1:a advent

Hmm.. Stjärnor på fot, kan det vara årets juls populäraste fönsterdekoration..?

Äntligen fick man tända första ljuset. Det är alltid lika mysigt för då vet man att väntan på jul har börjat på riktigt. Det som är mindre mysigt är att vädret självklart ska slå om till plusgrader och regn lagom till advent. Men det börjar man ju bli van med vid det här laget.

Idag ska vi ut till Matfors på deras lilla julskyltning. Sen skulle det visst bjudas på pajer hos familjen Norberg. Det blir nog supermumsigt det.


Jag var ganska så smart igår. Ville ha en tisha som inte var figursydd som det flesta dammodeller är. Kom på att man kan ju faktiskt handla på barnavdelningen på vissa affärer, de har ju storlekar upp till 170. Köpte två t-shirts på JC:s pojkavdelning i stl 160. Billigt var det också, 129:- för två stycken. Perfa tyckte jag!

Storstädardag



Nu blir det två inlägg direkt efter varandra, men strunt samma. Idag har jag i alla fall slitit som ett djur. Jag började dagen med att städa. Plockade, dammsög, skurade osv. På eftermiddagen vid två åkte jag iväg för att låna en bok på bibblan, träna och handla lite. Sen var det till att stressa hem för att hinna duscha, slänga det sista skräpet, skura hallen samt börja med middagen innan Joakim kom hem. Jag hann alltsammans. I och med städningen tog jag också fram julpyntet. Så nu känns det lite mer nära med advent på söndag. Fast ändå undrar man ju vart tiden har tagit vägen...

Cheap Monday

I tisdags, efter att vi gjort tentan, gick jag och en klasskompis en sväng på stan. Vi lyckades hitta ett par cheap mondayjeans båda två. Mitt allra första par. Det blev en svart, strechig och väldigt hög modell för min del. Jag har inte riktigt vant mig med den höga midjan än, men det ska jag nog göra tillslut. De var en väldigt snygg modell i alla fall. Påminner lite om ridbyxor.


Pynt



Kom nyss hem från Birsta. Vi har storhandlat på Ica Maxi, samt köpt lite julpynt. Det blev en söt tomte, två gammeldags glasburkar som vi tänkte fylla med polkagrisar och hammagjord kola och en julstjärna med kruka att ha på köksbordet. Det kommer blir så mysigt när vi får städat och fint så vi kan ta fram alla andra julsakerna också. Ska nog städa riktigt på fredag. Imorgon ska jag plugga och förhoppningsvis tvätta, om det finns någon tvättid dvs.

Jag tror förresten att tentan igår gick bra. Eller jag hoppas det. Det kändes som att jag kunde mer än vad jag trodde och jag skrev hela 19 sidor. Nått måste det ju vara värt.

Tenta imorrn!



Såhär ser det ut på köksbordet just nu när jag sitter och tentapluggar. Papper överallt. Vi får se hur det går imorgon, känner mig inte alls förberedd. Men men, det finns ju lite tid kvar att nöta.

Håll tummarna för mig imorgon mellan 8.00 och 13.00.

Lättad

Okej, ikväll är det lite mer liv i luckan för Lisa.

Har precis blivit klar med tentapluggandet inför helgen. Eller jag tänkte vara ledig lördagen i alla fall. På söndag får jag nog gräva ner mig i böckerna igen. Men jag är överlycklig över att få vara ledig bara en ynka liten dag. Jag har ju jobbat de två senaste helgerna så jag tyckte jag förtjänade liiite ledighet i alla fall.

Fick reda på resultatet på förra tentan idag också. Jag klarade den!!! Vilken lättnad! Och inte nog med det, jag fick ett hyffsat betyg på den också - B. Är supernöjd, nästan lite chockad.

Nu ska jag bara slappa och ta det lugnt resten av kvällen. Imorgon väntar innebandymatch, birsta, besök hos Joakims syster och systerdotter och förmodligen lite fest ute i Matfors. Fullspäckad lördag med andra ord.


Varma hälsningar från en nöjd Lisa.

Less var ordet

Känner mig ganska så less just nu. Av ett antal anledningar.
  • Jag är less på att tentaplugga. Har suttit och läst hela dagen idag och vet att jag måste läsa lika mycket imorgon.
  • Jag är less på Modos sinnessjuka svacka. Visa lite hjärta gubbar!
  • Jag är less på lärare som inte kan rätta tentorna i tid. Ni har faktiskt bara 15 arbetsdagar på er. Om jag måste göra omtenta vill jag ju veta det i tid så jag kan byta bort jobbet den dagen.
  • Jag är less på andra lärare som struntar i att skriva på schemat att vi ska ha hemtenta. Istället ser det ut som att vi är ledig hela vecka 51. Men så var det inte, vi ska ha hemtenta mitt i den veckan. Kul för alla oss som trott att vi är lediga och därför bokat in en massa extrajobb den veckan. Suck!

Hmm, kan det vara så att Lisa har gått och blivit lite skoltrött såhär i mitten på terminen..?
Mycket troligt. Men jag måste försvara mig med att säga att vi faktiskt har ett ganska hektiskt schema. På tisdag blir det den tredje tentan på 12 veckor. Blä!

