Skid-SM

Idag var jag på min allra första skidtävling. Det är nått jag velat gjort hela livet (eller så länge jag minns i alla fall), men det har liksom inte blivit av. Det ser så mysigt ut att stå ute i spåren och heja på åkarna, och såklart "vantklappet", alltså det där mysiga lätet när alla klappar med vantar samtidigt. Allt det fick jag göra idag. Och snacka om att det var perfekt väder för åkare och publik. Snö som ligger på träden, nån minusgrad och vindstilla.


Invägning, ja eller nått liknande... Förberedelser innan starten i alla fall.


Charlotte Kalla var såklart en publikfavorit, speciellt hos barnen som skrek som sjutton så fort de såg henne.


Kalla värmer upp.


Ute i spåret.


Lisa ute i spåret =)

Jobba jobba

Ligger just nu i soffan och pluggar. Eller ja, haha, jag har lyckats hitta en av mina kursböcker på ljudbok, så jag lyssnar ju bara. Varför finns inte alla böcker på ljudbok tro?

De ringde från jobbet imorse och frågade om jag kunde jobba idag också (jobbade 10 -17 igår). Kändes riktigt drygt idag pga av att jag gärna hade varit hemma och pluggat. Dessutom skulle jag luncha med Jenny idag, men det kunde vi som tur var flytta till på fredag. Men det är ju bra med extra pengar, jag får tänka så istället. Hinner ju läsa/lyssna lite nu på morgonen fram till klockan 12 då jag börjar.


Hittade en snygg tisha på jc i helgen, 75% rea. Kungligt!

Härligt!

Det är så skönt att mitt träningssug äntligen har kommit tillbaka. Vet inte riktigt varför just nu, men förmodligen har det väl med det nya året att göra. Man känner liksom att det är en nystart och det gör allt så mycket lättare. Sen tror jag att jag tänker lite annorlunda nu när jag ska till gymmet. Istället för att skriva upp det jag ska göra varje pass, gör jag det jag känner för just då. Det blir så mycket roligare och peppande då. Jag vet att det inte blir lika bra planerat, men det känns viktigare att det är roligt och inte känns som tvång.

Hittade ett par snygga träningstights i helgen, sådana med dragkedja längst ner, vilket kan ge en lite extrakick också. Sen har jag upptäckt en helt underbar uppvärmningsmaskin - trampmaskinen. Får riktigt härlig träningsvärk i rumpa och lår av den. Precis där jag vill att det ska kännas, haha.

Nu gäller det bara att jag äter mycket och bra vid sidan om träningen, så ska jag nog nå mina mål så småningom.

Kvällsmat nu.

Modoklacken

Det var som sagt riktigt bra stämning på matchen i lördags. Det här filmade jag när klacken höll på att värma upp innan matchen.


Hemma igen

Nu är vi hemma i Sundsvall igen och vilken snö det har kommit här. Vi höll knappt på att ta oss in på vår parkeringsplats när vi kom hem igår kväll. Massa snö och glashalt under snön, inte kul. Vi kom inte in riktigt med bilen igår, så jag hoppas att vi kan få till det lite bättre idag. Oturligt nog står ju grannens bil väldigt nära oss och han verkar inte vara hemma.

Aja, jag har haft en väldigt trevlig helg hemma hos familjen i alla fall. Var som sagt på match i lördags. Grym stämning, men trist resultat. Syntes klart och tydligt att det var ett topplag med självförtroende mot ett bottenlag med ett sargat sådant. Allting studsade Linköpings väg. Men men, nya tag ikväll mot Brynäs.

Igår var vi på Getinghov och åkte lite skridskor. Det är såklart alltid lika kul. Har lite träningsvärk i magen idag efter att ha stått och tränat skott mot sargen.

Tänkte försöka lägga upp nån film från kameran senare, om jag får till det.

Snart match!

