Slutet på 2008

Då var detta år snart till ända. Det har gått väldigt fort måste jag säga.

Sista dagen på året spenderar vi här hemma i lägenheten. Det var tänkt att vi skulle på fest med mat och mycket folk, men så blir det tyvärr inte. Vi har båda åkt på jobbiga och seglivade förkylningar, så vi känner oss inte så pigga på att gå på fest. Istället lagar vi lax med örtagårdssås och klyftpotatis och äter kanske lite ost och kex innan tolvslaget. Det blir nog mysigt det också. Tur att vi har så fin utsikt från vår lägenhet så vi kan kolla in alla fyrverkerier.

Nu ska vi strax ta en promenad i det fina vintervädret. Sen ska jag handla och fortsätta tvätta. (Japp, jag tvättar kläder på nyårsafton...)

Gott nytt år på er!

Julen

Sitter och väntar på att vårdcentralen ska ringa upp mig, så då kan jag ju passa på att skriva lite om julen.

Tisdag:
Åkte hem till övik på tisdag förmiddag. Mycket folk på bussen och strul såklart. Fick stå i busskön och förfrysa mina stackars tår i nästan 20 minuter. När jag kom fram väntade systrarna och ena syrrans kille på mig. Vi gick på stan och tog en fika innan vi åkte hem till Lunnedalen.

Julafton:
På julaftons förmiddag åkte jag, systrarna och pappa iväg till Getinghov för att åka lite skridskor. Alltid lika kul, och mycket folk var det. Strax innan Kalle Anka kom farmor och farfar. De käkade julmiddag med oss och var med på julklappsutdelningen. Oj, så mycket fina julklappar jag fick! Av Joakim, familjen och även Joakims familj. TACK!

Juldagen:
Mamma, pappa och jag tog en härlig promenad i skogen på förmiddagen, innan vi åkte till moster på kvällen och fikade med några släktningar.

Annandagen:
På kvällen, efter hockeyn, åkte jag, mamma och systrarna ner till Sundsvall.

Helgen:
I lördags var vi på stan och shoppade lite. Mycket folk såklart. Igår, innan mamma och systrarna for hem, var vi ute i matfors och blev bjudna på fika.

Idag ligger Joakim i sängen med halsont och jag tänkte försöka plugga lite... Vi får se hur det går.

Lite bilder från julhelgen:

Skridskor på julafton såklart


Maries fina pepparkakshus rasade av någon anledning ihop.


Mums!


Systrarna Gidlund.


Pappa agerade tomte hos grannarna.


Ida fick ridläger.


Ida och mamma skrattar åt Pingu.


Jag fick en vågtång i julklapp, visst blir håret fint?

Två julklappar

Orkar inte skriva så mycket just nu. Uppdatering om julhelgen kommer så småningom. Nu tänkte jag bara visa vad jag fick av Joakim i julklapp.


Guns n´ roses-tshirt


Superdupersnygg vinterjacka!

Det lackar mot jul...

Idag när jag var och jobbade följde Joakim med sin pappa ut i skogen för att leta en gran till oss. Och visst fann de en. Nu är den klädd och alla klappar ligger fint under den. Shit, snart är det ju julafton!



Det blev mååånga klappar. Jag tror att våra nära och kära måste ha varit extra snälla i år ;-)

Hemtentaångest

Har precis suttit med hemtentan och punktat upp vad jag ska skriva på varje fråga. Inte exakt vad jag ska skriva, men ungefär. Kom hem från jobbet strax innan fem och kände inte att jag hade nått krut kvar att sätta mig ner och tokskriva ikväll precis. Imorgon blir det dock till att skriva av. Har nästan lite ångest nu. Tänk om jag inte hinner. Vill ju helst vara klar med alla frågorna imorgon kväll så att jag kan läsa igenom dem i lugn och ro på fredag förmiddag och inte behöva stressa till deadline klockan 13. Men vi får se hur det går.

Ni lyckliga själar där ute som slipper sitta med en hemtenta får gärna hålla tummarna för mig imorgon. Då går det nog bättre. =)

Nedräkningen har börjat

Snart är det bara en vecka kvar till julafton. Shit, vad tiden flyger fram! Som tur var hann vi med Birsta i helgen. I lördags inhandlade vi alla julklappar, skönt. Men jag var riktigt trött, fick lov att sätta mig ner och vila vid varje bänk. Men det var ju inte så konstigt med tanke på magsjukan dagen innan.

