Lite Östersundshopping

Nämnde tidigare att jag och Karro drog en shoppingsväng på stan i måndags. Gillar verkligen Östersunds innerstad. Så himla mysigt! De här plaggen hittade jag i alla fall den här gången. Köpte även två cheap monday t-shirts till Joakim. Ibland är jag snäll ;)


En supermysig halsduk från Cubus. T-shirt med knappar vid axlarna från Rut m. fl.


En längre stickad kofta från monki.

Nu ska jag återgå till städningen...

I love my new shoes!



I söndags innan jobbet var jag och Joakim in på Birsta city en sväng. Jag var inte ute efter något speciellt, men när jag såg dessa darlings på nilsons skor kunde jag inte hålla mig från att köpa. De sitter som gjutna på min smala fot. Älskar sådana här boots. Snygga sömmar, snörning och lite smårockiga.

Tänkte inviga dessa pjuks nu. Först ska jag ner till tvättstugan, sen iväg och posta en bok som jag sålt på blocket. Sen blir det hem igen för att storstäda.

Två dagar i blåsiga Östersund

Hej hopp och ursäkta mina dåliga uppdateringar den senaste veckan. Ingen egen dator, mycket jobb och skola skulle jag nog säga är anledningen.

Men nu sitter jag i alla fall vid min nya dator och kan inte säga annat än att jag är mycket nöjd med den. Fortfarande en hel del att installera och lära sig, men det får ta sin tid. Huvudsaken att jag har internet och kan komma åt skolarbeten och så.

På tal om skola. Har nyss (eller ja, för typ tre timmar sedan) kommit hem från Östersund. Har varit på föreläsningar mån-tis. Känns som mycket längre tid dock. Klev upp kl 05.00 i måndags, Karro hämtade mig vid 05.30. Föreläsningar från 08.15-17.00. Sedan gjorde vi stan. Blev en del shopping sedan middag på det supermysiga caféet Pause. Efter det gick vi på bio och såg Sommaren med Göran. Sen blev det sängen, eller soffan för min del :) Vi sov hos Karros brorsa som vanligt. Idag har vi haft föreläsningar mellan 08.15-16.30.

Jag kan ju säga att jag är väääldigt trött vid det här laget. Ska nog hoppa i säng snart, men måste ju leka lite mer med min nya dator först, hehe!


Lyxigt värre med inbyggd webcam i datorn =P

F O P P A ! ! !


Han har återuppstått!!!


Jag kan bara inte tro att det är sant! Måste nästan nypa mig armen för att vara säker på att jag inte drömmer när jag sitter och ser en match där Foppa tacklas som en vilde, passar som ett geni och han gör det i Modos underbara dräkt. Att han sedan avgör matchen i sudden mot Djurgården gör det hela bara ännu mer overkligt och lyckligt. Snälla, snälla Foppa, stanna säsongen ut!!!

Beställt ny dator

Jahapp.. Förlust i första matchen för Modo. Trist såklart, men kul att Foppa fick göra mål.

Jobbat hela dagen. Rolig idag faktiskt. Hade sådär lagomt mycket att göra hela dagen, ingen stress och ingen dötid. Sen är det ju himla tur att jag har så roliga och trevliga arbetskamrater.

Hann även med att köpa en dator idag. Eller Joakim fixade och jag betalade :) Det blev en Asus. Väldigt bra och prisvärd enligt Joakim och hans jobbarkompis. Hoppas jag hinner få den nästa vecka!


Datorkrasch!

Har nyss ätit världens godaste lunch. Två stora köttfärsbiffar, ungsstekt potatis, grekisk yoghurt med fetaost i och ruskigt god sallad till det. Det kan inte bli så mycket godare.

Annars har jag haft en ganska taskig start på dagen. Skulle starta datorn i morse, då det kom upp ett meddelande om att windows var trasigt och inte gick att starta. Yeiiiy!!!! Superkul!

Så nu måste jag försöka rädda det som finns på datorn (om det går..) och sedan börja klura på vad jag ska skaffa för ny dator. Vilket märke? Vilken prisklass? Bla bla... Tur att jag har Joakim som är kunnig på sånt där.

Lite nya accessoarer

Lunchade med Joakim på stan idag. Vi köpte snygga läparkläder till honom och lite accessoarer till mig. Som vanligt hittar jag inga träningstights till mig själv. Det är omöjligt att hitta ett par i min storlek. Finns inte nånstans. Less!



Ring, armband, två hårband och två halsdukar fick följa med mig hem.