Hård träning

Idag blev det ett ganska så tungt pass på gymmet. Men anledningen till att det blev extra jobbigt idag kan bero på lite olika saker. Dels körde jag ett tungt pass med hög belastning, men jag var nog ganska trött också. Gick runt och jäspade på gymmet hela tiden. Konstigt faktiskt, för jag sov inte speciellt lite i natt. Jag drömde dock en hel del, kanske beror på det. När jag är så trött i kroppen redan innan passet så brukar alla övningar kännas tyngre.

Men jag orkade med allt jag skulle, så jag var inte allt för trött. Jag kanske bara hade brist på luft så jag fick lov att jäspa extra mycket. =)


Fula gubbar va?
Jag tänkte bara visa att det är de här övningarna jag brukar köra på gymmet, plus många fler såklart, men det är nog dessa två som kommer ge mig skön träningsvärk imorgon.


Dags att dyka ner i böckerna

Idag hade vi ett sista seminarium innan tentan om en vecka. Eftersom jag inte ens har boken till detta delmoment känner jag mig lite smått stressad inför denna vecka, som på grund av detta kommer bestå av en massa plugg.

Men men, det ska nog gå bra ändå, får man hoppas...


Ner i böckerna. Bye bye!

Lördagnatt

Är nyss hemkommen från Matfors. Jag och Joakim var och hälsade på Micke och Alex i deras nya fina hus. Sedan skjutsade jag in Joakim och Micke till stan. Jag hoppar krogen och alkohol denna lördag. Det är inte kul att jobba bakis...

Så nu tänkte jag se på lite tv-serier som jag laddat hem, sen ska jag sova. Gonatt!

Skjortfantast



Jag gillar verkligen skjortor. Av någon anledning fastnar jag alltid för dem när jag går omkring i butiker och spanar. Så har det alltid varit, fråga mig inte varför. Snyggt är det i alla fall och man kan göra ganska mycket kul med dem. Ett par slitna och håliga jeans med en rutig skjorta - najs! Eller en skjorta instoppad i kjolen som på bilden. Nu ska man visst låna pojkvännens skjorta också för att få den där oversize-stilen, men det vet jag inte riktigt om jag gillar lika mycket.

Sådär, då har jag skrivit mitt onödigt-vetande-inlägg för idag. Nu ska jag iväg och träna.

Onsdag

Mitt i veckan. Shit va veckorna flyger förbi. Det är ju kul att julen närmar sig, men när man pluggar blir man lite smått stressad när veckorna flyger fram. Man hinner inte med sig och vips är det tenta.

Idag ska jag och min studiegrupp ut och göra en fältstudie. Vi ska ut på stan och gå över övergångsställen. Vi ska undersöka om bilarna hellre stannar om man går med en barnvagn eller inte. Så det blir till att gå en hel del i förmiddag. =)

Igår körde jag förresten igång med mitt nya träningsprogram. Jag hoppas det blir bra. Kanske får göra lite småändringar om jag märker att nått känns konstigt.

Frulle nu.

Maskerad

I lördags var vi bjudna på maskerad hos klasskompis Jenny med temat hollywoodkändisar. Mycket trevligt.


I went as Jessica Alba in "Dark Angel"


Marilyn Monroe och Betty Boop


Rödluvan och Indiana Jones


Och Ace Ventura - pet detective!


Makeover!

Nu är sängen klar!

Såhär såg vår säng ut innan makeovern:


Såhär ser den ut nu. Med lite färg och tyg kan man göra mycket.



Är vi inte duktiga så säg =)

Pysselryck

Igår fick Joakim och jag lite pysselryck. Vi bestämde oss för att göra om vår säng. Vi for och köpte färg och tyg och hann i alla fall måla sängstommen ett varv innan vi gjorde kväll. Sängen kommer alltså att målas vit samt kommer huvudgaveln att kläs in i ett vitt medaljongmönstrat tyg. Det kommer bli hur fint som helst. Bilder på den "nya" sängen kommer när den är helt klar.

Idag är för övrigt en ganska konstig dag. Vi har föreläsning från klockan 15.15 till klockan 18. Drygt att komma hem så sent faktiskt, men men, inget att göra åt. Ska nog ta och sätta mig och läsa lite inför föreläsningen.

NEJ!


Magnus Wernblom meddelar idag att han lägger skridskorna på hyllan.
Sorgligt, tycker jag. Sorgligt att han slutar för att han inte spelat bra. Varje spelare ska få sluta på topp.
Men nu ska tröjan upp i taket i Swedbank (förväntar jag mig iaf) och vi kommer minnas honom som Mr. Modo.

En helg i Lunnedalen

Det är alltid lika skönt att komma hem till familjen i Lunnedalen. I fredags när vi åkte upp stannade vi på jobbet och köpte ett sällskapsspel som vi gav till familjen. Det var en riktig höjdare faktiskt. Med vilda gester har jag för mig att det hette. Det kan jag verkligen rekomendera.

I lördags var vi på match, Modo-Rögle, men på ett lite lyxigare sätt än vanligt. Vi satt nämligen i resturangen på arenan och åt middag innan matchen. Riktigt roligt faktiskt. Mindre roligt var att Modo gick förlorande ur striden, trots 36-10 i skott.

På söndag åkte vi ut till kusin Malin på Spetten. Där blev det fika och show av busiga kusinbarnet.

RSS 2.0