Fröken Ordentlig slipped

Bara för att man alltid har varit Fröken Ordentlig och aldrig riktigt gått över gränser överhuvudtaget, så åker man självklart dit så fort man råkar göra något emot reglerna. De som bestrider reglerna regelbundet blir ju aldrig påkommen. Suck som fan.

morrrrr

Råplugg hela dagen på Sundsvalls mittuniversitetsbibliotek.
Trött och hungrig gick jag efter den rejäla pluggdagen till JC för att lämna tillbaka mina jeans som jag inte var helt nöjd med.
Kommer dit, slänger upp jeansen på disken och tjejen bakom disken börjar knappa in grejer i datorn. Jag nämner att jag hade låtit jeansen läggas upp när jag köpte dem och då slutar hon helt plötsligt knappa.
- Nä, då kan du inte lämna tillbaka dem.
- Nähä, sa jag.
(jag är inte dum, jag vet att man kanske inte ska lämna tillbaka sånt som är sytt i, men jag kollade för säkerhets skull på kvittot innan jag lämnade tillbaka dem om det stod nått om uppläggning och öppet köp, men det stod NADA, inget alltså)
Tjejen i kassan blev nervös och ropade på en annan kille som jobbade där. Han säger att det visst varit nått fel på kvittona några dagar och jag visst fått ett sådant.
- Varför var det ingen som nämnde att man inte kan lämna tillbaka jeansen om man lägger upp dem när jag köpte dem då? frågade jag.
- Vet inte, det var ju dumt, sa killen och låtsades låta medlidande.
Fan va arg jag blev! Mumlade några fula ord och slet tillbaka jeansen och gick ut från affären för gått. Aldrig att jag kommer handla där nå mer. Så jävla kass service. Ska jag behöva lida för att deras kvittogrejs är trasigt?! Jag begär inte att jag skulle fått lämna tillbaka jeansen, men nått kunde man väl fått i gengäld för att de hade klantat sig. Men nooooo, så blev det inte. Bajs.

snö

Första snön idag. Woho! typ...

Pizza och hockey på tv idag var det tänkt. Hemmagjord pizza blev det, men canalplus ville inte att vi skulle få se nån match så det blev webbradion istället. Bättre kommentator där iaf.

Pluggar gör jag jättemycket inte alls idag. Borde läsa nu, men jag ids int'. Får marathonläsa imorgon istället.

Nu ska jag fortsätta lyssna på matchen. Det är ju så svårt att lyssna och skriva samtidigt... ja, eller nått sånt.

sthlm

Japp, då var man hemma från storstaden. Jäkligt trevligt faktiskt, men helgen fick en ganska taskig början. Vi skulle lyxa till det och ta flyget ner till sthlm. När vi åkte ut till Midlanda började det bli lite dimmigt, men det var ju ett tag kvar till planet skulle lyfta så vi tänkte att då hade nog dimman passerat. När vi sitter och väntar på att få kliva in i planet hör vi en speakerröst säga att planet som kommer från sthlm inte kan landa utan måste åka upp till Övik för att landa. Fan va drygt för dem, tänkte man. Sen säger speakerrösten att planet till sthlm inte kommer att lyfta heller. Det är inte uppskjutet utan helt inställt och de som vill får istället åka buss ner till Arlanda. Herregud. Tur är inget vi känner till så väl kan man ju säga. Fan va less man blev. Som tur var får vi tillbaka pengarna och resan med bussen blev ju gratis. Fram kom vi ju tillslut, det tog lite längre tid än väntat bara.

Eftersom vi var framme vid ett på fredagnatt hann vi inte med så mycket mer än att sova. På lördag var vi dock en sväng på stan och shoppade lite. Lyckades inte hitta det jag ville egentligen, men hittade iaf en klänning till kvällen och en halsduk. Efter det åkte vi ut till Enskede för att träffa Jockes gamla klasskompis Per. Resten av dagen och kvällen var det fest i Skrapan. Sjukt roligt. Vi sprang upp och ner från dörr till dörr, men mest drag var det nog i hissarna, speciellt när vi körde igång med Ronja Rövardotter-sången. Ekans höna (eller vad det nu var) Trulsa fick hänga på ibland också. Vissa var väl mer förtjusta i det än andra. Några härliga skratt fick man ju sig iaf.
Blev inte så mycket sömn på hela helgen, men det var klart värt det.

På söndag morgon var det till att trotsa bakfyllan och kliva upp för att hinna träffa Hannes. Vi käkade grymt god frukost på Centralstation och hann snacka lite skit innan vi åkte tillbaka till lägenheten för att packa. Efter att vi tillslut hittat Jons bil och ut ur staden väntade en dryg bilresa hem. Men tillslut var vi hemma och då var klockan inte alls lika mycket som den kändes. 18.30 tror jag betsämt att den var. Lägenheten var kall och kylskåpet tomt, inget vidare välkomnande. Men ikväll blir det storhandling.

Nu ska jag nog läsa lite inför skolan imorrn. Pissdrygt.

plugg

Pluggat idag. Börjar nästan bli klar med PM:et. Blir nog klar imorgon. Det är inte så jobbigt att skriva egenltigen, bara man kommer igång så flyter det på ganska bra. Skönt att få onsdagen någorlunda ledig. Har lite ärenden att springa på stan och så.

Tog en promenad idag för att rensa huvudet från allt skrivande. Tog med mig kameran för att knäppa lite fina höstbilder. Det är så läckra färger nu på hösten, man blir så glad.

Här är några av dem.


RSS 2.0