På tal om att njuta

Tänk vad man kan bli lycklig för lite...

Gick nyss ner till tvättstugan för att köra igång första tvätten. Till min stora förvåning och lycka var det helt tomt på strecken. Detta kan tyckas självklart, men så funkar det inte i vårt hyreshus. Jag kan inte komma ihåg sist när jag fick ha tvättstugan "för mig själv". Så idag är jag glad.

Mer najs än bajs

Shit, vart tog dagarna vägen?! Känns som att det var måndag igår och jag önskade att den här sista skolveckan skulle vara till ända. Imorrn är det ju redan fredag. Oftast är det väl så att när man vill att dagarna ska gå fort gör de inte det och när man vill att de ska gå sakta, går de fort.

Jag överlevde i alla fall skoldagen, även om det var riktigt tungt mot slutet då vi gick igenom ett avsnitt som högst troligt inte kommer att vara med på tentan. Snacka om att tankarna lätt vandrar i väg åt annat håll då.

Vi har alltid väldigt intressanta och roliga samtal i bilen på vägen till och från Härnösand. På vägen hem idag pratade vi om konsten att kunna njuta av livet, trots att man kan ha sina dippar ibland. Karro sa en ganska bra grej: "Bara livet är mer najs än bajs är jag glad..." Man behöver liksom inte vara happy-go-lucky jämt. Bara man kan lära sig att ta vara på de stunder då man faktiskt mår bra så tror jag att man kommer långt.

Vårbyxan

Träningsvärk idag, japp. Jag är en av de möjliga idioter som gillar när det smärtar i kroppen efter ett träningspass. Det är så skönt, för då vet man att den nya övningen funkade eller att de där extra kilona på stången faktiskt tog.

Soligt och fint väder idag. Synd bara att jag ska vara uppe i Härnösand inne i ett klassrum mest hela dagen, mellan 12.15 och 18 närmare bestämt. Dum tid, men det är ju allra sista föreläsningen innan tentan och slutet på denna termin så jag står nog ut.

Drar självklart på mig mina jeanschinos en sådan här fin dag. Vet inte varför egentligen, men det känns liksom vårigt med chinos på något sätt. Lite tunnare byxor som man kan kavla upp lite, härligt.
 

Även i tisdags åkte chinosen på, fint väder då också därav solglajjorna.

Sista skolveckan


Hej måndag!

Ja, idag skulle man kunna säga att det är första dagen på sista skolveckan innan sommaren. På måndag har jag allra sista tentan. Det blir alltså bara plugg, plugg, plugg hela veckan.
____________

Börjar få tillbaka smyckessuget nu när sommaren närmar sig med stormsteg. Ska försöka få tag på billiga mocka och läderband i fina sommarfärger (turkos, rosa, vita osv.) och sätta igång med armbandsskapandet igen. Riktigt kul faktiskt.
____________

Kom nästan nyss hem från gymmet. Det blev ett riktigt svettigt benpass. Alldeles darrig i benen just nu. Måste börja att fundera på hur jag ska göra med träningen i sommar. Gymkortet går ju ut nu den sista maj och ett sommarkort kostar 300 kr på friskis. Men jag kommer ju inte ha så mycket tid att ta mig till gymmet efter juni då jag börjar sommarjobba + allt med flytten och renoveringen. Hmm.. Får som sagt ta mig en fundera.

Oj, det här blev ett spretigt inlägg. Har lite mycket i huvudet just nu, hehe!

Friday I´m in love

Alltid lika härligt med fredagar. Även om man jobbar helgen eller om man har en tenta på lördagen, som i mitt fall, så är det alltid lika mysigt att köpa hem lite godis och slappa framför tv:n sista vardagen i veckan.

Idag har jag inte alls känt mig 100%. Har haft konstigt ont i magen lite nu och då och känt mig allmänt matt och trött i hela kroppen. Men nu känner jag mig bättre och jag hoppas fortsätta må bra för i morgon bitti kl 9.00 är det som sagt tentadax.

Mina ögon börjar grusa till sig lite. Ska nog gå igenom det sista inför tentan bara, sen blir det sängen.


Natti natti, önskar en trött Lisa-fisa.

Mycket i huvudet

Jag tycker det är väldigt konstigt att jag inte visat upp något symptom på stress än. Med tanke på allt som händer och sker just nu borde jag vara en aning stressad.

