barnens hus

Min första lediga dag från jobbet idag. Jobbade måndag och igår från 10-17. Ganska lugna dagar rent kundmässigt, men mycket att ta in. Har dock mest fått stått i kassan och lärt mig den de första dagarna. Det greppade jag ganska fort. Har ju jobbat i kassa förut, så man ser ju mönstren. Igår tog jag med mig en stor bunt med broschyrer om barnvagnar, bilstolar, amningspumpar och what not hem. En hel del som man måste lära sig. Man fattar liksom inte hur mycket saker det egentligen finns. Helt i onödan kan tyckas, men de finns väl där av någon anledning får man hoppas. Det finns mycket puttinuttigt och sött iaf. Gänget som jag har hamnat med känns riktigt skönt. De flesta är väldigt trevliga och lätt att ha och göra med.

Idag har vi varit en sväng på stan. Köpte sockar och en bikini, fast jag glömde det viktigaste - kameran. Jag skulle lämna in den så jag fick mina Britta Perssonbilder, men jag glömde den hemma. Megasuck.
Ikväll blir det kyckling och sedan en tripp ut till Matfors. Jocke ska spela fotboll med några kompisar där ute.

That 70s show nu.

the helg

Hemma i sundsvall igen då. Ganska skönt, även fast det var kul uppe i Övik också. Fint väder och mycket jobb, så man har blivit lite röd om nosen. I torsdags var jag och jocke på badhuset och härjade. Och i onsdags blev det lite bildtagning ute i det fina vädret. Kattungar blev det ju också i veckan. Jättesöta är dem.

På fredagkväll bar det av söderut. Samma dag fick jag min första lön på väldigt, väldigt länge. Så i lördags tog vi en promenad ner på stan för att shoppa lite. Jag köpte mig ett linne, en keps, ballerinaskor och lite öl och cider på ölaffärn inför kvällen. Kvällen som började hos Jon. Det var han, jocke, jag och Tomas. Vi skulle träffa Tomas brorsa innan vi skulle ner på stan, men det blev lite missförstånd, så vi hamnade på en annan förfest helt plötsligt. Nån Daniel som killarna kände. Trevligt där, men en aningens trång balkong. Vid elva begav vi oss in i till stan. Huga. Skavsår, skavsår, skavsår. Jag gick barfota halva vägen. På O´learys blev det mest sittande på grund av mina såriga fötter och Tomas onda rygg. Men det var najsigt som fan. Träffade en gammal busskompis där och lovade att jag skulle komma och klippa mig hos henne. Under kvällen konstaterades en del saker. Som att det finns inget som heter spontandans och att om denna dans skulle existera så skulle det vara olagligt. Det är även olagligt att vistas på offentlig plats, men det kan vara så att vi misstolkat den lagen. Förmodligen.

Promenaden hem var mindre kul. Ont som fan i fötterna och ont överallt annars också. Desto skönare att få krypa ner i sängen och värma mina kalla lemmar.

Idag blev det en tur ut till matfors. Jag agerade chaufför åt tre redigt bakfulla dudes. Väl i Bällsta blev det härlig jordgubbstårta följt av en smörgåstårta hos farmor och farfar Norberg. Magen mätt, jajemänn.



Några av bilderna från i onsdags. Photoshopade av Joakom.



Ännu en vimmelbild. Jag vet inte vad det är med oss. Vi verkar erhålla någon sorts dragningskraft hos fotograferna. :P

Nä, nu ska här ses på film och knapra toast.

söndagslördag

Ja, det har känts som en söndag idag faktiskt. Saker som vi har varit ganska söndagiga.

Vi låg extra länge i morse. 11.30 kom vi upp och fick i oss gröten. Sedan tog vi golfen ut till Matfors. Där blev våra Ikeavana händer och hjärnor utnyttjade till att bygga ihop ett fint köksbord i ek, plus några stolar, en pall och en lampa. Efter detta blev vi bjudna på grillspett och potatisgratäng. Läskigt gott. Och jag lyckades med att inte söla på de "kolvita" stolsdynorna, för att citera en pojke på dagis.

Efter en promenix och lite lek på en dagisgård begav vi oss in till stan igen. Klockan var bara 20.00 så vi åkte upp på södra berget och gick den förbenade Tarzanstigen. Fan, vi skulle upp till nått jävla torn och sen ner på nått konstigt sätt. Och jag fick en smärre panikkänsla. Vägrade gå ner den vägen. Jag tänkte att nu när jag väl har fått ett sommarjobb tänker jag inte gå och bryta benet. Så jag fick klättra tillbaka vägen vi kom i stället. Med hjälp av Jocke såklart.

Sedan rullade vi ner för hela berget. Vi kom fram till järnvägen ungefär. Nu sitter/ligger vi i soffan och känner oss allmänt slöa. Jag med min förkylning och Jocke som håller på att utveckla en egen sådan. Imorgon åker vi upp till Övik. Jag ska jobba hela veckan. Förmodligen hinner vi med en sväng på badhuset under veckan.

Tack och hej!

Det är min tur nu!

Det är min tur nu. Vinden har vänt!

Jag har fått sommarjobb!!! =D Från den 4 juni till den 10 augusti kommer jag att befinna mig på babyavdelingen på Barnens Hus. Så ifall du får lust att köpa barnvagn eller kanske en pipmugg i sommar så är det bara att komma upp och hälsa på mig.

