Sommarklänning

Jag beställde en jättefin blommig sommarklänning på nelly.se i förrgår då de hade fraktfritt. Redan idag fick jag den. Är riktigt nöjd. Bara man kan få lite fin färg på sig så blir den ännu finare.

image212

Första brännan

Ja, idag har dumma jag lyckats bränna mig för första gången i vår/sommar. Låg på syrrans terass och läste uppsats och trodde inte alls att solen skulle ta så bra som den gjorde. Den låg faktiskt bakom disiga moln mest hela tiden. När jag kom hem såg jag till min förvåning att ryggen var röd som en kräfta. Det slår aldrig fel. Man är lika dum varje år. Undrar när man ska lära sig att köpa solkräm innan man bränner sig?

image209
Hann gå på stan en sväng och kika på jc-rean. Det var mycket fina kläder, men som vanligt när det är rea hittar jag ingenting. Eller så köper jag något som jag vet att jag aldrig skulle ha köpt annars, men tänker att den där klänningen som satt sådär var ju i alla fall billig. Dumt, men det är väl så de vill att man ska tänka när de rear ut sina varor. Jag köpte inget denna gång, men hittade ett par lite "punkigare" shorts på HM som jag vet att Joakim gillar. De la jag undan tills imorrn. Får se hur jag gör.



Nä, nu ska jag kolla upp lite tågtidtabeller till Gävle samt ringa Folksam. Mycket att fixa när man ska hitta ny bil.

Mösspåtagning

Mitt dåliga bloggande håller i sig, trots att det faktiskt händer en hel del saker, eller kanske just på grund av att det händer en massa saker.

Idag har jag och Jenny i alla fall äntligen lämnat in vår B-uppsats. Nu väntar bara oppositionen på tisdag. Då får man veta om man verkligen skrivit rätt, eller om man varit ute och cyklat helt, för någon handledning kan jag inte säga att vi har fått. Efter det är det sommarlov på riktigt, men vi fick känna på lite lovkänsla idag på torget då studenterna hade sin mösspåtagning. Däribland min kära syster. Tänk vad glad man blir av studenter. De smittar verkligen av sig. Avslutningstider är glada tider, även om man inte går i grunskola eller på gymnasiet. Så roligt att det äntligen blivit något man kan kalla sommarväder också.

image207

Idag ska vi sälja bilen också, fort går det. Joakim la ut den på blocket förra veckan och nu snart är den borta. Vi letar frenetiskt efter ny bil. Efter många funderingar hit och dit om märken och så har vi nästan bestämt oss för en Peugeot 307, årsmodell -02 eller -03. En mycket fin bil som fått väldigt bra betyg i alla tester som vi har kollat i alla fall. Nu får vi bara hålla tummarna att vi hittar någon snart, så vi slipper åka buss överallt. =)

image208
Ja, där har ni en bild på en sjukling. Igår efter att vi sprungit runt Sidsjön blev jag hur snorig och tjock i huvet som helst. Först trodde jag att det var på grund av all pollen, men insåg ganska snabbt att det var en mindre förkylning som bröt ut när jag sprang. Lustigt det där. Jag hade verkligen inte känt av någonting alls innan, men så blir det ju ofta när man har mycket att göra. Kroppen stöter liksom ifrån alla symptom när man är stressad och har mycket att göra och så fort man börjar slappna av kommer allt på en gång. Jag hoppas bara att förkylningen inte håller i sig alltför länge. Vill ju vara frisk och kry över helgen eftersom jag är ledig.

Oj oj, nu blev det ett långt inlägg. Aja, man måste ju ta igen allt. På återssende.

Dåligt bloggande

Nu har jag varit dålig på att uppdatera här. Har inte haft någon vidare skrivlust, trots att det har hänt en hel del. Orkar inte skriva ner allt så utförligt så det får bli i punktform istället.