Ligger i den sköna bäddsoffan här hemma i Lunnedalen och är ganska så trött efter en lång dag.

Var på stan och hittade lite smått och gott. Försökte hålla mig ifrån att köpa vanliga vardagskläder, vilket jag kommit underfund med att jag har ganska mycket av. Istället har jag köpt mer nödvändiga saker som underkläder, träningstights osv.

Längtar som sjutton tills imorrn. Vid halv ett kommer Joakim och lillebror Mikael med bussen från Sundsvall. På eftermiddagen/kvällen ska vi på match. Kan bli riktigt bra stämning imorgon. Modo Support har anordnat en träff för en massa fans innan match och dessa kommer sedan storma ståplats och förhoppningsvis ge en riktigt härlig atmosfär. Ska försöka ta lite bilder på klacken och tröjorna som Joakim har designat åt dem just till imorgon.


Garderobrensning

Idag har jag hunnit med en hel del faktiskt.

- Varit på stan och satt in pengarna vi fick för vår soffa igår, samt köpt lite kuddar till de nya sofforna.

- Jobbat mellan kl. 16 och 19.

- Varit på ikea och letat gardintyg till mor (utan lycka) och köpt en massa galgar.

- Rensat/renoverat garderoben.

Den sistnämnda punkten var riktigt nödvändig märkte jag under tiden jag höll på med alla kläder. Shit, va grejer jag samlar på mig! Förutom att hänga upp alla koftor och skjortor på galgar har jag också rensat ur kläder som jag inte använder. Det blev tre fulla ica-kassar. En med kläder till lillasyster, en med kläder till eventuell kläd-bytar-party med några klasskompisar och till sist en med kläder att slänga eller kanske kasta ner i nån sån där klädcontainer.


Här är resultatet.
Jag har tyvärr ingen "före-bild", men jag kan säga att innan rensningen var det en korg till fylld till maxgränsen (och lite till) och jag hade inga kläder på galgar. När man öppnade garderobsdörren var det nästan så att kläder ramlade ut.


Soffbyte

Vi har funderat ett bra tag på att byta ut vår soffa mot en större eller mot två stycken. Igår var vi på Mio och då hittade vi ett erbjudande på en 3-sitssoffa och en 2-sitssoffa för 5900 kr sammanlagt. En jättefin och enkel soffa som kommer passa väldigt bra till vår fondtapet.

Direkt när vi kom hem från Birsta igår kväll så lade vi ut vår nuvarande soffa på blocket. Intresset var så stort att jag fick lov att ta bort annonses efter typ en timme. I morse kom den första spekulanten och kikade på soffan och hon var helt lyrisk, men skulle höra med sin make innan hon bestämde sig till 100%. Men om inte hon vill ha den har vi en hel del andra intresserade. Förhoppningsvis har vi fått iväg soffan ikväll och senare i eftermiddag tänkte vi åka och köpa den på Mio.

Ut med denna.



Och in med de här.


Gymmat

Kom nyss hem från ett pass på gymmet. Är helt slut i kroppen, speciellt baksida lår. Musklerna i benen känns som fiolsträngar. Riktigt skönt, för det var ett tag sedan kroppen var så slut. Nu ska jag bara se till att fortsätta köra hårt och regelbundet framöver.

Ska ta och hoppa in in duschen nu. Efter middagen blir det en tur ut till Birsta för att kika på lampskärmar. Vi är nog ganska ensamma om att ha kvar stjärnor i fönstret nu efter jul. =/

Distansare

Sitter och funderar på om jag ska förbereda mig för skoljobb imorgon, eller om jag ska se det som en ledig dag. Egentligen börjar ju en ny termin imorgon, men eftersom jag och en till i klassen har valt att läsa två distanskurser i Östersund halva denna termin så vet jag inte riktigt vad som kommer att hända. Det kommer ju inte att vara så många träffar där borta, men den första är i alla fall på fredag och då kan jag tyvärr inte åka dit eftersom jag är i Övik och servar bilen. Har inte fått några böcker till nån av kurserna än heller, så jag kan inte läsa in mig på något i början av veckan.