Måste medge att det känns lite overkligt att saker och ting går ens väg. Inget jag blivit bortskämd med de senaste månaderna precis.

Nä, nu ska jag käka middag och ta mig en cider.

So long, suckers!

Old people's house

Ett tips! Befinn er aldrig på "Coop nära" i Haga mellan klockan 14 och 15. Om det inte är så att du är onormalt into old people. Herregud. Jag kom nyss därifrån. Affären kryllade av dem. Tanter med blått och lila hår. Snurriga gubbar och knäoperationsdiskutioner. Varför är det så att alla gamlingar verka känna varandra. Gör de verkligen det eller är det bara så att de har så mycket gemensamt?

Nu ska jag trycka i mig min nötcréme. Gott, gott, gott!

Hej, hej

Tvätta, tvätta. Skönt att det kom lite regn iaf, så man slipper ha dåligt samvete när man står nere i tvättstugan.

Värk, värk. Träningsvärk. Vistelsen på gymmet igår gör sig väldigt påmind. Mest i låren. Det känns ungefär som att det sitter ett hårt åtdraget gummiband runt båda låren för er som inte upplevt träningsvärk.

Hem, hem. Åker hem till Lunnedalen imorgon kväll. Skönt att få jobba lite, men det kommer att blir jobbigt att vara härifrån en hel vecka. Kommer sakna Joakim och lägenheten väldigt mycket.

Hej, hej.

Pilot


image40

Lisa in pilots.

a puck-crazed town

http://www.nytimes.com/2007/05/03/sports/hockey/03sweden.html?_r=1&oref=slogin

Det liksom pirrar lite i magen när man läser det där. Jag blir stolt över att min lilla hemstad får en sådan uppmärksamhet ute i den stora världen. Man har liksom inte förstått hur häftigt det egentligen är att Modo och Örnsköldsvik har producerat så många stora hockeystjärnor. Modohjärtat växer konstant.


Just nu sitter jag i soffan med filten över axlarna. Hade ju tänkt sticka till gymmet, men kom på att jag inte har pengar till det idag. Får köra ett pass här hemma istället.

Igår kväll satt jag ensam här hemma och tittade på lite Greys Anatomy. Jocke, lillabror och Jon var på smygpremiären av Spiderman 3.

 Innan bion satt vi i soffan med våra datorer. Bara för att göra stackars datorberoende Mikael extra avis.
 Det blev lite fånigt där ett tag. The Norberg brothers kan ha väldigt sjuk humor ibland. Och självklart hänger man på själv också.

Diskhögen väntar.

Lisa - the human chihuahua

Så sant som det var sagt, Lisa vaknade imorse upp med saftig träningsvärk i säte och mage.

Tog mig en promenad ner till stan idag. Åt lunch med Jocke, sedan tog vi en sväng i butikerna. Fan, jag hittade de snyggaste skorna. En ballerinamodell. De var såå sköna. Jag tänkte, de ska jag köpa när jag får mina pengar. Jag tittade på prislappen och en mindre deppresionsvåg slog över mig. 500 spänn för ett par ballerinas! Suck.

När vi skulle tillbaka till Jockes jobb gick vi genom en stor samling med mc-knuttar.
- Varför blir jag automatiskt rädd? frågar jag.
- För att du är konstant rädd. Du är som en mänsklig chihuahua, var det ironiska svar jag fick.

Jag antar att det stämmer. Jag är ganska rädd av mig. Har alltid blivit sedd som försiktig, men jag tror att det börjar gå över. Det finns mycket grejer jag gör nu som jag inte skulle ha vågat göra för typ ett år sedan. Har väl nästan insett att jag är vuxen, men inte fullt ut. Det kommer jag nog aldrig göra. Men det tycker jag är bra. Man måste kunna vara lite barnslig också, men man får välja sina stunder.

Måste fundera ut nån middag nu.

fläskkorv och dagsfördriv

Sitter och installerar program till min omformaterade dator. Jäkligt skönt ute idag. Var ut en sväng nyss. Gick till coop och köpte kakao och lättdryck. Jockes föräldrar kommer ikväll och vi tänkte bjuda på lite kladdkaka.

Kan tyvärr inte gå ut på ett tag nu. Väntar på att hyresvärden ska komma. Vet inte vilken tid det blir heller, så har jag otur får jag väl sitta inne och uggla hela dagen. Skulle va skönt om han kom typ nu. Då kunde jag ta en promenad sedan.

Har hunnit med att träna lite idag. Alltså här hemma. Har ändrat lite på träningsprogrammet nu. Fan, man tror inte att det ska vara jobbigt att jobba bara med ens egen kroppsvikt, men de där utfallen kommer jag nog känna av imorgon.

Känner ett otroligt sug efter att få jobba nu. Det skulle vara så skönt med lite rutiner. Det blir liksom tråkigt i längden att vara här ensam när Jocke jobbar hela dagarna. Men man får se till att hålla sig sysselsatt. När det är fint väder kan man ju vara ute och njuta av att man bor på den rätta sidan om stan, solsidan. :)

Nä, nu ska jag ta och stoppa i mig lite lunch. Rester från gårdagen. Fläskkorv med mos. Underbaaart!

bilder

Så, då var bilderna äntligen klara.






Ja just det!

RSS 2.0