Elitserien är igång!


Zucarello- fast i år bekläds han med nytt fint matchställ á la Joakim.

Äntligen, säger jag bara!
Inget Modo som spelade idag, men det kvittar. Elitserien är igång och jag kommer att få njuta av hockey ända fram till tidig vår. Förhoppningsvis blir det en längre säsong för Modo i år än i fjol. Missat slutspel innebär en outhärdligt lång väntan på en ny säsong. Inget vi vill uppleva igen.

Ja, det var kvällens positiva. Kvällens dipp var nog träningen. Gick sämre än sämst idag. Ingen kräm i benen alls, och tekniken hade jag nog glömt att packa ner i träningsväskan. Nu är jag dyngtrött och har ont i ryggen. Men men, inget att deppa över. Bara att ta nya tag. Gör om, gör rätt!

Tre dagars råplugg

Efter fyra dagars jobb har det liksom inte hunnit bli så mycket plugg för min del. Så de kommande tre dagarna måste ägnas åt skola och grupparbetet som ska vara klart på onsdag. Fattar inte varför man ska ha grupparbeten på distanskurser. Det är ju ganska svårt när alla sitter på olika orter.

Men innan jag kör igång på riktigt måste jag ta en liten promenad till macken. Ett paket från nelly ligger och väntar på mig =) Skönt  att få komma ut i det fina höstvädret också, speciellt när man ska sitta inne resten av dagen.


23-årsdagen!

Födelsedagen är snart till ända och jag är mycket nöjd med den!

Dagen började på bästa möjliga sätt med sång och present på säng. Fick en spa-dag uppe på Södra berget, där jag får välja fritt bland alla olika behandlingar. Tack Joakim!!! Eftersom jag skulle jobba idag ville jag inte ha tårta på morgonen, så Joakim hade dukat upp sååå mysigt och fint i köket med min älskade gröt, ägg och ett klas c-vitamin. Årets bästa morgon, helt klart!

Segt på jobbet dock, lite folk. Jag gick mest runt och längtade efter kvällen och tårtan.

Strax efter kl 18 kom Joakims föräldrar och syskon, plus Evelina, Pålle och Gittan såklart. Fick väldigt fina presenter av dem också.


Buketten och spa-presentkortet som jag fick av Joakim.

Fick en underbar överraskning på jobbet idag. Blombud från mamma, pappa, Marie och Ida. TACK!

Busjäntan Evelina var lite krasslig och sprang omkring i myspyjamas och söta tofflor hela kvällen.

Äntligen fick jag min tårta. MUMMA!

En vandrande Pumareklampelare, haha!
Träningströja och mysbyxor fick jag av Joakims föräldrar. Av Mikael fick jag fina örhängen. Presentkort på birsta city av Malin, Pålle och Evelina och cool blomma av Gittan. Tack för alla fina presenter!

En dag kvar!

En dag kvar på mitt tjugoandra år alltså, för imorrn fyller jag 23! =D

Självklart går tiden fortare än vad man hinner med och det känns ju faktiskt som att jag nyss fyllde 22. Konsitgt det där.. Jobbar hela dagen idag och även hela helgen. Det lilla kalaset blir på lördag kväll när jag kommer hem från jobbet. Det ska bli såå gott med tårta!

Nu ska jag blåsa håret och käka frukost.

Skaffa er en riktigt bra fredag nu!

On my way

Lökigt här hemma. Ja, alltså jag lagar purjolökssoppa och det luktar väldigt lökigt i hela lägenheten. Mysigt värre! Ska alldeles strax dra iväg på jobbet, men måste hinna med att posta en bok innan. Ska äntligen bli av med den bok jag lagt ut mest pengar på och haft minst användning av under hela min skoltid. Score!



Ska bara sörpla i mig min smoothie, sen är jag on my way.

Konstigt

Kom nyss hem från en välbehövd promenad. Har varit segare än segast hela förmiddagen. Helt slut i kroppen, speciellt ryggen. Sviter från gårdagens träning. Men nu känns det bättre =)

På min lilla prommis gick jag förbi coop för att handla lite. Det var nog den mest konstiga kombinationen jag nånsin lagt upp på ett kassaband. En WC-anka och två purjolökar.. Jaha..?! Så går det när man inte har någon handlingslista med sig =P

Lunch kanske vore på sin plats. Tror det får bli köttbullar och makaroner.

