Dop

Ja, idag har vi varit i kyrkan på Evelinas dop. Det var verkligen fint och lilltjejen var hur snäll och glad som helst hela dagen igenom.

Nu är man trötter. Måste gå och lägga mig snart, ska jobba imorrn.

 Lägger upp bilder från dopet imorgon, men detta var vad jag hade på mig idag i alla fall:

Finnkamp

Sitter och kollar på Finnkampen på tv just nu. Go Tärnhuvud! Har precis spisat en väldigt god middag bestående av potatisgratäng, fläskfilé och rödvinssås. Joakim sitter och målar. Han har kommit in i en målarperiod och sitter mest hela kvällarna och gör snygga tavlor.

Träningen gick bra idag. Sista passet innan jag kör igång på det nya träningsprogrammet. Spännande och se om jag klarar av mitt eget program. Passade även på att kolla upp när yogan skulle vara nästa vecka. Elin (hon som klippte mig i morse) undrade om jag ville följa med henne på yoga på friskis nu när det är gratis en vecka till. Sånt är ju alltid kul att prova på, även om jag är stel och ovig som en vedklabb.

Nu ska jag fortsätta med finnkampstittandet, samt fundera ut vad jag ska ha för tröja på mig på dopet imorgon.

New haircut


Fröken Hösäck i ny frisyr

Friday is a busy day

Ja, idag är det mycket som ska göras.

  • Frissan kl. 10.15
  • Hämta ut bok på posten
  • Inhandla skolgrejer
  • Banken kl. 12
  • Äta lunch
  • Träna
  • Ringa jobbet

Förmiddagen är i alla fall full av sysslor. Men jag är glad att jag har något att göra för omväxling skull.

Zen

Hyde: If you really want to get under her skin you have to be Zen.
Jackie: Zen? Okay you just can't make up words, Hyde.

Nå vidare Zen har jag inte känt mig idag. Ingenting har gått min väg och jag har inte direkt hållt inne med känslorna. Jag skulle på ett danspass på friskis idag och var ganska taggad på det faktiskt. När jag kommer dit säger kvinnan i receptionen att passet är inställt. Herregud! Då blev jag ganska grymt less. Suckade ett antal gånger och sa lite uppgivet att jag fick väl gå ner till gymmet istället. Men jag var ju inte alls inställd på att gymma idag. Det hade jag planerat göra på fredag, så det gick inte alls bra. Jag blev snabbt überless och stormade därifrån och satte mig ute i bilen och tjurade.

När väl den ilskan hade lagt sig och jag hade fått i mig lite mat kom nästa bakslag. Jag beställde ju en regnjacka från Intersport för två veckor sedan och de sa då att den skulle komma om en vecka och att de skulle ringa när den kommit. Ingen har ringt och jag bestämde mig därför att ringa upp dem och höra var den var. En förbryllad man letade i sina papper och kom till slut fram till att den regnjackan är helt slut. Jahapp, det var ju roligt att man fått höra det. Suck igen!

Nu har jag tagit mig ett välbehövligt bad för att lugna ner mig lite och nu börjar jag känna mig lite övertrött och flamsig.

Pyssel med träning

Godmorgon!
Ännu en ledig dag hägrar. Vi får se vad jag hittar på idag. Det enda jag har inplanerat är ett danspass på friskis, men det är inte förrän klockan 17.

Nu tänkte jag fortsätta med det jag påbörjade igår kväll, nämligen mitt träningsprogram. Herregud, det är inte det lättaste kan jag säga. Mycket att tänka på. Drag och pressmuskler, tunga och lätta pass osv... Man blir alldeles snurrig, men det är kul.

Duktig flicka!

Ja, idag har jag faktiskt varit ganska duktig. Efter en välbehövd lunch fick jag åter krafterna och lyckades ringa tre viktiga samtal. Ett till folksam, ett till banken och ett till hyresvärden.

Hyresvärden kom förbi för att kolla på vårt kök som har sina skavanker. Vi bestämde att vi skulle måla om luckorna till vitt samt väggarna. En lucka skulle även bytas ut. Det blir nog väldigt fint när det blir klart.

Efter middagen drog vi ut till Birsta. Där hittade vi en del roliga saker. Jag köpte ett par svarta chinos och ett par shorts som jag tänkte ha på dopet i helgen.



Ingen lust...

Usch, idag är ingen bra dag. Känner mig lite hängig. Ingen lust till nånting egentligen, men jag försöker ändå göra lite nytta. Har precis suttit och sorterat gamla skolpapper från förra året och satt in dem i en pärm. Lessnade ganska snabbt på det, men gjorde ändå klart.

