte =)


Nyfriserad



Imorse var jag hos Elin för klippning och färgning av håret. Såhär blev resultatet. Klippte bort det som var slitet, tonade håret i en mörkare brun nyans och la in lite bleka slingor på sidan (syns inte så bra på bilden dock).

Elektrikern har varit här...

...och Joakim vill se hur det blev, så här kommer ett par bilder.


Tre fina spottar och ett extrauttag ovanför diskbänken.

Titta va bra! Tre knappar.

Ny design

Ligger fortfarande i soffan och försöker kurera mig så gått det går. Under tiden försöker jag vara lite kreativ.

Detta är vad jag lyckats med hittills. Såhär långt kan jag klara mig själv. Det är dock några smådetaljer som jag fortfarande vill förändra, men jag får be Joakim om hjälp med det när han kommer hem på söndag.

Inspirationen till färger och headern fick jag från vårt nya fina kök. De gråa väggarna, valnötsgolvet och den turkosa tapeten. Jag gillar kombinationen.

Nu ska jag fortsätta se på höjdhoppsfinalen. Go Linus!

Hemma från jobbet

Vilken chock jag fick imorse! Tyckte att jag mådde rätt så bra hela dagen igår. Det var inga problem att jobba eller så. Men när jag vaknade imorse mådde jag piss, rent ut sagt! Ont i huvudet och alldeles tjock i näsan av allt snor. Stoppade i mig alvedon och ibumetin för att piggna till lite. Tänkte att jag skulle göra ett försök och fara till jobbet. Ett tappert försök var det, men jag orkade inte med mer än en timme. Snoret bara rann och jag kände mig helt slut. Vid 11 skickade mina jobbarkompisar hem mig.

Sedan jag kom hem har jag legat raklång i soffan. Mer än så orkar jag inte med för tillfället. Det är väl typiskt att jag ska bli sjuk när ingen är hemma och kan ta hand om mig. Jo, jag tror det är godkänt att tycka lite synd om sig själv i detta läge =P Joakim är nämligen borta hela helgen. Han ska på Coldplays konsert med kompisar från Gävle. Syrran ska också dit, jag är sååå avis!

Usch, det här var ett deppigt inlägg. Snart börjar friidrott, då blir jag nog på bättre humör =)

Nyheter från en risig Lisa

Hösten är här och med den kommer den obligatriska höstförkylningen. Har varit risig i ett par dagar nu. Antar att det kommer nu när man börjar slappna av efter en helt galen sommar med massor av jobb, flytt, renovering och jobb igen. Att inte kroppen har sagt ifrån tidigare förvånar mig...

Jag jobbar i alla fall min sista helg på Barnens Hus nu och som omständigheterna ser ut just nu så blir det tyvärr inte så mycket mer jobb där. Men! Hör och häpna! Jag har fått ett annat jobb! (Utan att ens ha sökt det ska tilläggas =P) För ett par veckor sedan fick jag ett erbjudande om att börja jobba extra på Gardincenter som ligger i samma hus som Barnens Hus. Det handlar om varannan helg och några vardagskvällar i veckan. Perfekt för mig som pluggar med andra ord! Kan man tacka nej till ett sådant erbjudande? Jag tror inte det! I måndags fick jag provjobba och det kändes bra. Mycket nytt att ta in, men det ska nog gå bra. Ska provjobba idag igen mellan 13 och 19, sedan hoppar jag på schemat.

Känns såklart väldigt spännande att prova på något helt nytt. Är dock egentligen inte så mycket för att vara nybörjare på saker. Jag vill helst kunna allt på en gång =) Men det funkar ju inte och det vet jag. Det gäller att öppna öronen riktigt och ta in allt nytt, så ska jag nog lära mig. Det får ta den tid det tar.


Lisa mot nya äventyr =)

En eftermiddag på Birsta

Efter lunch drog jag iväg ut till Birsta för att inhandla en massa saker till lägenheten. Sovrummet har fått sig lite småsaker. Fattas fortfarande lite ljusstakar och annat smått och gott, men snart så är rummet komplett.