Så det jag funderar på är alltså hur jag ska sysselsätta mig imorgon och resten av veckan för att känna mig nyttig. Har aldrig läst en distanskurs så jag vet inte riktigt hur det fungerar, men det löser sig nog. Får ringa Karro imorrn och surra lite. Hon kanske har mer koll på vad vi ska göra i veckan.

Ska för övrigt läsa två förhoppningsvis väldigt intressanta kurser där borta. Introduktion till kognitiv beteendeterapi (KBT) samt Ledarskap och coaching. Känns kul att läsa lite mer under ämnet psykologi och inte bara grundkursen som vi läst nu i höst. Känns som en bra grej att börja specialisera sig lite också inför framtida jobbsökning. Jag har just nu snöat in mig på att jag vill bli någon form av coach till chefer och ledare. Hjälpa dem att få en bättre kommunikation med sina anställda och vice versa.

Nu ska jag ta mig en chokladruta som jag bakat idag. Mums!

Lågkonjan

Även jag har nu blivit drabbad av den så omtalade lågkonjunkturen.

Chefen ringde i veckan för att berätta att de måste försöka spara in på nått sätt och det första jag tänkte på var att nu har jag inget extrajobb kvar. Men riktigt så illa var det inte. Jag kommer dock att någon månad framöver få 4 timmar mindre jobbtid varannan helg som jag jobbar. Det blir alltså -4 timmars lön i månaden ungefär, vilket inte alls är så hemskt. Får hoppas att det inte blir ännu mer bortplockade timmar.

Har upptäckt en ganska fiffig grej som man kan göra nu när det blir lite mindre pengar i plånkan - Tradera! Jag vet, jag är ganska sen med att komma på detta, men bättre sent än aldrig. =)


Här är det första och enda fyndet jag gjort hittills på tradera. Ett par Wranglerjeans som satt perfa, 300 spänn för dem. Den coola tishan kommer från tshirtstore.se

Körtelfeber

Igår fick vi äntligen reda på vad det är Joakim har drabbats av - körtelfeber.

Efter tre besök på vårdcentralen och ett på akuten kunde de alltså konstatera detta. Skönt att få en "diagnos", men den kanske kom i det senaste laget. Även om han fortfarande är dålig, så är han ändå på bättringsvägen *peppar peppar*. Folk säger att han kan komma att känna av det i kroppen från 2-6 månader framåt. Låt oss hoppas att det inte blir så länge.

Trots att Joakim var riktigt dålig de två dagar jag hade hemtenta har vi faktiskt klarat av den här veckan. Inte mycket sömn har det blivit för någon av oss och inte mycket mat för Joakims del, men vi lever tack vara tålamod och lite hjälp från Joakims mamma.

Idag har jag sprungit runt och städat hela lägenheten, samt tvättat allt som är möjligt att tvätta. Har just nu lite ont i ryggen av alla dessa aktiviteter, men även lite ångest över att jag inte hann fara och träna nått idag, men jag får väl räkna de otaliga vändorna upp och ner för trapporna till tvättstugan som lite träning. Ska strax ut i kylan för att hämta ett paket på OK, samt posta brev. Kan hända att det följer med lite candy hem också. =)

Ha en trevlig helg nu alla. Det tänkte jag försöka ha, på jobbet.

Febertoppar och plugg

När man har en stackars sambo som aldrig får bli frisk och en tenta att plugga till så blir det inte mycket till helg.

I lördags tog vi oss i alla fall ut till Matfors för att kika på EM-möbler och se om de hade nån fin soffa. Vi blev även bjudna på fika av Joakims familj, sedan åkte vi hem för att se hockeyn. Vid denna tidpunkt var Joakim faktiskt ganska pigg och funderade på om han kanske skulle gå på jobbet idag (måndag).

