Hem till Lunnedalen

Äntligen fredag och helg på riktigt. Man uppskattar verkligen helgerna mer när man jobbar varannan.

Idag har jag hunnit varit uppe i Härnösand på föreläsning. Usch, vad det blåste där uppe. H-sand är ett riktigt blåshål, I tell you!

När Joakim kommer hem från jobbet efter fem åker vi upp till Övik och Lunnedalen. Det ska bli sååå skönt att få komma hem. Hoppas snön ligger kvar där också. Det är så himla fint där på vintern.

Nu ska jag ta tag i vikningen av tvätten och packningen av kläderna.


Gårdagens vy från vardagsrumsfönstret. Hur underbart är det inte med sol och snö?!

Första snön har kommit

Första snön kom ikväll. Hur mysigt är inte det då?! Jag och Joakim sprang ut och lekte lite på dagisgården bredvid oss. Vi gjorde en liten snögubbe, så jag hoppas barnen blir glada imorgon när de kommer på dagis.

Första snön 2008 kom alltså den 29:e oktober.
Låt det nu bli en mer snörik vinter i år än vad det var ifjol.

Tentan är gjord

Då var tentan gjord. Skönt! Nu gäller det bara att vänta några veckor för att se om man blir godkänd eller inte. Med tanke på att förra tentan verkligen var på gränsen så kan jag inte riktigt säga om tentan idag gick bra eller dåligt. Vi får helt enkelt se.

Nu ska jag bara ta det lugnt i eftermiddag och försöka återhämta mig lite. Imorgon väntar nämligen städning, tvättning och lite nödvändig shopping.

Tentaångest och snuva

Här sitter man och försöker läsa på det sista till tentan imorgon och så blir man helt plötsligt frusen och jättesnuvig. Det är väl typiskt att man ska bli krasslig när man ska göra en tenta. Men det ska nog gå bra ändå. Min förmodade förkylning är dock det minsta jag kan skylla på om jag kör på tentan imorrn. Jag är rädd att jag inte har pluggat så mycket som jag egentligen borde ha gjort. Men men, nu är det inget att göra åt, det får gå som det går. Ni som vill och har tid får gärna hålla tummarna för mig imorgon klockan 8.00.


Idag hade jag på mig min nya kavaj som jag hittade på second hand. Stövlarna jag har på mig är grymt sköna ska jag be att få tala om också. Sen att huvudet inte fick vara med på bilden har sin naturliga förklaring - man ser helt enkelt inte klok ut på mornarna.

Ful blogg

Jag upptäckte nyss att min blogg ser för gräslig ut i explorer. För er som har Mozilla Firefox som webbläsare ser alltså bloggen som den ska se ut, medan ni andra måste tro att jag har väldigt konstig smak när det gäller design.

Jag orkar inte hålla på att ändra i designen bara för att det ska passa i alla webbläsare, så den får helt enkelt se gräslig ut i explorer.

Suck.

Hide and Seek


Choose your destiny...


Såg en ruskigt bra actionrulle nyss - Wanted. Se den!
Hardcore action när det är som bäst.


60-årskalas!

Nyss hemkommen från Joakims moster Gittans 60-årskalas. Vi fick en hel del att stoppa i oss; fläskfilégryta, hemmagjord glass och marsipantårta. MUMMA!!!

Nu sitter jag home alone och gluttar på dumburken. Joakim är på nån jobbfest utklädd till cowboy. =)


Kolla in min nya fina skjorta. I love it! 98 spänn på HM-rean.
Har även mitt nya smink på mig idag. Ovanligt med rogue, men fint.. tror jag...

Nature's Minerals



Idag var jag på makeuprådgivning hos The Body Shop, det var riktigt kul faktiskt.
Jag gick därifrån med dessa två produkter - mineralfoundation och mineralrogue - plus penslar till dem och en mörkgrön kajalpenna.

Fick en utmaning nyss av vännen Maria. Tyvärr orkar jag inte genomföra den ikväll då det innebär ansträngning av hjärnan. Jag får ta det i helgen. =)

Användbara skills

Igår kväll var jag riktigt duktig. Dammade av symaskinen och tog tag i lite grejer som behövdes göras. Sydde in ett linne, kavajen jag köpte samt ett par jeans. Jeansen sydde jag även upp lite. Jag är mycket nöjd med resultatet. Det är faktiskt skönt att kunna fixa sånt där själv. Om plaggen man köper inte sitter perfekt när man köper dem kan man lätt fixa det själv, utan allt för stor ansträning.


Mina 70-talsinspirerade byxor som jag lagt upp alladeles själv.
(Kolla in tavlorna i bakgrunden, de har Joakim gjort.)

Fruktigt



Frukt är bra att ha en dag som denna då jag sitter och tentapluggar som allra värst.
Den kan lindra det värsta sötsuget som allt som oftast smyger sig på.


Åter till böckerna. Keep on keppin' on.



Fyndat

Idag, efter lite tentaplugg och lunch med studiegruppen svängde jag och Johanna in på en second hand-affär i stan. Jag lyckades faktiskt hitta lite grejer.