Den här sista veckan innan jul kommer att bestå av en hel del plugg, men också lite jobb. Från klockan 13 på onsdag till klockan 13 på fredag skriver jag hemtenta. På onsdag tänkte jag dock hinna med att jobba lite också, mellan 11 och 16 närmare bestämt. Sen jobbar jag ju helgen. Sen börjar det ju faktiskt närma sig ordentligt. Måste bara avklara en sista lektion på måndag, sen åker jag upp till familjen i Lunnedalen på tisdag. Längtar verkligen!

Ikväll blir det bio. The day the earth stood still.

Stackars lilla Lisa

Stackars, stackars mig.
(Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Har sett ganska mycket blekare och risigare ut idag.)

Ja, en dag som denna får man faktiskt tycka synd om sig själv lite. I natt råkade jag ut för den mindre roliga magsjukan. Usch och fy, säger jag bara. Efter en dag spenderad liggande i soffan känner jag mig lite bättre. Har fått i mig ganska mycket vatten och två mackor (på en hel dag!). Nu känner jag mig mycket bättre än i morse och i natt, men jag har fortfarande feber, ont i ryggen och alla tänkbara leder.

Jag hoppas verkligen att jag är piggare i morgon för då hade Joakim och jag planerat en julklappsshoppardag ute i Birsta. Håll tummarna för att Joakim inte är smittad av mig också.

Krya på mig!

På tal om julstämning...

Den där julstämningen som jag saknade för några dagar sedan börjar faktiskt smyga sig på.


Fick första julkortet i år, från minsta lillasyster. När man skrapar på kransen så luktar det jul.


Joakim bakade Rocky Road igår. Mumsigt!


Vi fick en mysig julkorg av Joakims chef idag.

Frukost till middag

Haha! Ja, idag blev det faktiskt så att vi åt frukost till middag. När Joakim kom hem från jobbet var han jättehungrig, jag var hungrig, trött och hade ont i huvudet. Ingen av oss hade någon god lust att laga mat alltså.

Joakim kom då på att vi skulle ju kunna äta en riktig julfrukost... till middag. Eftersom jag jobbade i helgen blev det ingen riktig mysfrukost varken på lördag eller söndag, så vi tänkte att vi kunde ta igen det idag istället. Vi kokade mannagrynsgröt (jag vet att risgrynsgröt är mer juligt, men jag gillar mannagrynsgröten bättre), ägg såklart och tog fram julvört med gott pålägg och juice. Det var hur gott som helst med frukost till middag. Ett tips!

Hur får man julstämning?



I år har jag väldigt svårt att hitta den där riktiga julstämningen. Det känns inte som att jag hinner med det riktigt. Har inte bakat pepparkakor, lussebullar, knäck eller annan julgodis än och knappt hunnit köpa några julklappar än. Men jag ska försöka så gått jag kan den tid som är kvar.

Julstämning för mig är:
- Ljus. Massor av ljus ska vara tända kring jul.
- Lukter och smaker. Glögg, pepparkakor, julbord. Alla dessa lukter och smaker får mig att känna den där varma julkänslan i hela kroppen.
- Apelsin med nejlikor i.
- Disney. Då är det klassisk disneyjul som gäller.
- Musik. Gamla godingarna är bäst.
- Umgås. Mys med familj och vänner får mig också att känna att julen är nära.
- Lunnedalen. Hemma hos mamma och pappa och systrarna är julen alltid bäst. Lunnedalen är liksom gjord för snö och jul. Allt blir så mysigt och fint.
- Väntan och längtan. Längtan hör julen till, det är nästan det bästa med julen. Tråkigt är dock att denna försvinner ju äldre man blir och ju mer upptagen man är.
- Gamla julkalendrar. I år är det Pelle Svanslös som gäller för min del. Sunes jul är också en favorit.
- Julgran och julpynt. Självklart infinner sig julkänslan riktigt ordentligt när granen placeras i hemmet. Annat julpynt är såklart också viktigt.
- SNÖ! Det ska vara snö på jul, där med basta! En vit jul är en riktig jul.

Ibland önskar man att man var barn igen. Då fanns ju allt det här och man behövde inte fixa fram det själv.

Vad är julstämning för er?

2 poäng

Va dålig jag har varit på att blogga denna vecka. Skämmes!

Nu sitter jag i alla fall home alone och ser på hockey. Två viktiga poäng till Modo!

Sytt och fixat till två par jeans har jag också hunnit med sedan jag kom hem från jobbet. Joakim är på 30-årsfest hos chefen, det är därför jag är ensam ikväll.

Nu ska jag fortsätta glutta på tv:n.

Gokväll!





RSS 2.0