Nu ligger jag i soffan och kollar igenom gamla träningsprogram för att få lite inspiration till att göra ett nytt. Tänkte börja köra lite tyngre från och med nästa vecka. Ska bli kul.

Hoodie

Tog en sväng ut till Birsta. Hittade en hel del kul. Doppresent till Evelina, baströjor, huvtröja på rea och ett par trosor.

Nu ska jag ta på mig träningsstället och dra till gymmet.


Me in my new hoodie.

Så härligt!

Idag vaknade jag upp med världens härligaste känsla. Träningsvärk i hela kroppen, eller ja, åtminstonde de muskler jag igår tränade. Insida lår, axlar, bröstmuskler, skuldror och mage. Mums!

Jag körde rikigt djuuupa och sega benböj igår bara för att det skulle ta extra mycket. Gött som tusan!

Nu ska jag ta och göra mig en god frukost bestående av fil med vår egengjorda blåbärssylt.

Hamnen

Pust och stånk! Äntligen har jag fått varit och tränat. Har väntat ända sedan i torsdags. Imorse när jag satt och laddade för ett härligt förmiddagspass blev jag dock inte så glad. Jag upptäckte att friskis inte öppnade förrän klockan 16 på söndagar. Ännu en suck. Men från och med imorgon blir det bättre öppettider på gymmet som tur är.

När vi satt här hemma i soffan och undrade vad vi skulle göra av denna dag hörde Joakims chef av sig och frågade om vi ville hänga på honom ner på stan. Det var mycket välkommet. Annars skulle vi bara ha suttit och ugglat inne hela dagen.

Vi tog en fika på Barista. Shit, va mysigt det är där. Idag upptäckte vi övervåningen också dessutom. Där blir det nog många pluggpauser i vinter. Efter fikat gick vi ner till hamnen. Det är ju jättefint där nere, synd att man inte är där oftare. Vi tog en glass och satt i solen och njöt.


Skogen

Dagen blev inte riktigt som jag igår hade planerat. Istället för att dra till gymmet blev det en mysig heldag ute i skogen med familjen Norberg. Vi plockade blåbär, hittade lite kantareller, grillade och åt, åt, åt.

Joakim och jag fick ihop ganska mycket blåbär (ca. 4 liter) , så nu har vi gjort lite blåbärsylt samt sparat en hel del i frysen för kommande smoothies och pajer. =)



Surt, sa räven

Jag som hade planerat så bra. Jag hade tänkt dra till gymmet och träna idag eftersom jag är ledig och ensam hemma hela dagen. Var helt lyrisk igår kväll när jag tänkte på att jag skulle få träna idag. MEN - det var fram till jag kom på att friskis har stängt på fredagar under sommaren. SUUUUCK!!!

Då får man försöka sysselsätta sig på annat sätt idag istället. Eller så kanske jag drar till något annat gym. Men det känns onödigt när jag har kort på friskis. Jag får se till att komma iväg imorgon förmiddag istället. Får ta en prommis idag. Det verkar ju vara finväder ute.

Kul med OS-semifinal för Persson. Vi behöver lite feel-goodkänsla i detta flopp-OS.

Systrar på besök





Idag tog vi en sväng på stan och shoppade lite. Vi fikade på mysiga Barista.


Ps. Idag är jag inte bara glad över att ha fått umgåtts med mina systrar. Jag är även otroligt stolt över min sambo som designat Modo Hockeys nya supersnygga matchtröja, som de kommer att bära under försäsongen. Ds.

Systrar i jeans


Japp, vi köpte likadana jeans idag, jag och min syster.

Då var det helg

Fredag för mig idag. En jobbvecka på sex dagar har nu nått sitt slut. Skönt. Nu får man ta det lugnt några dagar. Trevligt att kunna hänga med småsystrarna en dag innan de åker hem imorgon kväll.

Igår tog jag med mig syster Marie på gymmet. Det gick bra att träna, trots att vi fick stressa en hel del för att hinna dit i tid innan de stängde. Jag väntade seriös träningsvärk i benen idag, eftersom jag körde både marklyft och benböj, men så blev inte fallet. När jag vaknade imorse kände jag mig mest trött och tung i hela kroppen. Detta fick jag dras med hela dagen. Jag börjar dock känna av mer och mer träningsvärk i rumpan och på sidan av magen. Imorrn lär det kännas mer. Det ser jag fram emot, hehe!

Imorrn blir det nog en sväng på stan innan vi återvänder hemåt för att se Wissman in action.

För mig är det måndag

Äntligen fredag - eller? Njae, inte för min del. Jag började en sex dagars jobbperiod från och med idag. Så för mig är det mer en måndag än nått annat.

