Besiktning

Wiho! Bilen gick igenom besiktningen!
Jag fick besikta bilen denna gång, kl 07.18 i morse (usch!). Jag var inte så nervös om huruvida den skulle gå igenom eller inte. Jag var mest nervös att jag skulle missa den där rampen man kör upp på och att jag skulle köra ner i hålet i mitten, haha! Men det gick ju bara fint.

Someone like you...

Kings of Leon - Use somebody



Skönaste låten just nu!

Nyklippt

Har precis tryckt i mig en mycket god hamburgare. Mumsigt! Nu väntar lite soffhäng efter en seg jobbhelg. Senare blir det film, Slumdog Millionaire. Den vann ju en del oscars så den borde ju va bra.


Tog lite bilder imorse innan jag stack iväg på jobbet. Måste ju visa min nya frisyr. Kanske inte syns så mycket skillnad, men topparna är i alla fall klippta och det blev liksom lite mer frisyr över det hela.

Vilken start!

Pjuh!

Taskig start på en fredag måste jag säga. Hade ju tenta imorse, som började klockan 8.00. Jag och Karro var där strax innan åtta, men hittade till vår förvåning inte våra namn på tentalistorna. Vi frågade nån tentavakt där om det fanns något annat ställe där det skrevs tentor idag. Hon menade att det fanns det inte. Okeeej... Tillslut fick vi ringa en kvinna på mittuniversietet som har koll på allt som har med tentor att göra. Hon sa att vi skulle skriva vår tenta i Tonhallen. Men stress! Klockan var över åtta så vi fick springa dit upp och kom såklart lite sent. Inte den bästa starten på en tentaskrivning kan jag tala om. Sedan visade det sig att av totalt 6 frågor var typ hälften av dem från den enda föreläsning vi inte var på. Alltså den som var förra fredagen som krockade med en annan föreläsning. Megasuck! Vi får se hur det går på den, om man får godkänt eller inte. Så surt bara när det verkligen kändes som man hade riktigt bra koll på allt annat förutom mindfullness...

Som tur var vägde den trevliga lunchen med klasstjejerna upp den dåliga starten på dagen. Har precis kommit hem från vårdcentralen nu där jag tagit bort stygnen. Nu ska jag bara skriva klart en inlämningsuppgift till den andra kursen sen drar jag ner till Joakims jobb där det blir bastu och dricka ikväll.

So long!

GRATTIS JOAKIM!


Idag fyller min älskling 25 år!
GRATTIS!

Bullbak

Igår efter att vi hade varit och handlat satte vi igång med baket. Jag gjorde bullar och Joakim gjorde sådana där chokladkakor som alltid farmor har. Trots att vi var nybörjare på båda dessa bakverk lyckades vi riktigt bra. Mumsigt blev det minsann.


Mina bullar


Joakims kakor


Snyggsjalen

Måste bara visa min nya snygga sjal från JC i Östersund innan jag sticker iväg. Karro och jag blev dökär i denna förra gången vi var där, men köpte den inte då. När vi upptäckte att den inte fanns i Sundsvall slog vi båda till nu i fredags.
Grymt snygg!


Vecka 13

Tiden bara flyger fram känns det som. Trots snön som kom igår och idag känns det verkligen som att våren är påväg och hur härligt är inte det?!

För mig väntar ännu en fullspäckad vecka.

Måndag: Idag har jag mest pluggat och tvättat kläder, samt irriterat mig på grannar som inte tar bort sina tvättade kläder från torkstrecken. Ikväll blir det hockey på tv.

Tisdag: Imorgon ska jag nog träffa Karro och tentaplugga lite på förmiddagen. Sen blir det träning och förmodligen storhandling inför kalaset på torsdag.

Onsdag: Tentaplugg, tentaplugg och åter tentaplugg.

Torsdag: 
Joakim fyller 25 och det blir kalas på kvällen. Under dagen får jag försöka hinna med det sista tentaplugget. (Innan idag ska det även ha hunnit bakats och fixats present till min Joakim.)

Fredag:
Tenta klockan 8.00! Efter tentan ska jag till vårdcentralen och ta bort stygnen.

Helgen: Jobb, jobb, jobb. Förmodligen blir det utgång på lördag också.

Söndag

Vilken lång dag det här blev!
Men inte på ett negativt sätt. Jag har haft en bra dag.

Vi gick och la oss ganska tidigt igår kväll så även fast vi klev upp vid halv tio fick vi oss en rejäl latarmorgon. Vi låg och drog oss och halvsov i någon timme innan vi klev upp. Till frukost blev det gröt, juice, ägg och macka. Vad är bättre än en riktigt rejäl frukost på en söndagmorgon? Efter frukost körde vi igång med en riktig storstädning. Jag dammtorkade och städade toan, medan Joakim dammsög och skurade.