Köpte en svart kavaj i någon storlek för stor, så som det tydligen ska se ut nu. Den kostade 77 kr. Köpte även ett svart linne från Monki och ett svart/rött skärp. Sammanlagt blev det 192 kr, det tycker jag är ganska lagomt =)



Bajsmåndag

Omogen rubrik, I know...

Men denna dag är inte alls så toppen. (Vilken måndag är egentligen?) Seminarium på skolan idag, vilket innebar redovisning av våra PM. Redovisningen gick bra och vi fick väldigt bra omdömen av läraren på det. Det jobbiga var den tidiga morgonen. Det är inte kul att börja klockan 8.15 när lektionen hålls i Härnösand. Av någon anledning får jag alltid ont i magen när jag kliver upp väldigt tidigt på morgonen och det där onda håller i sig hela dagen. Riktigt drygt. Tänkte hinna med att träna idag, men min mage verkar inte tillåta det. Vädret gör ju inte dagen bättre heller.

Nä, nog med tråkigheter. Jag får se livet från den ljusa sidan. Jag har ju faktiskt saker att glädjas åt en dag som denna också. Jag klarade tentan, jag hade på mig mina nya snygga jeans idag och hade turen att få vara barnvakt åt lilla Evelina igår.

 

En ledig lördag

Ligger i soffan och suckar åt Modos urusla spel.. igen! Jag blir så less.

Är ensam hemma i eftermiddag/kväll. Joakim är på nå festligheter med jobbet. Jag är bara allmänt trött idag, av lite olika anledningar. Hoppas att jag tar mig för och gör något senare. Jag kan ju inte ligga i soffan hela kvällen. Disken måste diskas och jeans måste sys upp...

JAAA!!!! Äntligen mål!!!!! 1-1 nu. Viktigt!

Känner att jag vill göra något pyssligt. Vad nu det kan vara. Jag får hitta på nått.

Middag



Ikväll blir det lax och ungstekt potatis, plus förrätt och efterrätt såklart. Det kommer bli sååå gott!
Tänkte börja med förrätten nu snart, så det inte blir så stressigt ikväll. Sen måste jag hinna duscha och plocka lite här hemma också innan de kommer. Dags att sätta igång nu kanske.

Personlighetstest

Idag när vi var i Östersund fick vi reda på resultaten från våra personlighetstest som vi gjorde för någon vecka sedan. Det var väldigt intressant måste jag säga. Den personlighetstyp som jag "blev" stämnde väldigt bra. Himla roligt att läsa det som stod om just den personlighetstypen. Vissa grejer stämnde sjukt bra.

Vi fick även göra ett slags grupparbete på 30 minuter som videofilmades. Detta fick vi sedan kolla på och diskutera utifrån resultaten på personlighetstesten. Usch, det är alltid lika hemskt att se och framförallt höra sig själv sådär. Man låter ju bara för hemskt! Vi fick oss ju några skratt i alla fall.

Imorgon ska vi sitta med gruppen och göra klart ett PM. Sedan blir det för mig att sticka hem och börja med middagen. Det vankas förrätt, varmrätt och efterrätt till finbesöket.

Fullt upp



Ja, det känns verkligen som att vi har väldigt fullt upp nuförtiden. Man måste liksom alltid tänka en gång till när man ska boka in något. "Vänta nu, var det inte något jag skulle göra den dagen..?" Vi får nog ta och fixa en sådan där almanacka att hänga upp i köket.

Ikväll blir det storhandling inför fredagen, då vi ska bjuda hem Joakims chef och hans sambo på middag. På kvällsschemat står även storstädning och plugg.

Nu ska jag fortsätta läsa.

Hockey... när den är som sämst

Ibland undrar man var motivationen sitter nånstans hos elitspelare. Visst, alla kan ha en dålig dag, men att 20 pers har en dålig dag samtidigt och att det dessutom handlar om tre matcher i rad blir man lite fundersam.

Matchen Modo-Luleå idag var bland det tråkigaste och sämsta jag sett. När alla spelare, förutom möjligtvis en eller två, ligger på mindre än 70% av sin kapacitet under hela matchen början man tänka lite på vad dessa gossar tjänar i månaden. Ska man verkligen acceptera att de presterar så dåligt? Jag är tveksam.


Bra spel och glada miner vill jag se hädanefter.

Drömmar

Ja, i natt, eller snarare i morse, drömde jag en massa. Inga hemska eller jobbiga drömmar denna gång, de var bara väldigt verkliga. Denna gång drömde jag om en barndomsvän. Det kanske tyder på att jag bör höra av mig till henne. Det var ju ett tag sedan.

Det är intressant med drömmar tycker jag. Det som är lite synd är att jag alltid har så svårt att koncentrera mig på det jag bör göra när jag drömt något under natten. Tankarna befinner sig liksom på annat håll långt in på dagen.

Som nu skulle jag behöva plugga, men jag förmår mig inte att hitta motivationen. Blä!

Måndag

En helt vanlig måndag skulle man kunna säga att detta har varit (eller fortfarande är, dagen är ju inte slut än).

