Helg hemma

Oj, vilken helg det varit! Familj, hockey, Foppa, Näslund och faktiskt lite snö.

Vi åkte upp i fredags efter jag slutat jobbet. Hann träffa pappa en sväng innan han drog iväg och jobbade natt. På lördag morgon bjöds det på riktigt härlig frukost med allt man kan önska. Efter brakfrukosten åkte vi in till stan. Jag och Joakim gick på torget och hämtade ut gratisbiljetter till matchen och fortsatte sedan ner till hamnen för mat och "förbredelser" inför matchen med Lumberjacks, Modos supporterförening. Efter god mat och lite alkohol gick vi + ca 400 pers till ner mot arenan. Riktigt häftigt med bengalfacklor, sjungande människor och vackra snöflingor från himlen.

Sedan fick vi i en fullsatt Swedbank arena uppleva en nästintill magisk stämning. Vilket drag när Foppa, Sundström och Näslund presenterades! Gåshud! 2 poäng av Foppa, 1 poäng av Näslund och 3 poäng till Modo efter 60 minuter.


Jag hann!

Pust! Jag hann med allt jag skulle idag. Hamnade lite efter på schemat, men det gick bra ändå =)

Pluggat, tränat (blev ett rumpa/mage-pass idag), handlat mat och lite annat skoj, adventspyntat lite samt lagat mat. Brukar egentligen inte ta fram nå julgrejer förrän kvällen innan 1:a advent, men eftersom vi är uppe i Övik i helgen och jag jobbar hela morgondagen tummade jag lite på den regeln.


Hissgardinen på plats igen.

Dessa ska såklart fyllas med nått julgott.

Sovrummet är lite smått adventsfint nu. Stjärna och nya gardiner till köket ska fixas också.

Även Lisa är pyntad med en ny röd sjal :)

Hon som gillar att planera

Något jag mår bra av att göra är listor. Listor, listor, listor! Det är så härligt när man skrivit upp en lista på allt som ska göras under en dag och få stryka punkterna en efter en och se hur listan sakta men säkert minskar. Tyvärr har jag sällan tid att skriva ner listor, så jag "skriver" dem i huvudet istället. Nackdelen med det är att gränserna blir lite mer flytande och jag har en tendens att strunta i vissa punkter =P

Men igår skrev jag minsann en ordentlig lista för dagens bestyr. Timma för timma är uppskriven. Dagen kommer innehålla allt från plugg och träning till handling och lite städning.

Enligt listan ska jag plugga nu. Bara att sätta igång.

(Vilken spontan och härlig människa jag är, haha! =P)

Julgalet!

Oj, vilken dag! Full fart på jobbet från öppning till stängning. Baaara, bara julgardiner som gäller nu. Det var nästan så att man blev chockad när det kom kunder som ville ha "vanliga" gardiner :) Och idag var det ändå den 24:e - dagen innan lön. Morgondagen kommer att bli C R A Z Y!!!

Riktigt kul att jobba sådana här dagar. Vi är många som jobbar samtidigt och man har inte tråkigt en enda sekund. Man blir dock ganska så snurrig i huvudet framåt eftermiddagen. Siffror blandas ihop och man kan stå och mäta med mätstickan utan att räkna det man mäter.

Nu ska jag ta och ringa mamma och fråga om hon ska ha några julgardiner ;)


Nu har vi i personalen även fått fina julförkläden att ha på oss.
(Bra för mig som alltid lyckas söla på jobbtröjan =P)

Projekt hissgardin: Done!

Nu på morgonen har jag varit lite flitig och faktiskt gjort klart vår julhissgardin till sovrummet. Den blev riktigt fin måste jag säga. Vad jag kan! =)


Klippt till bitarna till banden.

Sytt ihop bitarna samt strykt dem.

Den blev rak! Svåraste momentet var faktiskt att få den rak.

I brist på träpinne använde jag en gammal gardinstång i kanalen nertill.

Titta så fint!

Nu ska jag plocka ner den och vänta tills nästa helg och 1:a advent innan den åker upp igen. Då blir det extra mysigt med adventsljusstaken och lite annat pynt.

