Luckor på överskåpen

Idag har det hänt lite mer här hemma i köket medan jag har varit och jobbat. Alltid lika kul att komma hem och se att det hänt en massa. Nu fattas bara tapeten och glasskivan som ska upp bakom bänkskivan sedan är det i princip klart.


Mikron och ugnen är nu på plats och fullt fungerande. Så även fläkten och spishällen.

Idag fick vi äntligen hem luckorna till överskåpen. Gråa och högblanka, grymt snygga!

Vi har vatten!

Nu går det i sakta mak framåt med köket. Det har liksom stagnerat nu ett tag eftersom vi inte fått tag på elektriker förrän denna vecka. Men vatten har vi nu i alla fall! Rörmokaren var här idag och fixade det. Lyxigt! Imorgon kommer elektrikern och drar elen. Kanske, kanske kan vi laga mat i vårt nya kök imorgon (ofattbart!).

Det senaste dygnet har det hänt ganska så mycket.
Hela dagen igår hade jag väldigt ont i ryggen. Förmodligen streckte jag mig när jag tränade i förrgår. Snälle Johannes tog sig tid att ge mig en (naprapat)behandling på hans jobb igår kväll vid nio. Han knäckte och tryckte och bände på hela mig. Men det verkar ha fungerat för imorse när jag vaknade hade jag inte lika ont som igår.

Så idag på min lediga dag passade jag på att bjuda hit gamla jobbarkompisen Sofia. Vi tog en mysig promenad uppe på Norra Berget med hennes snälla hundar. Riktigt kul att träffa henne! Det var ju ett tag sen. Vi får se till att det inte blir lika länge tills nästa gång!

På eftermiddagen åkte jag ut en sväng till Birsta för att inhandla lite grejer till köket. Köpte även lite smått och gott till sovrummet. Så nu är fönstret färdigdekorerat i alla fall. Nu ska jag bara fylla de hyllor jag satt upp på väggen med något fint.

Jon, Micke och Ekan kom förbi för nån timme sedan och ville spela sällskapsspel, så vi tog fram Alias och spelade en sväng. Trevligt värre!

Nu bör jag nog hoppa i säng. Börjar klockan 9 imorgon. Gonatt på er!


Fönstret är nu färdigdekorerat. Saknar dock fortfarande ett överkast i samma färg som gardinerna.


Lite välförtjänt shopping

Idag har jag hunnit med riktigt mycket faktiskt, trots att jag har jobbat.

Som jag skrev tidigare tränade jag på förmiddagen innan jobbet. Det gick fint. Blev lite stressigt efteråt dock när jag skulle hinna få i mig lunchen innan jag började. Tur att det var spagetti och köttfärssås som jag hade i lunchlådan, sånt går snabbt ner =)

Kul att jobba idag. Har känt mig lite sliten de senaste två veckorna, men min formkurva verkar vända uppåt. Så efter stängning idag kände jag att jag som jobbat så mycket på senaste tiden faktiskt gjort mig förtjänt av lite shopping. Gick in på Birsta City och fann mig ett par snygga stuprörsjeans i sliten modell och en snygg handväska på Gina Tricot.


Schnyggt va?

"Mina" fina skafferilådor har fått handtag nu. Alla de andra skåpen och luckorna också för den delen.

Äntligen lite träning!

Usch, vad det blivit dåligt med den varan nu under sommaren. Dåliga öppettider på gymmet, mycket jobb och renovering av lägenhet lämnar inte kvar så mycket tid till annat.

Men idag börjar jag klockan 13 så jag tänkte hinna med ett träningspass innan. Är ledig på torsdag, så då ska jag också försöka klämma in ett gympass.

Sen efter sommaren måste jag börja fundera på om jag ska fortsätta träna på Friskis och Svettis eller om jag ska försöka hitta ett gym som är närmare. Blä! Jag skjuter upp det problemet till senare.

Nu ska jag gå och borsta tänderna.

Inte mycket kvar nu!

Shit, va fort det har gått med köket! Kan inte fatta att vi faktiskt är färdiga snart. Nu är det mest finliret kvar. Luckorna och lådorna ska sättas fast, glasskivan ska upp, handtagen ska fast och elektrikerna ska komma och greja lite.

Måste verkligen tacka mina föräldrar som varit här i ett par dagar nu och hjälpt oss. Pappa har hjälpt Joakim med köket och mamma har hjälpt mig med matlagning och lite inredningsshopping. STORT TACK ska ni ha båda två!

Nu börjar man ju se hur det kommer att se ut också. Jokaim håller precis på att sätta upp de sista skåpluckorna. Snart ska jag fylla våra skafferilådor med skafferivaror. Senare ikväll kan vi nog börja använda kylskåpet också =)


Pappa och Joakim sätter upp sista skåpstommen.