Polaroid

Fick ett tips av Emma nu i helgen då vi var i Stockholm. Det finns ett fotoredigeringsprogram som gör om dina vanliga bilder så att de ser ut som klassiska polaroidbilder. Riktigt roligt och enkelt att använda. Gå inte på deras hemsidan och ladda ner själva och prova. Skitkul!


I love carrots!

De flesta som känner mig vet att jag har en speciell plats i hjärtat för just morötter. Det är faktiskt inte mycket som slår en skål med rivna, saftiga morötter. Och det är just nu, i början av hösten som morötterna är som allra godast. Självklart är ju de man plockar upp direkt från morotslandet hemma de allra godaste, men om man inte har ett morotsland kan man faktiskt få tag på riktigt goda morötter även på affären. Det är det som är så bra med den här årstiden!


MUMMA!

Nu ska jag fortsätta med min bokhylleröjning. Håller på att gå igenom lite gammal kurslitteratur som jag tänkte lägga upp på blocket. Sen känns det ju lite som på tiden att få ordning i bokhyllan med tanke på att vi faktiskt bott här i typ tre månader nu.

God morgon!

Tisdag igen.. Och jag är ruskigt hungrig! Lite träningsvärk går jag också dragandes med efter gårdagens träningspass.

Igår var jag en sväng ut till Birsta. Pantade lite flaskor, handlade mat och hittade även ett par jeansleggings och strumpbyxor på vero moda. Var dock på jakt efter ett par nya träningstajts, men de verkar inte tillverka sådana till så små folk som mig. Kan inte förstå varför! Måste pumpa upp låren lite snabbt så jag kan köpa ett par som sitter som de ska =P

Idag händer inte så värst mycket. Hade tänkt tvätta kläder, men det fanns ingen ledig tid. Då får det bli plugg mest hela dagen.


Sorgligt förresten att Patrick Swayze avlidit! Fatta hur många gånger man sett klassikern Dirty Dancing och önskat att man fått byta plats med Baby. Tänk att få lära sig dansa med en sådan heting!


R.I.P

Världens coolaste pappa!

Japp, det är jag som har det! I helgen har vi som sagt varit nere i Stockholm för att heja på pappa, vår kusin Per, kusin Malin, kusin Martin och kusin Ulrikas man Stefan som sprungit Stockholm halvmarathon.

Vi har haft en riktigt rolig helg med familj, vänner och lite släkt. Loppet gick av stapeln på lördag eftermiddag vid kl 16.30. Innan dess hann Joakim och jag med att träffa Ekan och Emma för en fika på det mysiga lilla caféet Sturekatten.

Det var riktigt spännande att stå vid sidan och kolla på alla tappra själar som tog sig runt på Stockholms gator. Men mest imponerad blev jag dock av min pappa som lyckades komma först in i mål av alla de vi kände som var med. Äldst blev bäst. Han kom i mål på tiden 1.32.22, vilket resulterade i plats 703 av de 8282 som deltog. GRYMT!

På kvällen hade vi bokat bord på den japanska resturangen Rice för att fira de som sprungit. Efter mycket god mat och trevligt sällskap sa Joakim och jag hejdå till släktingarna och drog iväg till gamla stan och en irlänsk pub för att ta en öl med Ekan och hans polare.


Sommarvärme i Stockholm på lördag förmiddag.

Pappa och mamma innan start.

Marie, Ida och lilla kusinbarnet Ingrid.

Starten!

Pappa passerar 12 km och ser oförskämt pigg ut.

1 km kvar till mål och lite tröttare =)

Målgång!

Vi hade liiite problem att hitta till "Ekans pub" på gamla stan =P

Glad Lisa på söndagspromenad i Stockholm.

Fredagsvädring

Haha! Som om jag skulle vädra sängkläderna varje fredag. Skrattretande!

Fick bara för mig att jag skulle göra det lite extra fräscht i sovrummet nu när vi åker bort över helgen. Alltid lika mysigt att komma hem och sova i en nybäddad och friskdoftande säng.

Mycket ska hinnas med idag innan bussen går kl 15.30. Bädda om i sängen såklart, men även packning, plugg, ett träningspass på SAK och lite "gott-att-ha-med-på-bussresan-fix". Det är väl inte det mest ultimata att jag sovit knappt fyra timmar i natt. Vad less jag blir när det kommer sådana nätter då man bara ligger och vrider på sig. Det händer inte så ofta, men när det väl händer så ska man ju självklart upp tidigt för att skjutsa familjen G till bussen. Taskig tajming kallas det!