Jobbar helgen och imorgon är vi bjudna på grillfest ute i Nacksta så jag sitter och funderar på hur jag ska göra efter jobbet imorrn. Ska jag ta med mig kläder och sånt på jobbet och byta om där och åka med jobbarkompis till Nacksta, eller ska jag åka hem med egen bil och ta bussen härifrån till Nacksta? Det lutar åt det första alternativet.

Men då måste jag nog ta en snabb dusch nu ikväll och bara duscha håret imorgon bitti. Jag får hoppas på en "good-hair-day" för jag hinner inte göra så mycket åt håret direkt efter jobbet.

Nä, nu ska jag fortsätta se på Hulken. Ganska töntig film faktiskt.

Hej hopp

Ännu en ledig dag. Jag försöker sysselsätta mig med allt möjligt bara för att jag inte ska känna mig så lat, men det går inge bra. Jag känner mig ändå väldigt lat och seg. Dumt egentligen, jag borde ju vara värd lite ledighet eftersom jag jobbat hela sommaren.

Jag "plågas" fortfarande av träningsvärken. Nu har dock den värsta värken förflyttats från insida lår till framsida lår. Jag vet inte vad som är värst egentligen. Jag har väldiga problem att sätta mig ner som det är just nu i alla fall.

Kan någon ge mig dessa förresten?


Kategori: klassiskt i-landsproblem

Ja, så är det nog, men jag kan ändå inte låta bli att irritera mig på tvättstugan. Tvättstugan är ju alla lägenhetshus akilleshäl, så även där vi bor.

Dels blir man less på att vissa (oftast samma personer) tror att de äger stället och kan låta sina kläder hänga kvar på sträcken hur länge som helst utan att kolla om det är några andra som vill tvätta. Sen blir jag även less på att de två maskiner som finns inte är synkade med varandra. Den ena är ca 30 minuter snabbare än den andra och när man bor längst upp blir det lite drygt att springa så många extra gånger.

Nu blev det ett gnälligt inlägg, men jag fick bara lov att avreagera mig mitt i tvättandet.

Färdtjänst, bitte!

Mina ben!!! Shit vad de värker nu. Det är inge roligt att gå och handla när det känns som om benen är gjorda av trä eller nått liknande. Man går ju och vaggar fram som en kossa. Det är inte roligt att köra bil när man knappt orkar hålla ner kopplingen för att benet skakar heller. (Eller lite roligt är det nog =P)

Träningen gick alltså bra. Benen fick sig en rejäl omgång. Det kändes som om jag skulle kunna ha stannat kvar på gymmet hela dagen. Det är ändå inget roligt som väntar här hemma, bara en massa "måstesysslor". Jag blev dock überhungrig, så jag kunde inte stanna längre än en timme. Har nu dragit i mig en gainomax och en banan, så jag står mig till middag.

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen.

Regn och rusk

Shit vad det regnade i natt! Det dånade i hela lägenheten. Jag tycker det är mysigt med ett riktigt höstregn, man vill bara krypa under en filt och kura ihop sig i soffan. Men sånt har jag inte tid med idag.

Idag har jag en hel del att stå i. Här följer en "att-göra-lista":
  • Ringa veterinären
  • Klippa klorna på katten
  • Tvätta sängkläder (om det är ledigt i tvättstugan)
  • Träna (roligast på hela dagen)
Okej, så jättemycket var det ju inte, men man måste ha med i beräkningen att det är OS på tv och det tar också upp sin lilla tid.

Frukost nu.

Pysseltant

Ja, jag känner mig som en gammal pensionär som sitter hemma och syr om dagarna.

Igår var vi och köpte tyg på Ikea för att piffa till hallen lite. Idag gick jag på Ohlssons tyger och köpte tyg till vardagsrummet.

Här är resultatet:



Före och efter makeovern.


Nya kuddfodral till kuddarna i soffan.


Träningsvärk

Det är en så grym känsla när man vaknar och sträcker på sig och känner att musklerna i kroppen är alldeles ömma och möra. Träningsvärk är bland det bästa som finns.

Nu på morgonen har jag suttit och påtat med ett träningsprogram för de kommande två veckorna. Jag kommer inte att köra så hårt såhär i början, utan jag börjar istället lite lugnt med många och inte allt för tunga reps. Det är tråkigare att träna så, men det är välbehövligt när man inte tränat på ett tag. Efter de där två veckorna passerat ska jag köra igång med tyngre vikter - ska jag få riktig träningsvärk.

Gud, jag känner mig nästan fanatisk just nu, men så är jag. När jag känner mig peppad inför något kör jag på det till 110 procent. Det gäller bara att behålla den motivationen hela vägen, men när man väl börjar märka att träningen ger något brukar inte det vara något problem.

Nu ska jag gå och hämta ut ett klädpaket på posten.