  • Inbrott i bilen i torsdags. Som tur var gick rattlåset i så de kunde inte komma någon vart, trots att de lyckats tjuvstartat bilen. De bestämde sig istället för att förfesta lite i bilen. Mycket trevligt... NOT! Men de tog inget som tur var.
  • Jag och Jocken åkte ut till bilskroten och köpte en rattkåpa och ett lås till bakluckan. Älsklingen lyckades fixa bilen alldeles själv, så nu är den bättre än när han köpte den.
  • Bilen ligger nu på blocket och ska säljas.
  • Vi ska till banken på måndag och snacka om lån till nyare bil.
  • Det var hur roligt som helst att ha familjen här i helgen. Otroligt kul att få se Marie balfin. Kan man va en mer stolt storasyster?
  • Denna vecka har hittills bestått mest av uppsatsskrivande. Bara fyra dagar kvar nu. Lite småstressigt, men det ska nog gå bra.
  • Jobb i helgen. Trist att inte få jobba med de vanliga tjejerna, men dagarna brukar gå ganska fort ändå.
  • Imorrn blir det kalas hos Joakims syster som fyller år. Trevligt att träffa lite folk.

Nu ska jag se på lite tv innan jag måste hitta på någon middag. Sen blir det till att fortsätta att skriva på uppsatsen.

Systerysters bal

I lördags var det alltså dags för Maries bal. Ååh, så fin hon var! Finaste baltjejen någonsin. Här kommer lite bilder:


Jag fick agera frisör och ryggsnöresknytare under dagen.


Tjejerna var så fina allihopa.

image199


Fina fina syster!

Ledig helg

Ja, det känns faktiskt längesedan jag kände mig riktigt ledig en helg. Antingen jobbar man eller så har man en massa skola att tänka på. Men som det är nu känns det som att jag inte alls är orolig för B-uppsatsen som ska vara klar den 28:e. Vi ligger nog ganska bra till i tid, så det är inget jag kommer att tänka på i helgen.

Längtar till imorgon för då ska syrran på bal och jag ska fixa frisyren. Ska bli spännande och så hur det blir =) Kul är även att resten av familjen Gidlund kommer ner till Sundsvall. De ska sova här från lördag till söndag. Efter att vi skickat iväg Marre på balen åker vi ut till Matfors och blir där bjudna på middag. Supermysigt!

Nu får vi bara hålla tummarna för att det blir finfint välder imorgon, trots att ingenting tyder på det.

Dagis

Ja, idag har jag och min klasskompis Jenny besökt en förskola ute i Sundsbruk för att studera deras arbete emot könsstereotyper mellan flickor och pojkar.

Förutom att det var väldigt intressant och spännande att se hur de jobbade på den förskolan fick man en massa mysiga minnen. Jag kom på hur kul det kan vara att jobba med barn, att åstadkomma och se förändring. Och de är ju så gulliga. Man förvånas över hur mycket de verkligen kan och hur viktig man som vuxen är för dem. En häftig känsla faktiskt.

Snart ska vi ut och jogga i blåsten.

Trötter

Ja, nu är jag riktigt trött. Jag och Joakim kom ganska nyss hem från Matfors. Vi köpte med oss pizza och satte oss ute på deras altan och käkade oss svinigt mätta. Efter det kom tröttheten och sviterna från i natt då Joakim kom hem från nån jobbfest vid sisådär 03.15-tiden och absolut ville ligga och prata.

Ska nog krypa till kojs snart.
Jobb imorrn. Hoppas jag känner mig lite piggare då. Är helt slut i kroppen just nu. Jag hoppas även att jag hittar på nått att göra imorgon kväll. Joakim ska på ännu en jobbfest vid klockan 18, så då blir jag ensam hemma. Skulle gärna hitta på något, men vet ej vad och med vem. Det lär väl sluta med att man sitter hemma framför tv:n och datorn och slösar bort tiden. =)

Gonatt!

Lunchpaus med studiekamrater

Ja, som jag tidigare nämnt håller vi på att skriva B-uppsats för fullt just nu. Så det är ju bara Jenny från klassen som jag träffar, så vi känner oss lätt osociala. Idag tog vi därför en lunch på stan med några andra från klassen.

image194
Det var jag, Jenny, Tina, Karro, Ann och Karros lilla Malte såklart som avnjöt en lunch på en solig uteservering. Vi såg även en ganska schyst bil som cruisade runt i sommarvärmen.