Nu ska jag ta och se på en rykande färsk webbföreläsning som ligger och väntar på mig på studentportalen. Tror det skulle handla om stress och hälsa denna gång. Intressant!

Beställt

God morgon! Eller jag har varit vaken ett par timmar men ändå. Sitter och laddar för dagen. Jobbar från 13-19 och tänkte hinna med att städa lite snabbt här hemma innan dess. Ikväll kommer ju familjen hit för att sova en natt. De åker ner till Sthlm tidigt i morgon bitti. Jag och Joakim kommer efter med en buss som går 15.30 imorgon eftermiddag.

Fick lite lust att beställa hem lite smått och gott nu på morgonen. Gick in på nelly.com och hittade mig ett par snygga boxertrosor och en mössa. Alltid kul när något roligt litet paket ramlar ner i brevlådan :)


Snart i en brevlåda nära mig ;)

Rolig dag!

Ja, idag händer det bara roliga saker!

Ska precis dra iväg till Campus här i Sundsvall för att plugga med Karro. Alltid roligare att få komma ut och plugga tillsammans med någon än att sitta hemma och försöka få något gjort.

Ikväll efter middagen drar jag ner på SAK för att köra lite clean & jerks, alltså frivändningar och överstötar :) Riktigt kul med OL (olympic lifts) ju!

Sen är det ju True Blood ikväll!!! Kungligt bra!


Bye bye!

Äggsmoothie

Visst låter det gott? =P

Sitter och glor på tv och blev väldigt sugen på en smoothie. Världens bästa mellanmål/kvällsmål faktiskt. Enkelt, nyttigt och gott.

Här kommer receptet på en proteinrik smoothie som jag brukar slänga i mig lite nu och då:


1,5 dl naturell eller vaniljyouhurt
1,5 dl mjölk
1 dl frysta bär
Lite havregryn
1 ägg (gör inget med smaken, bara lite extra protein)


Vitt golv + hårande Lisa = no good!

Jag vet inte riktigt hur vi tänkte när vi bestämde oss för att lägga vitt golv i hallen. Vi antog att det största problemet skulle vara att skorna smutsar ner. Ha! Lååångt ifrån största problemet!

Som jag berättat tidigare så tappar jag en hel del hår nu för tiden. Detta gör sig inte gott mot vårt fina vita golv som självklart blir förpestat av mörka långa hårstrån. Mörkbrunt syns väldigt bra mot vitt för er som inte visste. Vi får gå med sopen minst två gånger om dagen för att det inte ska se alltför ofräscht ut.

Men om ca två månader ska förhoppningsvis problemet vara löst. Jag gick på apoteket förra veckan och inhandlade något som kallas Priorin. Ett kosttillskott som ska stärka hårrötterna så jag får fint tjockt hår som sitter kvar på skallen. Men det ska visst ta typ två månader innan man märker någon skillnad. Eller så funkar det inte alls och jag lägger ut en massa pengar i onödan. Och tillverkarna skrattar hela vägen till banken.


Måndag vecka 37

Shit va veckorna bara flyger förbi! Herregud, jag fyller ju år om mindre än två veckor! Känns som att jag bara väntar på att allt bara ska slow down och återgå till normal takt, så man hinner med sig. Men det kanske inte riktigt funkar så...

I veckan ska jag försöka plugga på så mycket jag bara kan. Problemet med distanskurser är att man måste ha en duktig självdiciplin, annars går det inte. Åker ju till Sthlm på fredag och är där över helgen för att se pappa och några kusiner som är med i stockholm halvmaraton. Ska bli riktigt kul faktiskt! Men jag måste som sagt göra undan en del plugg innan dess.

Ska nog ta och dyka ner i böckerna nu på en gång. Konflikter på arbetsplatsen - tur att jag läser om intressanta ämnen.

Ja, man mår väl som man förtjänar...

Hamnade i ett välbehövligt berusat tillstånd igår kväll. Trevligt med folk i lägenheten! Samlingen bestod av mig själv och Joakim såklart, Micke, Jocke, Maria, Johannes och senare även David. Jag och Joakim var hemma vid halv tre inatt efter en sväng på Avenyn.

Idag har jag som sagt mått som jag förtjänat. Hela förmiddagen har spenderats i horisontalläge i soffan. Vid tre stack Joakim iväg på innebandykorpen och jag drog ner till SAK för att träna. Ryck stod på schemat. Gick förvånansvärt bra trots mitt tillstånd. Mådde bättre när jag gick därifrån än när jag kom dit, vilket var skönt. Drog sedan på Joakims jobb och käkade Max med honom, Ante och Jerker. Stackarna som måste jobba extra en söndagkväll pga jobbig kund!