Jag såg den!


Jag såg den! Jag såg solen!!!
Om bara för en liten, liten stund innan den försvann bakom molnen, men den där lilla stunden var värd all väntan. Nu får man väl vänta några veckor till innan den dyker upp igen... Vilket jäkla mörker! Nä, ge mig sol och snö och ge mig det NU!

Nog med tråkigheter. Vilken match det blev igår! Foppa regerade som vanligt och systrarna Abbot skämde ut sig, moahahaha!

Nu ska jag ta och skriva ner ett litet träningsprogram för eftermiddagen. Har äntligen fått med mig Joakim till gymmet. Ska köra slut på honom helt och hållet =D

Ensam hemma

Nyss hemkommen från jobbet. Sitter och ser på hockeyn här hemma i soffan, alldeles själv. Joakim, den turgubben, är uppe i Övik med sin bror och sin far och ser hockeyn live. Nää, jag ä' int' bitter...

Sitter och funderar på vad jag ska göra av resten av kvällen när hockeyn är slut. Man får liksom passa på att göra "Lisa-grejer" när man är ensam hemma. Det blir nog ett Greysavsnitt och förhoppningsvis orkar jag ta fram strykbrädan och symaskinen och fortsätta med min hissgardin.

Det var väldigt kul att jobba idag förresten. Dagen gick väldigt fort. Kan bero på att jag inte hann ta lunch förrän kl 15. Mycket att stå i och fixa + alla kunder förståss.

Nä, nu ska jag fortsätta se på hockeyn. Imorrn är jag ledig heeela dagen. Har inte varit ledig en hel fredag sedan i somras.

Dålig uppdatering

Gokväll på er! En glad Fislisa i soffan efter Modoseger med Foppa som poängspruta.

 

Jag får be om ursäkt för den dåliga uppdateringen de senaste dagarna, trots en hel del spännande händelser. Det får bli ett långt och händelserikt inlägg nu istället då =)

 

Vi börjar väl med Stockholmstrippen och den trevliga inflyttningsfesten hos Ekan och Emma på Hammarbyhöjden. Efter en smidig tågresa från Sundsvall anlände jag, Joakim och Johannes till festen lagom till quiztävlingen. Mitt lag kom sist, Joakims lag vann - så pratar vi inte mer om den saken... Vid tolv drog vi vidare till medborgarplatsen och Debaser Medis. Lite väl hög musik, men vi fick skaka våra lurviga lite, vilket alltid är kul. (Usch, hur gammal är jag egentligen?!) Vid tre blev det klassiskt fyllekäk på McDonalds.

 

Fina värdinnan Emma.

Värd och Quizmaster Ekan rättar quizarna.

Grabbarna körde en egen version av "På spåret" i väntan på tuben.

 

Så till den mindre roliga hemfärden. På söndag var det tänkt att vi skulle iväg till något brunchställe innan vi tog bilen hem. Vi tänkte vara smarta och ta bilen till detta brunchställe så vi kunde dra hem direkt. Men... bilen startar inte! Och den startar inte förrän tre långa, frusna timmar senare. Vi vågar inte stänga av bilen med risk för att den inte ska starta, så när vi väl fått igång den kör vi på. Stackars Matte fick köra med hemsk dålig sikt och hemskt tråkiga medpassagerare som sov i alla fall första halvan av resan. Vi kom till Hudik innan bilen gav upp igen. Där stod vi mitt på E4:an i pissvädret och pissmörkret. Som tur var stannade bilen precis efter ett vägarbete, så bilarna körde ju inte så fort förbi oss. Tillslut fick vi igång bilen igen och kunde ta oss hem till Sundsvall.

 

Killarna stod och försökte laga bilen, medan jag och Lotti försökte värma oss i bilen.