Jag ska bli "Gainomax" igen!

Det var sköööönt att få komma tillbaka till gymmet och lyfta lite skrot igen. Nu har jag köpt ett terminskort också, så nu är det ingen återvändo.

Idag körde jag mest överkroppen, eftersom jag varit dålig i nacken och även känt av ryggen litegrann under hela sommaren. Det blev ett pass bestående av hantelpress, latsdrag, rodd, marklyft, rygglyft och lite MAQ-övningar.

Ibland tänker jag tillbaka på tiden uppe i Umeå och hur pass mycket jag tränade då. Jag gjorde inget annat kändes det som. Men det hade sina förklaringar. Jag pluggade och bodde i en studentkorridor som var tråkigare än tråkigast och hade inte så många lektioner i veckan. Det blev alltså långa och tråkiga dagar. Sen att världens bästa gym (IKSU) låg bara 500 meter från min bostad gjorde ju inte saken värre. Där spenderade jag större delen av min lediga tid - och jag älskade det. Det var så skönt att komma in genom Iksus dörrar. Alla problem och funderingar bara rann av en.

Vältränad blev man ju också. Som max tog jag 55 kg i både benböj och marklyft. Alltså ca 3 kg mer än min egen vikt just då. Det var häftigt. Jag kommer ihåg att en del i klassen kallade mig för "Gainomax" bara för att jag drack gainomax då de andra klasskamraterna drack kaffe, dvs ofta. Mitt liv då såg ganska annorlunda ut motför nu.

Självklart skulle jag vilja ha tiden och motivationen att träna lika hårt nu som då, men mitt liv ser som sagt väldigt annorlunda ut nu. Nu har jag faktiskt saker att fylla min fritid med, förutom träning, och det är jag glad för.

Men jag kommer fortsätta med träningen nu, men med måtta. Men minst 2 ggr/veckan blir det. Man vill ju må bra.

OS och träning

Sitter just nu och ser på Spanien-Sveriges dubbel i tennis. Det är kul med OS. Alltid något roligt och spännande att se på.

Funderar dock på att sticka iväg till gymmet och träna lite. Känner mig så slö och trött i hela kroppen, jag behöver få igång de sovande musklerna. Jag måste ju komma igång förr eller senare, så varför inte passa på när man har en ledig dag.

Har varit ner en sväng på stan idag. Lunchdejtade med Joakim och köpte mig en tröja på Gina tricot. Resten av dagen har gått åt till att vara förbannad på katten, som har varit väldigt jobbig.

Nä, nu ska jag ta på mig träningspaltorna och sparka igång kroppen. Gymmet väntar.

Ispremiär Modo Hockey 10/8

Idag var vi i Swedbank Arena för att se Modo Hockeys ispremiär. Vi fick se laget 08/09 plus några NHL-stjärnor såsom Foppa, Näslund, Sedinarna och Enström. Häftigt! Nu kliar det i hela kroppen efter elitseriepremiären.


Peter Forsberg med nr 44 (konstigt nog).


Markus Näslund var det fart på.


Kapten Svartvadet och Näslund samtalar mellan ett byte.


Förväntansfulla modoiter.


Ida

Star Wars 9/8

På lördag eftermiddag drog jag, Joakim och Ida in till stan för att se på Star Wars-utställningen.





Bärplockning 9/8

Upp tidigt på lördagmorgon för att plocka hallon.


Pappa och mamma i bärskogen.


Lillasyster Ida uttråkad.


Joakim hittade på en egen bärplockningsmetod.


Fin utsikt över vår gård.

Lunnedalen

Sitter just nu i soffan hemma i Lunnedalen och väntar på att bli serverad middag.

Det har varit en helt perfekt helg här hemma (förutom att Marie inte varit hemma så mycket). Bärplockning, Star Wars-utställning, bastubad, besök hos Emelie och Modos ispremiär med Foppa på isen.

Det kommer bilder från helgen senare ikväll när vi kommit hem.


Lite bilder från Rom

Har tyvärr inte orkat lägga upp några bilder från resan här på bloggen än. Har dock lagt upp dem på min facebook för de som kommer åt den. Här kommer jag bara bjuda på några få favoriter.


På vägen mot Sixtinska kapellet. Coolt klot!

Vi åt god pizza på ett folkfyllt ställe i gamla stan.

Fint

At the Colosseum.

Längst upp på St. Peterskyrkan. Häftigt att vi varit där faktiskt.

Nu kanske man ska gå och lägga sig. Jobb imorgon. Kom dock nyss hem från bion. Var och såg "The Dark Knight" med Joakim, Johannes, Mikael och Emma. Den var bra, Joker var bäst!

RSS 2.0