Inte nog med detta så har jag även hunnit jobba idag. Fick jobba lite extra mellan 12 och 15. Ganska kul att jobba idag faktiskt. Mycket att göra hela tiden.

Idag hade vi även bjudit hit Joakims föräldrar plus bror på middag, vilket blev mycket trevligt. Vi bjöd på "min" supergoda lax med cashewnöts-/lime-/sötsursåstäcke. Till efterrätt blev det vaniljglass och någon jordgubbs/björnbärsröra.

Nä, nu håller mina ögon på att klistra igen. Dags att hoppa i säng. Natti natti!

Läget just nu

Har precis satt mig ner i soffan efter en riktig brakmiddag i form av årets godaste köttfärssås à la Lisa såklart. Diskmaskinen surrar på i bakgrunden, på tv:n är det slutspelshockey och benen känns sådär lagomt möra efter dagens träningspass. Det är vardagslyx det.

Sitter och funderar på vad jag ska packa i väskan inför resan till Östersund imorgon. Känns faktiskt riktigt kul att åka iväg till Östersund och sova över en natt igen. Vi kanske ska ta oss en sväng på stan imorrn efter att föreläsningen tagit slut vid femtiden också. Alltid kul med en liten mini-tjejweekend. =)

Nä, dags att fokusera blicken på tv:n.

Finally!


Woho! Äntligen står det en fungerande diskmaskin i vårt kök.
Efter många om och men lyckades vi få dit den. Nu fattas bara ett skynke att hänga för. Ser inte så kul ut med de stora träklossarna som hyllplanet vilar på.


Nu väntar lunch. Är riktigt stolt över mig själv som lyckats skriva klart (förutom några små justeringar) det där PM:et som jag skulle viga hela dagen åt. Nu har jag ju mer än halva dagen på mig att göra vad jag vill. Träning är i alla fall något som står på schemat, sen får vi se vad jag hittar på.

Armband

Började ju för några veckor sedan göra armband och jag kom på att jag bara har visat två av dem.

Här är de resterande armbanden på mitt lilla armbandsträd:

Ett födelsemärke fattigare

Jag överlevde alltså det mindre ingreppet som gjordes igår förmiddag. =) Jag var mest nervös för bedövningssprutan, men det var inte alls så farligt. Konstig känsla när man blir bedövad. Man känner liksom allt de gör, men det gör inte ont. Nästa vecka ska de tre små stygnen bort. Hoppas att ärret inte blir allt för stort.

Idag var det tänkt att jag skulle gå och gymma, men ett möte på jobbet drog ut lite på tiden så det fick bli en promenad i solen istället. Inte fel det heller. Tänk att våren faktiskt är påväg nu. Synd bara att det ska blåsa.

Dags att börja med middagen nu.

Ny design

Som ni ser håller jag på att knåpa på en ny design på bloggen. Den är inte riktigt färdig än. Måste återgå till mitt veckoschema och köra igång och plugga lite nu.

Vecka tolv

Denna vecka står det en hel del på schemat...

Idag har jag mest pluggat, samt gjort några ärenden på stan. Ikväll blir det till att glo på tv:n. Slutspelshockey är grymt även om inte Modo är med i år.

Imorgon ska jag till vårdcentralen för att "operera" bort ett födelsemärke. Tänkte även försöka hinna med att lämna in min dator hos nån datorfixare. Den låter nämligen som värsta tröskverket, fläkten är helt ur form.

onsdag morgon är det personalmöte som gäller, efter det blir det plugg och förhoppningsvis ett träningspass.

Hela torsdagen kommer jag att viga åt pluggandet och förhoppningsvis komma en bit på ett PM som ska skrivas till Ledarskap & Coachingkursen.

 

fredag åker jag och Karro till Östersund för föreläsningar fram till lördag kl. 15.

söndag hoppar jag in och jobbar extra mellan 12 och 15. På kvällen kommer förmodligen Joakims föräldrar till oss för att äta middag.




Fick med mig två plagg hem från stan idag. En lite längre tröja som är tajt över rumpan och ett vitt linne med "hål" bak på ryggen (99 kr allt som allt, men då hade jag ju ett presentkort också).

Kreta

Oj! Jag glömde ju helt bort att skriva att Joakim och jag bokade en sol och badresa till Kreta ikväll.

Den 18:e juni åker vi ner till Kretas turisttätaste ort Platanias (samma resmål som min första utlandsresa med min familj och två andra familjer för några år sedan). Där kommer vi ta det lugnt och lapa sol i en hel vecka. Visst låter det härligt?!


Här, på lägenhetshotellet Platanias Mare, kommer vi att bo.

Wow!