Kolla va snyggt det blir med diskhon!

Spishällen har vi sparat från det gamla köket. Den passar in fint i det nya också.

Titt så fint med lådor och bänkskivan i valnöt.

Den inbyggda kyl/frysen och skafferilådorna till vänster.

Nä, nu ska vi ta oss en liten kvällspromenad. Man får passa på då det inte regnar.


Det börjar att ta form

Här kommer en liten uppdatering:


Den snygga gråfärgen är på plats.

Valnötsgolvet är på plats.

Snart är alla stommar på plats =)

Köket är borta!

Vilken dag! Från och med imorse fram till nu har vi hållt på och rivit och grejat i köket.

Det gick ganska så snabbt att riva själva köksstommarna. Med hjälp av Örjan och Carina skyndade vi på processen. Vi slängde ut allt genom balkongdörren i köket så det gick väldigt smidigt. Den fyra lager tjocka golvmattan var dock lite värre att få lös. Att folk aldrig kan göra saker ordentligt från början!?

Nu är dock allt borta. "Bara" en massa spacklande och målande kvar nu innan golvet och det nya köket kan ta plats. På torsdag kommer mamma och pappa ner och då ska vi ha försökt hunnit så långt som möjligt. Jag har hunnit målat en vägg än så länge. Tur att Joakim har semester så han kan jobba på =)


Såhär såg köket ut imorse. I princip orört.

Efter att rörmokaren varit här och stängt av vattnet var Joakim snabb att ta bort diskbänken.

Sedan gick det ganska så snabbt att få bort resten av köket. Vid lunchtid var alla stommar borta.

Kaklet är borta och vi har ett stort hål i väggen. Inget som inte går att fixa med lite tjockare väggspackel.

Bort med mattan!

Vild matlagning kl 20-23

Haha! Ja, nu jäklar har vi lagat mat så det står härliga till.

Efter jobbet idag for jag direkt till Ica Maxi för att storhandla. När jag kom hem vid klockan åtta började vi med matlagningen på en gång.

Det är ju nämligen så att imorgon river vi köket här hemma. Joakims föräldrar och bror kommer hit klockan 9.00 imorgon för att hjälpa oss att riva och slänga allt skräp. Rörmokaren Jonas kommer även för att stänga av vattnet. Under dagen ska även köket från Ikea anlända. Mycket på G alltså.

I och med att vi inte kommer ha något ordentligt kök på ett par veckor så har vi ikväll alltså lagat en massa mat att frysa in.


Här lagas det mat!

Nu borde vi klara oss ett tag.
Nu har vi köttfärs, chili con carne, västerbottenpaj, vegitarisk pastasås och tacofärs att stoppa i frysen.

Skönt att ha en massa mat då vårt provisoriska kök ser ut så här =)

Lördagkvällen

Igår kväll blev det faktiskt en sväng på krogen. Varför är det alltid så att när festen inte är planerad blir den alltid riktigt bra?! Så blev det i alla fall igår. Det började med en promanad bort till Jon och de andra killarna som hade gått (!) från Matfors in till stan under dagen. Därifrån fick vi skjuts upp till Haga igen till nåns bakgård där det var en massa folk. Riktigt roligt hade vi! Vid tolvtiden drog vi ner på krogen en sväng.


Trötta, solbrända, men glada vandrare.

En glad Lisa =)

Johannes var där.

Så även Jon, Johan, Simon, Tomas och en massa annat mindre känt folk.

Joakim doin the "evil eye"

Förmiddag på Norra Berget

Igår hade vi tänkt åka på någon mysig strand om det var fint väder och vi tog oss faktiskt till Bergefjärden, men insåg där att det var lite väl kyligt för att ligga där och sola. Istället hängde vi på Malin, Pålle, Evelina och Carina upp till Norra Berget en sväng. Där var det väldigt mysigt med en hel del djur och andra roliga aktiviteter.


Som sagt, roliga aktiviteter, även för de lite äldre =P

Bäää!

Evelina och Joakim på gungbrädan.

Kossan Heidi med tillhörande kalv.

Ledig igen

Sitter på balkongen och njuter av solen. Lite knepigt att se vad jag skriver på datorn dock. Ser mest min egen spegelbild i skärmen. Det kanske inte är meningen att man ska sola med datorn i knät =P

Idag tänkte jag i alla fall gå ner på stan en sväng för att se om jag hittar några fina gardiner till sovrummet. En lunch med min kära sambo ska jag nog också hinna med.