På lördag ska jag tenta av en 15 poängskurs, vilket innebär en ganska stor tenta - 5 timmar. En vecka efter det, 1 juni, har jag ytterligare en 15 poängstenta, men något svårare denna gång, nämligen Jöken (Jurisisk översiktskurs). Som om inte detta vore nog har man ju fullt upp med att planera flytten i sommar också. Bara en sådan grej som att beställa kök i rätt tid för att vi ska få det när vi hunnit flytta till Kungsvägen är ett stort projekt.

I vanliga fall så är det ju skolan som brukar få en att ligga och grubbla om nätterna, sömnlös. Men just nu är det faktiskt mest den nya lägenheten man ligger och tänker på, vilket jag tycker är ganska skönt. Man ligger liksom inte vaken på grund av något jobbigt, utan på grund av något roligt. Ungefär som kvällen innan man fyllde år när man var liten. Jag ligger och tänker på hur fint allt kommer att bli och hur underbart det kommer att vara att sitta ute på den inglasade balkongen under en filt en regnig sommarkväll.

På tal om regn. Idag kom det första åskvädret. Det mullrade på riktigt bra i eftermiddags. Det får mig att tänka tillbaka på åskvädret i somras när blixten slog ner i en ladugård i närheten av Joakims farmor och farfar när vi var och hälsade på. Hela den fina nyrenoverade lagårn' brann ner. Hemskt! Men jag gillar åskväder, dock i en mindre kaliber än den gången. Sekunderna mellan mullret och blixten (eller vilken ordning de nu kommer) får gärna ticka på.


Vi flyttar!

Ja, det är sant. I juli kommer vi att flytta till en tvåa på Haga! Vi har precis varit och skrivit kontrakt. Känns helt overkligt.

Tänk att vi hittade drömlägenheten så fort. Det är en 2:a på 61 kvm med utsikt över hela stan och vattnet från en stor inglasad balkong. Lägenheten är dock i behov av en del upprustning. Köket ska bytas helt, även taket och väggarna i sovrummet måste fixas, men det är vi inställda på och tycker att det ska bli riktigt kul. Vi kommer att få det precis som vi vill ha det.


Titta vilken fin pärm vi fick att ha alla viktiga papper i =)

Bygga bygga bygga

I helgen satt vi minsann inte på latsidan. Både i lördags och i söndags var vi ute i Matfors och hjälpte till med diverse byggprojekt. I lördags byggde jag och Joakim ihop familjen Norbergs nya utemöbel i trä. Joakim satt även upp deras nya vindskydd/spalje på deras altan. Det blev riktigt bra. Har tyvärr inga bilder på det dock.

Eftersom det var så fint väder i söndags åkte vi ut dit igen. Denna dag var det dags att bygga växthus. Jag och Joakim tog på oss det största byggansvaret (bra att öva inför vad som komma skall, hehe!). Jag försökte tyda den 31 sidor långa bruksanvisningen samtidigt som vi båda skruvade som galningar. Efter ca 7 timmar var vi äntligen klara och Carina och Örjan blev såå nöjda.


Viktigt med bra grund. Kali vill också vara med =)


Evelina var ute efter någonting...


Nallen såklart =)


Stommen var färdig på eftermiddagen någon gång.


Sådärja! Alla fönsterrutor är på plats, så även golvet.
(Jag kan lova att jag hade ont i mina tummar vid det här laget. Det var inte det lättaste att trycka dit listerna runt alla fönsterrutor.)


Hur mysigt är det inte med kvällssol då?

Nu ska jag sätta igång och plugga inför tentan på lördag. Ledarskap & Coaching handlar det om denna gång.


Äntligen jordgubbar!

Som jag har längtat! Idag fick jag tag på jordgubbar. Jag hann precis springa ner till torget på stan innan de plockade ihop för dagen och köpte med mig ett kilo härligt röda gubbar. Så nu sitter jag här och mumsar och ser på filmen Juno (riktigt bra film by the way). Joakim är på jobbfest och kommer hem senare ikväll nån gång. Vi får se om det finns några gubbar kvar tills han kommer hem, hihi.


Självklart har jag smält blockchoklad och doppat jordgubbarna i.


Traderafynd



Äntligen har min traderavinst kommit! En supersnygg pumatröja för endast 168 kr.
Denna kommer användas flitigt i sommar.

Visningar hit och dit

Idag var vi på vår första lägenhetsvisning. Spännande. Men lägenheten var sådär. Om man hade varit själv hade den säkert varit perfekt. Men lite för liten för två.

Denna lägenhet låg långt upp på Södermalm. Vi är inte helt säkra på vilket område vi vill bo på dock. Södermalm är ett alternativ, Haga och Sallyhill är de andra två som vi funderar på. Hur ska man kunna bestämma sånt då? Det finns ju för och nackdelar med allt. Det gäller verkligen att gå efter hur man känner när man kliver in i en lägenhet. "Det ska kännas rätt i magen", som hon på banken sa.