Kom nyss hem från H-sand efter en lång dag med mycket ny information som skulle tryckas in i huvudet. Som följd av detta har jag nu en lindrigare huvudvärk. Då är det skönt att få slänga sig ner i soffan direkt när man kommer hem och bara slötitta på tv:n.

Resten av veckan kommer att bestå av en hel del plugg, träning, och så har jag fått i uppgift att hitta lite nya kläder åt Joakim. Det ska bli roligt. Vi får se om jag hittar något snyggt. På torsdag ska några från klassen åka till Östersund för något slags experiment. Vi ska visst videofilmas och därefter bli analyserade. Creepy, men säkert väldigt intressant.

Nä, nu ska jag fortsätta se på That 70s show.


Systrar



Tänk va kul ändå att tre systrar med samma föräldrar kan bli så olika. Snacka om att vi har blivit tre helt olika blandningar av mamma och pappa. Det enda vi alla tre egentligen har gemensamt är tänder, ögonfärg och ögonbryn. Jag har alltid fått höra att jag är väldigt lik mamma, men det tror jag mest är över ögonen. De senaste åren har jag tyckt att jag är lik pappa, men bara för någon månad sedan såg jag en bild på morfar när han var yngre och jag var väldigt lik honom med. Det är roligt med arv och gener. Tänk att mamma och pappa har fått så vackra och unika döttrar. =)

Donar och håller på

Ja, dagen blev en riktig "donardag". Har gjort en massa nödvändigt idag, allt förutom att plugga. Men jag gjorde bort det mesta inför helgen igår.

I förmiddags for jag iväg och tränade. Direkt efter träningen mötte jag upp Joakim och några av hans arbetskamrater och käkade lunch på 7 kryddor. Efter det for jag hem, samtidigt som jag kom hem kom även syster och pappsen. De hade varit en sväng ute i birsta. Vi fikade lite sedan fick jag sätta igång och locka syrrans hår (hon skulle ut direkt när de kom hem till övik, så hon gjorde i ordning sig här). Sedan blev det till att laga mat till gästerna som hade lite brådis hem.

Nu är jag så uppe i varv så jag kan inte sluta dona här hemma. När de for bytte jag gardiner i vardagsrummet, plockade lite och körde igång med att tvätta kläder. Men det är riktigt skönt att få sådana saker gjorda.

Nä, nu ska jag fortsätta göra något nyttigt.

I helgen blir det jobb igen...

Ny design

Hmm.. ja, nu har jag knåpat fram en ny design på bloggen. Jag får se hur länge jag står ut med den. Ytterligare förändringar kommer säkerligen.

Mucho träningsvärk

Ja, idag har jag grym träningsvärk i benen. Körde ett tungt pass på gymmet igår. Det var ett tag sedan jag hade träningsvärk, så det är ett kärt återseende.

Idag tänkte jag ägna den mesta tiden åt att plugga. Ska läsa på om Freud och Jung och skriva mitt bidrag till vår grupps PM. Jag hoppas jag hinner med allt detta idag, så att jag kan umgås med min syster och pappa som kommer ner hit imorgon.

Jag har dock svårt att skingra tankarna idag. Drömde en massa i natt. Sådana där drömmar som får tankarna att spinna vidare åt olika håll. Jag hoppas att de släpper när jag dyker ner i böckerna.

Trötter ska på bio

Jag har varit så trött på kvällarna den senaste veckan. Jag undrar vad det beror på. Kanske de tidigarna mornarna som avlöst varandra. Lite drygt när skolan börjar kl. 8.15, och man därmed måste åka vid sju.

Idag är inget undantag. Blev dödstrött direkt efter middan. Klockan halv nio tänkte vi gå på bio, jag hoppas jag är piggare tills dess. Kanske ska jag ta mig en powernap innan dess.

Imorrn har vi inga lektioner, men vår studiegrupp tänkte träffas vid tio och planera PM:et som ska skrivas och så. Tio känns som en mänsklig starttid på dagen.

Jobba, jobba, jooobba!

Tentan i torsdags gick nog bra tror jag. Det kändes så i alla fall.

Idag har jag jobbat. Igår kväll trodde jag dock inte att jag skulle orka kliva upp imorse. Jag var sååå trött hela dagen igår. Men nattens sömn gjorde sitt och jag var pigg när jag klev upp. Dagen gick fort dessutom. Lagomt mycket folk och mycket att göra hela tiden. Det är alltid roligt med sådana dagar.

Nu ska jag se på sista perioden mellan Färjestad och Modo.

Tenta imorgon!

Japp, imorrn bitti klockan 8.00 är det tenta som gäller. Jag känner mig ganska lugn än så länge. Inte för att jag kan allt, utan mer för att jag inte orkar stressa upp mig. Det är onödigt.

Efter tentat tänkte vi förmodligen ta en lunch, vi som skriver tentan i Sundsvall. (Vi lyckades fixa att vi skulle få skriva den här, så vi slipper åka upp till H-sand så tidigt.) På kvällen tänkte jag bjuda hem lite folk för att se Modo-Timrå på tv:n.

Nä, nu ska jag fortsätta se på Roomservice, sen ska jag plugga det sista.

RSS 2.0