Blåsigt

Ja, idag var det blåsigt värre. Och om det är blåsigt i Sundsvall är det självklart typ storm i Härnösand där jag och Jenny var idag för att få handledning till vår b-uppsats. Jag vet inte om den handledningen hjälpte så himla mycket. Det är svårt när det är en grupphandledning och man bara får 15 minuter på sig att få hjälp och handledning.

Men men, jag och Jenny fick oss en trevlig dagstripp i alla fall. Vi tog själva bil upp idag och det har vi ju aldrig gjort förut. Vi har ju bara fått skjuts tidigare. Innan vi drog hem svängde vi in på McDonken och käkade som om vi aldrig sett mat förut. =)

Måste bara nämna att det gick hur bra som helst att springa igår. Bästa gången hittills. Det var bara sista 200 metrarna som var lite jobbiga eftersom det var sådan motvind, men jag återhämtade mig väldigt fort efteråt och det borde ju tyda på att konditionen förbättrats en aning. Det är roligt när man gör framsteg och att man märker av dem själv också.

Hade lite sms-kontakt med nyblivna mamman Mikaela i förmiddags också. Trevligt att höra att allting flyter på bra med lilla Ingrid och att hon var nöjd med presenten jag skickade. Är så glad för din skull, Mikaela!

Ny tv-bänk

image192

Igår var vi på Ikea och köpte en ny tv-bänk. Det blev den enklast möjliga. Jag tycker att det blev väldigt fint med bänk istället för hyllor under tv:n. Eller i början var det ganska fint med hyllorna också, men efter att saker som Xbox och stereon tillkommit blev det så mycket sladdar som syntes. Sladdar är inte fina. Nu ser det bättre ut. På den nedre bilden ser man också vilken fin utsikt vi har från vårt vardagsrum.

Idag har jag och Jenny suttit på skolan och påbörjat skrivandet av vår B-uppsats. Skönt att få komma igång nu. Men det kommer att bli ett antal stressiga veckor framöver. Men med bra planering ska man nog kunna låta bli att bryta ihop helt.

Nu ska vi snart sticka ut och springa. Ciao!

Bus med kissemissen

88694-191

Välkommen!


Nu har vår lille kissemiss äntligen fått komma hem till oss. Han är en riktigt busig och nyfiken kille.
En pratglad liten kisse är han också.

image186


Efter allt lekande och upptäckande blev han väldigt trött och somnade.

image189
Vi har fått världens gosigaste katt.
I morse väckte han oss vid 9 för att få gosas och mysa.


jobb

Idag hoppade jag in och jobbade extra. Det väntades mycket folk eftersom det är klämdag, så jag fick jobba mellan 10-17. Hade väl hellre varit ledig, men det är bra med extra pengar och sen var det ju inte så bra väder idag heller, så det var väl lika bra att man fick nått att göra. Det var en hel del personal borta imorgon, så jag ska jobba mellan 12 och 15 imorrn också. Men resten av helgen är jag ledig.

I morgon ska vi hämta vår katt. Wiiiii! Äntligen får vi hem vår lilla kissemiss. Ska bli så kul nu när vi köpt så fina saker till honom. Ska nog ringa och prata med de nuvarande ägarna nu snart och bestämma tid då vi kan komma imorrn.


Den enda bilden jag hann ta på sista april innan batteriet tog slut. Det var i alla fall en fin vårkväll med mycket sol och mycket mygg. Pojkarna Norberg (pappa Norberg inräknad) försökte undvika och slå golfbollarna på bilarna som körde förbi.


Jag hann springa över till Birsta City på lunchen idag. Trots att det var väääldigt mycket folk lyckades jag inhandla dessa fynd. En vit tröja/klänning och en kortare blå kofta från gina tricot. Väldigt somrigt. Ett par bruna ben på det, eller ett par leggings så ser det nog bättre ut. Det får nog bli ett par hudfärgade trosor också =P

RSS 2.0