Jag hoppas verkligen att det här fin fina vädret håller i sig till imorgon också. Det skulle sitta fint med ett besök på någon mysig strand och bättra på kretabrännan lite, som förövrigt är i princip obefintlig vid det här laget.

Ikväll ska vi ut till Nacksta och sitta barnvakt åt lilla Evelina medan Malin och Pålle är på bio. Skönt att få komma ifrån allt stök här hemma en stund.


Busjäntan!

Min lediga dag

Äntligen en ledig dag! Har jobbar fem långa dagar på raken nu, då känns det alltid skönt att få lite ledigt.

Jag funderade igår på om det gick att förlänga onsdagen (idag) med några timmar. Jag har så mycket jag vill få gjort idag så det skulle behövas lite extra timmar på dygnet. Det gick ju förståss inte så jag har fått försöka så gott jag har kunnat.

Hade tänk åka runt på loppisar och leta möbler på morgonen, men upptäckte att antingen hade de stängt hela dagen eller så öppnade de vid lunch. Så det blev ingen loppisshopping för mig idag. Gymmet fick sig dock ett besök innan lunch. Härligt att chocka kroppen med lite tunga vikter. Lunchen spisade jag hos Joakim på hans jobb.

Nu sitter jag på balkongen och njuter av solen mellan tvättarna. Vi har tvättstugan i ett annat hus så det blir en del spring.

Jobb imorrn igen, men sen är jag ledig fredag, lördag, söndag - härligt!


Middag på balkongen. Från förra veckan då mamma, pappa och Ida var på besök.

Väggen!

Tänk vad en tapet kan göra mycket! Vi valde att köpa en fototapet, som kostar ca 2500 kr som orginal, men på Rusta går en kopia på 599 kr = lätt val. Vi blev hur nöjda som helst med resultatet och kommer sova gott i det "nya" sovrummet.

Såhär gick det i alla fall till då vi fick in lite träd i sovrummet...

Två "ark" uppsatta. Det var inte det lättaste att få dem rak och "bubbelfri" kan jag tala om.

Mycket tapetklister på baksidan var tricket kom vi på.

Träden växer fram.

Klart! Jag torkar skogen från överblivet tapetklister.

Idag när jag jobbade har Joakim satt upp tak- och golvlister. Så nu är rummet redo för lite fin inredning. I veckan när jag är ledig tänkte jag åka runt på möbeljakt på en massa olika loppisar i Sundsvall. Vid nästa uppdatering av sovrummet kommer det alltså vara så gott som färdiginrett.



Bild från flytten

John Blund har knackat på dörren för ett bra tag sedan, men vi är fortfarande uppe och igång. Vi har nyss satt upp tapeten i sovrummet. Visar bild på hur det blev imorgon. Jag tror ni kommer bli en aning chockade. Det är väl kanske inte det mest normala val av tapet =)

Måste bara visa en lite rolig bild från flytten. Den påminner mig om ett roligt Vänneravsnitt.




Renovering av lägenhet

Ursäkta att jag dröjt med de bilder jag utlovade. Jag har helt enkelt inte haft tid att sitta vid datorn de senaste dagarna. Om jag inte varit på jobbet, så har jag jobbat här hemma. Vi har slitit hårt med sovrummet, men nu börjar det äntligen bli klart.

Jag kommer hädanefter försöka uppdatera er så mycket som möjligt av allt vi gör här i lägenheten. Sovrummet är alltså där vi har börjat med renoveringen. Här ska ni få er en lite snabb uppdatering med lite bilder...


Såhär såg garderoberna ut när vi flyttade in...

Resten av sovrummet

De oerhört vackra garderobsdörrarna som vi tog ner från förrådet.

Thomas och Marie slet hårt med att sätta det nya talket.

Men se så underbart fint det blev! =D

Vårt jobb kvar. Spackla, slipa, måla...

Färdig med målning av både garderobsdörrar och väggar.
Nu fattas bara en tapet som ska sitta på väggen till höger där vi inte målat något.

Kungsvägen 24

Ja, då var vi inflyttad här på Kungsvägen 24. Igår städade vi ur den gamla lägenheten och lämnade den för gott. Skönt att kunna släppa den helt nu och bara fokusera på vår nya lägenhet och allt som ska göras här.
 
Jag måste få tacka ALLA som var här och hjälpte oss med flytten i lördags! Mikael, Pålle, Malin, Evelina, Jon och Ante - TACK! Ett extra stort tack ska Tomas och Marie ha som slet som djur för att få upp taket i sovrummet. Vi är hur nöjda som helst!

Nu ska jag dra på jobbet. Ska försöka lägga upp bilder från flytten och vår nya lägenhet ikväll, om jag hittar sladden till kameran bland alla flyttlådor, hehe!

RSS 2.0