Slappt och ledigt för en trött Lisa idag.


Nytt överkast, pläd och kuddar.

Stolen fick sig en liten ny och fin kudde också.

Gamla fiskenätskrokar som jag målat. Förutom ljuslyktan ska lite mer fina saker hängas upp. Jag måste bara hitta dem =P


Internet-lös

Nu var det några dagar sedan jag skrev nått här. Vi har varit utan internet hela helgen så det har varit lite svårt.

Sitter och myser framför friidrotts-VM på tv. Ont i halsen och seg i kroppen, då är det en ypperlig sysselsättning. Får se vad jag orkar med att hitta på senare idag. Har en del ärenden som jag skulle vilja ha avklarade, men vi får som sagt se.

Måste ju visa er hur det har gått med målningen av möblerna, för jag är ju äntligen färdig med dem.


Sängborden före och efter

Har nött fram den svarta färgen för att få den där slitna stilen.

Den röda stolen som först blev svart...

..och sedan vit även den, med nötningar såklart.

Sten i bakfickan?

Har ni nånsin haft den känslan att när man sätter sig ner på en stol eller liknande så känns det som om man har en massa kantiga stenar i bakfickorna? För er som inte upplevt denna känsla kan jag tala om att det inte är överdrivet skönt. Jag kan också tala om att det i folkmun kallas för träningsvärk, av den värsta (eller för mig som faktiskt gillar träningsvärk - bästa) sorten.

Tränade på friskis och svettis gym igår, förmodligen för sista gången. Nu när sommarkortet går ut känner jag för att hitta något lite närmare. Lutar åt SAK (Sporthallen) för tillfället. Vi får se vad det blir. Måste bestämma mig nu i veckan för annars har jag ingenstans att träna =P

Har även lite andra spännande saker för mig nästa vecka, men det berättar jag nog mer om då. Nu ska jag fortsätta med godisätandet.


Haha! Måste bara berätta vad jag lyckades med i morse! Skulle fylla på syltburken med en sån där sylttub. Gjorde ett litet hål i tuben som vanligt, men när jag står där och klämmer ur sylten spricker tuben och jag får en stor klump sylt i mina byxor. Jag hade nämligen inte stängt gylfen på jeansen än. Så det var bara till att byta både trosor och jeans innan jag for iväg på jobbet. Det är tur att man kan roa sig själv lite sådär på morgonkvisten.

I målartagen

När man är ledig gäller det att utnyttja tiden. Idag har jag äntligen satt igång med målandet av sovrumsmöblerna. Fick även åka ner till Joakims jobb med symaskinen en sväng mitt på dan för att hjälpa dem med att fålla upp lite gardiner. Det ska då till en kvinna för sånt där =P


Sängbord innan tvätt, slip och målning.

Det blev svart! Nää, bara skojar. Detta är bara första strykningen, det blir fler.
Ni får se resultatet senare.

Hittade en gammal rakspegel (heter det så?) hemma i Lunnedalen. Den kommer passa perfekt in i vårt lite lantliga sovrum.

Spegeln och den lilla hyllan till fick en ljusgrå färg.

Nu ska jag sätta igång att slipa min gamla skrivbordsstol som jag också hittade hemma. Den kommer att bli såå fin i hörnet på sidan om sängen.

Sommar i Lunnedalen

Shit va jag har saknat sommaren i Lunnedalen! Det var som sagt första gången på hela sommaren som jag var hemma nu i helgen. Denna gång var vädret med oss. Jag har faktiskt badat två gånger under helgen, det är mina två enda gånger på hela sommaren. Övik är bara så fint på sommaren. Det finns en hel del smultronställen att besöka och aktiviteter att aktivera sig med när man är hemma ochh hälsar på. Igår hade vi till exempel främmande. Släkten kom och firade Ida som fyllde 14 förra helgen. Gott fika och tårta är alltid välkommet.