Natten till söndag kom dock ännu ett bakslag. En riktig febertopp på natten och han var riktigt dålig hela söndagen. Jag förstår inte vad det är han har drabbats av för megavirus. Han har ju varit sjuk sedan juldagen, ofattbart! Och inte kan vårdcentralen hjälpa till med något heller. "Det kommer att gå över av sig själv." "Vi kan inte göra något." "Drick citronvatten." Suck! Det kan ju inte vara bra att ha feber tre veckor i rad, tänker jag... Men det är väl bara till att hålla tummarna att han blir bättre snart.

Själv har jag pluggat mest hela dagen idag. Klockan 16.45 ska jag på yoga på friskis tänkte jag, sedan blir det västernorrlandsderbyt ikväll. Spännande!


Seger, tack!

Pluggeri pluggera

Plugget är nu i full gång och det är på tiden att jag inser det och börjar aklimatisera mig. Föresläsning/seminarium igår, föreläsning/redovisning idag och föresläsning imorgon. Sedan blir det till att läsa arslet av sig i helgen, för hemtentan är på onsdag till veckan.

Hmm... Och jag som hade tänkt hinna iväg på friskis och köpa träningskort och kanske köra ett pass den här veckan, men det känns ju som lite tajt med tid som det är nu.

Nä, nu ska jag ta och hoppa in i duschen.

Ha en bra dag!

Möblerat om

Idag har vi haft tråkigt, så vi har möblerat om lite i vardagsrummet. Eller lite och lite, det blev en ganska stor förändring.


Granen slängdes ut och ersattes med en mysig läs-/plugghörna.


Vi vände soffan mot fondtapeten och flyttade tv:n till den väggen också.
Det blev riktigt lyckat faktiskt. Rummet känns mycket mysigare och mer "fikavänligt" enligt Joakim.


Här sitter jag i soffan och pluggar, trots att jag fått en egen plugghörna =P
(Ursäkta prickarna på bilden, linsen var visst lite skitig)

Back to normal


Mitt nyaste reafynd - en snygg sjal från Cubus.


Åter till jobbet efter julhelgen. Ganska skönt att jobba faktiskt, dock väääldigt lite folk. Alla är väl less på att handla nu direkt efter jul. Fast detta stämmer dock inte riktigt in på mig. Jag har lyckats fynda en del på rean, men även på tradera faktiskt. Ska försöka fota mina fynd då jag får tid.

Känns som att min jobbhelg är över nu, men jobbar extra imorgon. Sen blir det till att råplugga nån vecka framåt. Man har ju inte direkt varit flitig med pluggandet nu över jul... Men det är väl bara att inse att vardagen är här igen.


Hej 2009

Gårdagkvällen blev väldigt mysig och trevlig trots förkylningar och allt.

Vi åt god middag, som Joakim tyvärr inte kunde avnjuta då han fick svårt att svälja maten på grund av halsont. Stackarn! Till vår glädje upptäckte vi att det var JVM-match klockan 20.30, Sverige - Ryssland. Alltid lika kul att se på småkronorna, speciellt när de vinner med 5-0. Till matchen åt vi ost och kex tills vi storknade. Vid tolvslaget stod vi ute på balkongen och skålade in det nya året och såg på alla fyrverkerier.

Idag tog vi en lång och skön sovmorgon. Sedan vi klev upp har det inte hänt mycket alls. Känner mig smått rastlös, men så får det kanske vara på nyårsdagen. Borde väl kanske plugga, men det finner jag absolut ingen lust till.

Nu ska vi strax äta middag. Senare ikväll ska vi se på NHL-match som spelas utomhus.


Joakims bror kom förbi en snabbis och tyckte att vi såg lite smått komiska ut i vårt försök till nyårsmys. Men vi hade i alla fall klätt upp oss. =)


RSS 2.0