Shit! Bounce imponerar mer och mer för varja gång man ser dem. Inför showen i onsdags hade jag ganska så höga förväntningar, och vi vet ju alla vad som händer när man har för höga förväntningar på något - man blir besviken. Men denna gång blev det inte så. De lyckades verkligen överträffa mina förväntningar. Showen innehöll ALLT - skällande hundar, jättespindel, blod, spänning, fart och självklart en massa skum. Det låter säkert helkonstigt och det var det också. Men det är nog bara en dansgrupp som Bounce som kan lyckas med att få ihop allt det där i en och samma show.



http://www.orionteatern.se/forestallning.asp?visa=86



Förutom en riktigt härlig upplevelse fick jag även med mig ett par jeans från Crocker (med utsvängda ben á la 70-tal) samt ett par gladiatorsandaler från Shestore som jag suktat efter sedan förra sommaren.


Stockholm

Idag vid lunchtid tar jag tåget ner till Stockholm för att hälsa på syrran, som är där med jobbet, samt för att gå på Bounce dansshow som jag gav som present till syrran när hon fyllde år. Det ska bli riktigt roligt. Jag hoppas bara att snöovädret inte ställer till det för tåget. Jag skulle ju gärna vilja hinna shoppa lite innan vi ska iväg till Orionteatern vid kl 19 ikväll.


Längtar som tusan till showen!

Evelinas kalas

Igår det var det kalas med stort K. Evelina firade nämligen sin allra första födelsedag och gud vilka presenter hon fick. Det är nästan synd att hon är så liten att hon inte förstår, men hon förstår nog att det är många som tycker om henne i alla fall med tanke på alla som var där.


Morbror Joakim och Evelina kollar in alla fina presenter.


Kundvagnen var en av alla presenterna.


Mumsar födelsedagstårta.

Födelsedagar på löpande band

Den här helgen radar verkligen födelsedagarna upp sig. Igår fyllde klasskompisen Ann år, imorgon fyller klasskompisen Jenny, Joakims farmor och såklart lilla Evelina år. Men Jenny firades i fredags med en sjukt rolig fest ute i bosvedjan och Joakims farmor ska vi fira idag. Grattis till er alla!


Bild från festen i fredags, som innehöll allt från dans till limbo.
Födelsedagsbarnet i mitten.



Fina Ann och Jenny från deras gemensamma födelsedagsfest i fjol, som för övrigt slutade väldigt roligt - lilla Evelina föddes nämligen tidigt morgonen därpå.


Evelina för ganska precis ett år sedan.


Hängig

Usch, idag känner jag mig inte alls pigg. Förmodligen en förkylning på gång. Går omkring och nyser hela tiden, är alldeles torr i halsen och jättetrött i hela kroppen.

Får såklart dåligt samvete när jag planerat att träna i eftermiddag, men ibland måste man ju faktiskt lyssna på kroppen. Om jag skulle träna idag riskerar jag att bli ännu sämre och kanske missa skolan och Jennys födelsedagsfest imorrn. Får satsa på att vila upp mig i helgen så kan jag förhoppningsvis träna för fullt på måndag eller tisdag igen.

Nu ska jag fortsätta vila och krya på mig.

Inte hundra

Träningen idag gick hyffsat. Jag gjorde de övningar jag skulle, men kroppen kändes inte i topptrim så det blev väldigt jobbigt istället.

Efter middagen ligger jag nu proppmätt i soffan. Joakim är och spelar innebandy ikväll mellan åtta och tio så jag får tv:n alldeles för mig själv. =)

Idag har jag surfat runt på alla möjliga resesidor. Är så sugen på att åka iväg på en riktig solsemester. Förmodligen åker vi iväg en vecka i juni innan jag börjar sommarjobba. Tänk va härligt att bara ta det lugnt och ligga på stranden eller i det varma vattnet och lapa sol.


Inget händer

Nu har det gått nästan en vecka utan att jag gjort något produktivt, alltså pluggat. Vet inte var jag ska börja någonstans, har för det första inte de böcker som jag skulle behöva läsa, för det andra så finner jag inte det där pluggsuget som behövs. Skärpning!

I söndags hände lite roliga grejer. På jobbet fick jag besök av gamla klasskamraten Mikaela och hennes lilla Ingrid som kommit ända från Östersund, vilket överraskning! Riktigt roligt. Vi sågs ju sist en snabbis i somras, så det var ett tag sedan.

När jag kom hem från jobbet hade jag hållit tummarna hela dagen för att maten skulle stå färdig på bordet. Det var bättre än så. Joakim hade gjort förrätt med parmaskinka och egengjord guaccamole, middag bestående av potatisgratäng och fläskfilé och så hade han köpt en jättegod daimtårta med apelsinsmak till efterrätt. Snacka om att jag blev glatt överraskad. Tack älskling!

Igår såg vi en lite annorlunda film, Burn after reading. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om filmen, men Brad Pitts karaktär var riktigt skön.



RSS 2.0