Sol och bad på Stubbis med hela gänget. Mamma bakom kameran.

Jag och Joakim plockar hallon till kakan och tårtan.

Mammas fina trädgård.

Pappa och Joakim tar en tur med kajaken.

Ida och jag badade.

Ispremiär 09/10

I lördags var det dags för den årliga ispremiären för Modo. Vi var självklart på plats. Det är alltid lika kul att få se sina kära Modospelare på isen igen. Det är något speciellt med hockey. Jag satt och mös i arenan. Hockey i Swedbank är bland det bästa som finns, speciellt när det har varit ett låååångt uppehåll.


Farligt röda!

Skill competition

Internmatch mellan vita och röda.

Galet snyggt!

Kan inte säga annat än att vi är grymt nöjda med valet av tapet till köket.


I förrgår kväll slängde vi upp tapeten i köket. Fort gick det och nöjd blev vi.
Lägg även märke till de nya barstolarna i valnöt.

Väggen växer.

Äntligen ett bord i köket. Detta kommer bli hur mysigt som helst med lite gardiner, duk och lite ljusstakar.

Samma tapet ovanför köksbänken och glasskivan på. En list ovanför som håller fast glasskivan och lite silikon runt kanterna saknas dock.


Tränat nu

Nyss hemkommen från gymmet. Riktigt skönt pass idag. Var inte lika dum som sist då jag körde på som en galning och fick ont i ryggen på köpet. Tränade lagomt hårt idag =) Så imorgon har jag förhoppningsvis inte mer ont än en skön träningsvärk.

Nu ska jag bege mig till köket för att tillaga en god middag.


Trotsade molnen idag och tog på mig en kjol när jag skulle göra alla mina ärenden.
Köpte bland annat en ny sport-BH som fick premiärtränas med idag. Riktigt skön.

Lyx med ledighet

Jag fick fina blommor av min Joakim i förrgår, bara sådär. Han är kanske världens bästa!

Idag är jag ledig och det ska bli så skönt! Uppskattar verkligen dessa lediga dagar nu eftersom jag jobbar ganska så mycket. Nu ska jag även vara ledig fredag, lördag, söndag - lyx! På fredag kväll åker vi hem till Övik, första gången på hela sommaren. Jag längtar verkligen!

Tänkte försöka hinna med en hel del idag. Tvättar kläder nu mellan 7 och 11. Senare idag hade jag även tänkt dra till gymmet, handla mat, baka inför imorgon kväll då Karro, Johanna och förhoppningsvis även Jenny kommer och fikar lite.

Nä, tvätten kallar.

Ps. Väderkartan hånler som vanligt åt mig. Molnen har strategiskt placerat sig endast över södra norrland. Underbart!

Sängbord!

Äntligen!

Jag hade nästan gett upp hoppet om att hitta de där sängborden jag så gärna vill ha. Har kollat runt på en massa loppisar i stan men inte hittat några.

Ikväll gick jag in på blocket lite snabbt för att kolla om man kanske hade tur att hitta nått där. Och tur var ordet! Överst på sidan fanns en annons med två riktigt fina sängbord. Inte nog med det. De fanns här i Sundsvall typ 4 km bort. Jag ringde försäljaren fort som attan och åkte sedan ut till Granloholm för att köpa borden. Så nu står de här hemma i sovrummet och trivs framför skogen.

Nu ska de bara slipas och målas och slipas igen så de får den där slitna lantliga stilen, precis så som jag vill ha dem.

Nu i kväll har jag även hunnit med att stoppa in allt porslin i köksskåpen. Nu slipper vi gräva efter grejerna i flyttlådor och vi slipper springa fram och tillbaka mellan köket och vardagsrummet - S K Ö N T!


Slipas, målas, slipas igen och bytas knopp - sen klart!

Någon som inte läst morgontidiningen? =P

RSS 2.0