 

Åter till Sundsvall och tryggheten. Igår körde jag mitt första träningspass på en vecka. Stabilisering stod på programmet. Annorlunda träningsvärk idag. Alltid uppskattat med träningsvärk. Ännu roligare när man får ont på ställen man inte brukar ha ont i =)

 

Idag har jag jobbar hela dagen. Idiotiskt nog tog jag på mig linserna i morse som jag visste var några dagar äldre än en månad. Som straff för min snålhet har jag gått med huvudvärk hela dagen. Fy för huvudvärk! Men jag fick ett vääääldigt trevligt telefonsamtal från Joakim mitt på dagen. Man vet att man är lite väl hockeynörd när man blir tårögd av att få höra något sånt här...

 

Man blir liksom alldeles varm i hjärtat.

 

Ojoj, nu blev det långt. Hehe! Men jag hade ju som sagt en del att skriva =)

 

 


Övik - Östersund - Sthlm

Ja, där har vi veckans rutt. Har haft väldigt kul hittills. Mysigt att få träffa familj och släkt hemma i Lunnedalen och väldigt lärorikt och intressant med två intensiva skoldagar i Östersund.

Idag har jag jobbat hela dagen och imorrn åker vi ner till sthlm. Lär ju bli minst lika roligt det!


Oh! En annan rolig grej! Min gamla dator som kraschade är fortfarande paj, MEN alla grejer på den är räddade. Har nu fört över allt till min nya dator.


Skönt att inte Kretabilderna försvann!

Projekt: Hissgardin

När man jobbar på ett ställe som jag gör, där det droppar in grymt snygga tyger titt som tätt, är det farligt lätt att råka få för sig att man faktiskt ska sy något utav de där snygga tygerna...

Jag har nu fått för mig att jag ska lyckas sy en julig hissgardin till vårt sovrum. Tygerna blev jag kär i och köpte för några veckor sedan. Först i kväll har jag vågat sätta igång med detta projekt. Är absolut inte klar, men påbörjad i alla fall. Den ska ju ändå inte vara färdig förrän om typ en månad, vi får se om jag lyckas =)

Detta är i alla fall vad jag hunnit med idag. Återkommer med fortsättning vid ett senare tillfälle.


Klipper till tygbitarna så de blir samma storlek på dem. Fina tyger va? Ett linnefärgat och ett röd/linne-rutigt. Kommer passa perfekt i vårt lite lantliga sovrum.

Nålar ihop tygbitarna. Ett jäkla meck att få dem raka mot varandra när de är ca 150x140cm stora.

Sicksack och raksöm för att sy ihop delarna.

Fredagkväll med sköna vibbar

Troca, chips och dip. Japp, det sitter jag och mumsar just nu. Delikat!

Joakim och bror Mikael spelar nhl och jag surfar. En skön upprymd stämning infann sig bland oss då jag för någon timme sedan läste denna artikel. Fem spelare från Modo Hockey har bestämt sig för att hjälpa laget i sitt hjärta ur den ekonomiska kris de just nu befinner sig i genom att skänka ett x antal miljoner till klubben. Hur underbart är inte det då?!! Man kan liksom inte vara annat än en jäkligt stolt Modoit en kväll som denna.

Förutom detta känns det även som att min rasselrosselhosta börja ge med sig en aning. Gick betydligt bättre att jobba idag än vad det gjorde igår. Joakim var snäll och köpte hostmedicin till mig tidigare idag, så nu får jag känna mig som barn igen och tvinga i mig den äckliga medicinen följt av typ 20 klunkar vatten ca tre gånger om dagen. Fett värt det!


Respekt!

Host host

Fredag och jag sitter och slappar i soffan och försöker hämta energi. Jag som tyckte att jag var frisk igår fick känna på annat när jag kom till jobbet. Huvudvärk, snuva, ingen ork och en hemsk hosta. Det är liksom en helt annan grej att sitta hemma och känna sig pigg och komma till jobbet där man faktiskt måste aktivera sig.

Gillar verkligen inte den här hostan jag drabbats av. Det sitter liksom djupt ner i bröstet och när jag andas  låter det sådär rossligt. Vet inte riktigt vad man gör åt sånt, men har köpt Bisolvon som ska vara slemlösande. Hoppas det hjälper. Skönt att jag inte hade heldag idag i alla fall. Börjar kl 15, så jag behöver inte ta ut mig helt och hållet idag. Ska ju orka med att jobba helgen också.