Nu sitter jag i soffan och funderar på om jag ska duscha eller städa efter gårdagen först. En skön lång dusch skulle dock sitta väldigt bra. Så får det bli.

Fredag!

Äntligen en riktig fredag! Första fredagen på tre veckor som jag kan komma hem från jobbet och bara slappna av. Såå skönt att veta att jag inte behöver jobba helgen.

Ringde syrran ikväll. Hon var hemma med familjen i Lunnedalen och hade en klassisk fredagsmyskväll med tv, godis och pappa i en rolig regnkappa som de skrattade gott åt. Bästa känslan nånsin, en helt vanlig kväll med familjen Gidlund som kan spåra ur och bli helt galet rolig. Love it, miss it!

Imorgon blir nog en rolig dag. En hel del ärenden på förmiddagen, bla soptippen och Birsta (mitt andra hem =P). Sedan blir det STORstädning här hemma för på kvällen kommer det lite kompisar och hälsar på. Vet inte exakt vilka eller hur många det blir än, men kul blir det nog vilket fall som helst.

Nu ska jag fortsätta njuta av fredagen. Trevlig helg allihopa!

Speedad idag

Idag har jag minsann fått saker gjort! Sprungit runt som en dåre.

Jag har:
- Tvättat kläder mellan 11 och 15
- Borrat och skruvat upp nyckelskåp, klädhängare och spegel i hallen
- Hämtat ut en bok på bibblan
- Läst lite i boken
- Strykt, fållat upp och hängt upp gardiner i köket
- Tagit mig en joggingrunda
- Lagat mat

Allt detta gjorde jag alltså innan jag for och jobbade mellan 16 och 19. Sedan jag kom hem har jag ätit, bäddat sängen (fråga mig inte varför) samt tittat på en webbföreläsning på datorn.

Nu ska jag nog ta det lugnt resten av kvällen. Jobbar hela dagen imorgon.

Ps. Av någon konstig anledning får jag alltid ett grymt träningssug på höstkvällarna. Känns liksom som att det hör till. Ikväll är inget undantag. Skulle kunna bo på gymmet den här tiden på året =)


Gårdagen

Ojoj! Jag kan knappt röra mig! Min mage säger ifrån. Träningsvärken från träningen i förrgår har eskalerat en aning, men bara i magen. Märkligt.

Birsta och hockey igår alltså. Hittade inte riktigt allt vi behövde på Birsta, men kom i alla fall hem med en dammsugarupphängare, en strykbräda, lampor till våra spottar, en fin BH, välbehövliga strumpor samt en sjal.

Otroligt kul att gå på hockey igår, trots förlust. Det var riktigt kul att se nyförvärven och hur de tog för sig när hela stommen i laget (Sundtröm, Svartvadet, Salle, Timander, Jonsson, Hållberg plus några till) var borta. Känns som att det kan bli rolig hockey i år, offensivt och fartigt. Det gillar vi!


Jag inhandlade en rosa sjal. Jag tror bestämt att det är mitt allra första rosa plagg nånsin.

Haha! Tre par converseskor gick på hockey =P

Mikael fotar åt fel håll.

Modo anfaller.

Ärenden

Som vanligt när jag är ledig gäller det att hinna med en hel del ärenden, oftast ute i Birsta. Idag är inget undantag.

Ska precis dra iväg och lämna tillbaka lite grejer på Ikea, samt inhandla lite new stuff. Blir en sväng på Ica Maxi också för en storhandling.

Efter middagen idag ska vi gå på hockey. Som jag har längtat! Det är försäsongsmatch mellan Timrå och Modo.

Härliga blåmärken på axlarna efter träningen igår. Syns kanske inte så väl, men det känns kan jag lova =P

Hej svejs! Nu drar jag!

 


Let the drummer kick


Riktigt skön!

Uppföljning: Hallen


Då var hallen målad och klar. Och golvet är lagt, det blev VITT! Haha! Kanske inte det mest praktiska, men gud så snyggt! (Ber om ursäkt för fläckarna på linsen.)

Vi la dit dessa mattor tillfälligt. Förmodligen blir det en längre och mörkare matta senare. Nu ska vi bara hitta lite fina hallmöbler också. Lättare sagt än gjort.

RSS 2.0