The Landlord

http://sjl.funnyordie.com/v1/view_video.php?viewkey=3efbc24c7d2583be6925

Riktigt roligt klipp med Will Ferrell och hyresvärden Pearl.

- I need to get my drink on.                     


Hahahahahahaha!Valborg ikväll. Tror att det skulle bli lite grillning och vandring på stan med några av Jockes polers. Hoppas bara att det inte blir så jäkla kallt som alla säger att det ska bli.

Ska ta och bädda sängen nu. Klev dock inte upp nu. Klev upp när Jocke for till jobbet, alltså vid åtta. Har hunnit äta frukost och sett på Greys Anatomy episod 320 under dagens vakna tid.


See ya!

- I´m just buzzed..


ek ek ek ek

Känns som om det blir långa perioder mellan varje inlägg nu. Lite tråkigt för då blir det bara en massa uppdateringar och inlägg fyllda till bredden av information. Mycket roligare med spontana och mer analyserande texter. Mer flummande helt enkelt. Ska försöka bättra mig på den fronten.

Nu måste jag bara få berätta om vår fina lägenhet. Vi är i princip klara nu med inredning och sådant, men har inte fått hit någon kamera än. Lägger upp bilder så fort de är tagna. Jag tycker iaf att vi har fått till det väldigt snyggt, men samtidigt praktiskt för att vara en sådan liten lägenhet. Temat skulle man väl kunna säga gå i ek, brunt och grönt. Igår fick vi upp vårt matbord. Ett barbord i ek som vi hittade på blocket för en billig penning, kapade, slipade och lackade. Stolar hittade vi på Ikea. Vit sits med ben i ek. Riktigt snyggt måste jag säga. Köket är även ruskigt snyggt. Nya ekluckor med ny spishäll och varmluftsugn. Alla som varit här och besökt oss har sagt att de blivit förvånade. Man tror liksom inte att man ska komma in till en sådan mysig lägenhet när man ser entrén.

Vi trivs oerhört bra här i Haga. Kom gärna och hälsa på den som har lust.

borta bra, men haga bäst

Är hemma i Övik för att jobba nu två dagar. Första dagen var idag. På dagiset alltså.

En treårig pojke frågade mig om jag kunde hjälpa honom att gräva i sandlådan. Världens roligaste pojke. Sådär lillgammal och förståsigpåig. Och han är väldigt duktig på att prata för att vara i den åldern.
När vi sitter där och gräver säger han:
- Jag tror att du har gosiga kinder.
- Jaha, sa jag och fortsatte med att fråga om han hade gosiga kinder också.
- Jaa, det är klart jag har, men pappa han har inte så gosiga kinder, säger han då.
- Nähä, varför inte då? frågar jag.
- Gubben har ju inte rakat sig på flera dagar. Han är ju alldeles stickig, säger han som om han vore sin egen mamma.

Så jäkla kul barn kan vara ibland.Inflyttad och nästan hemmastadd i lägenheten på Haga nu. Synd att man fick lov att åka där ifrån så snabbt bara, men jag är ju tillbaka tidigt på torsdag, så jag missar inte så mycket. Nu har vi fått tv och internet iaf. Så nu har man ju att göra på dagarna. Bilder kommer nog inom kort. Vi vill ju få lite ordning innan vi visar upp den liksom. Den blir riktigt mysig iaf. Lite kallt på golvet, men det fixar foppatofflan alldeles utmärkt.


Ciao.

Guldrus

Oj oj. Mycket som har hänt sedan sist känns det som. Har varit dålig på att uppdatera bloggen.

Det bästa av allt som hänt de senaste veckorna är förståss GULDET. Helt obeskrivligt vad glad man är. Ganska sjukt att de faktiskt gick hela vägen. Festen i Övik var nått i hästväg. Som en stor jäkla hockeyvåg som svämmade in över hamnen, över Swedbank och upp mot staden. Jag tror nog att hela kommunen blev hockeydränkta. Helt underbart att se faktiskt. En sådan glädje. Vågen har inte dragit sig tillbaka ännu. Den ligger fortfarande och pårlar bland gator och torg. Var på arenan idag för att köpa sm-guldtshirts. Shit vad det var urplockat där och det stod minst 20 ouppackade lådor där inne. Och mycket folk. På en vanlig vardag liksom. Det är hockeykultur det.
Grymt skönt att sätta hobbytyckare som Wikegård på plats också.

Annat bra som hänt.. Jo, vi har fått en lägenhet. Äntligen. En mysig liten tvåa på Haga. Inflyttning imorgon. Ska bli riktigt skönt att få ett eget krypin. Då slipper vi känna oss i vägen. Ska bli riktigt kul att få inreda och greja nu. En ny soffa är redan införskaffad. Grymt snygg! Divansoffa.

På jobbfronten ser det väl inte ljusare ut, men jag har lämnat in en hel del CV:s, så till sommaren har jag väl förhoppningsvis något. Vikarierar en del på dagiset just nu, så någon form av inkomst har jag ju iaf.

Nä, nu ska jag återgå till beundrandet av min guldtröja.

dramatik på bonnvischan

Skrivet klockan 15:01 på en internetlös dator.

 


Ligger i divansoffan på övervåningen och blickar ut mot stormen. Jag säger då det, ibland är det kul att bo ute på vischan. Alltid händer det något. Som idag då mamma och jag skulle på Elgiganten och titta på en tv. När vi stod där och tjejen berättade om inbyggda dvd-spelare och allt möjligt for strömmen. Alla tv-skärmar släcktes och det blev kolsvart i lokalen. Vi blev ombedda att lämna butiken, av säkerhetssjäl. Vi gick i stället in på ÖoB. Där var det lika strömlöst. Då begav vi oss ut i stormen. Vi gick med kraftig medvind mot en möbelaffär för att vänta på att pappa skulle komma och hämta oss.

 

När vi kommer hem märker vi till vår förvåning att strömmen fortfarande är kvar här hemma. Den brukar alltid ryka så fort det blir lite blåsigt. Innan fikat stod jag och tittade ut genom vardagsrumsfönstret. På andra sidan E4:an ser jag plötsligt att det ryker. En mindre gran har tippat över en elledning. Tillslut smäller det till där nere och en liten explosion orsakar att vår ström försvinner. Jahapp. Inget man är ovan vid precis. Lite senare ser vi att våra kompisar, herr och fru Rådjur springer över E4:an till andra sidan skogen. De får vi nog inte se mer. Tråkigt. De brukar komma till vårt fågelbo och käka upp resterna som hamnat på marken. De kommer varje kväll.

 

En händelserik skärtorsdag minst sagt, och den är inte slut än...


back home

Ja, då var man hemma i Övik igen då. Tråkig bussresa upp från Sundsvall. Man börjar bli duktigt less på den biten faktiskt, men med bra musik överlever man.

Ska sova i familjen Gidlunds nya bäddsoffa i natt. En divan-variant, som blir 140 bred när man bäddar ut den. Duger mer än väl till lilla mig. Förväntar mig ingen björnsömn i natt precis. Alltid lika svårt att sova när man nyss lämnat Jocken, men det reder sig på några nätter. Morgondagen är ganska blank för tillfället, men jag hoppas ju förståss att de ringer från dagiset och ber mig komma och jobba, men det är väl inte så jättetroligt. Vilket fall som helst blir det nog träning imorrn. Alltid skönt att få avreagera sig lite.

Usch, tröttheten smyger sig på. Ska nog krypa ner nu snart. Får ligga och läsa tidning så jag kan somna. Brukar alltid funka.

Night night!

RSS 2.0