Typiskt att typ hälften av oss på jobbet är sjuk nu när vi har som mest att göra. Julen ska skyltas fram och julgalna kunder börjar strömma in.

Nä, nu ska jag snyta mig. Trevlig fredag på er!

SNÖ!



Wiho! Första snön kom i natt. Alltid lika mysigt med första snön, även fast den sällan ligger kvar någon längre stund. Hoppas bara det blir lika mycket snö den här vintern som förra. Det blir ju så mycket ljusare och mysigare med snö på backen =)

Busy girl

Jag kan inte säga annat än att jag känt mig ganska så fullbokad den senaste tiden. Jobb, skola och träning är väl det som tagit upp den mesta tiden. Den kommande veckan är inte något undantag...

Denna vecka jobbar jag tors, fre, lör och sön.

Måndag kommande vecka tänkte jag hinna med ett träningspass på förmiddagen innan jag tar bussen upp till Övik. Stannar till på tisdag då min pappa fyller år.

Onsdag till torsdag befinner jag mig i Östersund för ett antal föreläsningar.

Fredag blir det jobb som vanligt och på lördag blir det inflyttningsfest hos Emma och Ekan i Sthlm.

Det var nog allt. Finns inte så mycket mer att trycka in där tror jag, hehe!

Kanske lite tur i oturen då att jag blev sjuk nu de här dagarna då jag inte haft något speciellt inplanerat.

Lite ny väggdekoration

Usch, va tråkigt det är att vara sjuk! Finns ju inget att göra då ju. Men jag mår lite bättre idag faktiskt. Inte lika ont i halsen, men har fortfarande en hemsk hosta. Jobbig natt dock. Vaknade typ varannan timme av febersvettningar och ryggont. Blä!

Ska sluta klaga nu. Tänkte visa två snygga affischer som Joakim köpt på allposters.com, som vi fick hem idag.



Ramarna kommer från Ikea.

Vi börjar få till det riktigt bra här i vardagsrummet faktiskt. I helgen har vi köpt en ny tv-bänk och ett matsalsbord. Nu fattas nästan bara omtapetsering. Visar bilder när vi börjar komma igång med tapetseringen.

Usch och fy och blä!


Sjukling...

Nä, men huga! Såhär ska man väl inte behöva må?! Kom precis hem från skolan där jag skrivit tenta. Gick väl som förväntat, sådär... Skrev 18 sidor, men känner mig ändå ganska körd. Gissade på det flesta frågorna.

Dricker lite varm oboj för min värkande hals. Usch, hostar som en tok och det bränner i halsen. Hoppas att det inte är grisflunsan jag åkt på bara! Men det vore väl inte helt omöjligt med tanke på att den verkar sprida sig ganska så duktigt över Sundsvall.

Nu ska jag glo på lite Grey´s anatomy och hoppas att jag mår bättre efter det =)

Halsont och näsblod

Inte de allra bästa förutsättningarna för en pluggdag, som jag hade tänkt att detta skulle bli. Vaknade med lite halsont, som har förvärrats under dagen. Hostar och har mig.

Och imorse när jag satt i soffan och läste lite föreläsningsanteckningar började det helt plötsligt droppa blod på min lilla mage. Perfekt! Hur ofta blöder man näsblod liksom?! Typ aldrig, men självklart gör man det när man varken har tid eller lust för det. Som tur var gick det över ganska så snabbt.

Nu sitter jag med ena ögat i böckerna och det andra på fotbollen. Riktigt underhållande för att vara svensk fotboll.

Ja, men just det. Höll på att glömma! Måste bara få visa vårt fina gamla fönster hemma från Lunnedalen, som med hjälp av min snälla arbetskamrats man har blivit en riktigt fin spegel. Den passar perfekt i vårt sovrum!


Titta så fin spegeln blev! Min söta chef i bakgrunden =)


RSS 2.0