Imorgon ska vi på vår andra visning. Denna gång blir det en på Sallyhill. På onsdag ska vi upp på Haga på ytterligare en visning. Hehe, det är en del att hålla reda på.


Känns lite som att falla handlöst - läskigt, men samtidigt kittlande.
Längtar verkligen tills vi hittar "den rätta".

Grillat

Är nyss hemkommen från Joakims jobbarkompis Jesper. Där har vi haft det riktigt mysigt, jag, Joakim, Jesper, Carro, Danne och senare även Niklas. Den grillade rostbiffen med potatissallad och majskolv till var alldeles underbart. Synd bara att det inte var den där riktigt värmen ute, men vi satt ändå kvar på uteplatsen ett bra tag.








Nä, nu ska en trött Lisa kanske ta och göra sig i ordning för sängen. Fast i och för sig, jag måste ju ändå upp senare för att öppna dörren åt Joakim när han kommer hem från krogen. Hmm.. Kanske surfar jag ett tag till.

Fredagsupdate

Hockey på TV och inga jordgubbar. Har hela veckan längtat efter att få köpa jordgubbar och blockchoklad, men så blev det inte. De hade tydligen hunnit packa ihop jordgubbsståndet på torget när Joakim skulle dit och handla. Så de röda gubbarna får vänta någon dag till...

Lägenhetsjakten är i full gång kan jag meddela. Ytterligare två visningar är inbokade (svårt att hålla koll på alla, haha). Igår var vi även ut med bilen i ösregnet och spionerade på några lägenheter utifrån. Riktigt kul att leta lägenheter faktiskt. Man önskar ju att den där drömlägenheten dyker upp snart bara (med rätt pris då ra').

I helgen blir det jobbelijobb. Grillning hos en jobbarkompis till Joakim imorgon kväll också. Hoppas regnet håller sig borta.

Nu ska jag försöka få Mikael att gå ner på statoil och köpa nått gott.

Lägenhetsjakten startar NU!

Mötet på banken gick super, nu är det bara ut och leta lägenheter. Ska bli så kul att få gå på en massa visningar och så. Hoppas bara vi hittar något som känns riktigt bra nu då. Det är ju ett ganska så stort beslut så man vill ju att det ska kännas riktigt rätt, både läge och lägenhet.

Vi ska nog på vår första lägenhetsvisning redan nu på måndag. Längtar!


Skjorta från JC, jeans och converse dagen till ära.

Måndag igen då...

Ny vecka... En fullspäckad vecka skulle man kunna säga. Idag har jag varit i Härnösand på föreläsning mellan kl 14 och 18. Dum tid. Imorgon börjar vi också dum tid - kl 8.15, vilket innebär att vi måste åka vid halv åtta om det är någon som har bil dvs. Annars blir det buss klockan sju. Vi får se om jag orkar med det eller om jag sitter hemma och läser istället.

Om jag åker iväg till skolan imorrn kommer jag vara hemma vid 13-tiden. Då blir det till att nästan hälla i sig maten om jag ska hinna med att träna och duscha innan kl 16 då vi har möte på banken. Vi tänkte prata lite olika bostadsmöjligheter, vi är lite sugen på bostadsrätt faktiskt.

På onsdag och torsdag är det plugg som gäller för på fredag åker jag och Karro till Östersund för sista gången denna termin. Mycket troligt att det blir fler gånger till hösten då vi båda sökt ett par kurser där igen. Det var egentligen tänkt att vi skulle sova över och gå på föreläsningen på lördagen också, men på grund av lite olika förhinder kan vi inte stanna över natten, så det blir en snabbvisit över dagen bara. Synd, eftersom jag hade tänkt höra om Mikaela ville träffas på lördagen...

Nu ska jag sätta mig ner och göra lite frågor som vi fick på föreläsningen idag.


Drog på mig min "turnétröja" från gina tricot idag. Roligt med text på ryggen också =)
Jeansen är ett par gamla godingar från Crocker.

Första helgen i maj

Ja, denna spenderades hemma i Övik och Lunnedalen. Lika mysigt som vanligt, men extra mysigt eftersom solen sken i princip hela helgen.


Vi åkte upp ganska tidigt i fredags för att hinna se lillasyster Ida drilla i 1:a majtåget. Stackarna höll på att svettas ihjäl i värmen.


Hemma i Lunnedalen blev det premiärhopp på studsmattan.


Ytterligare vår/sommartecken. Cider och grillning.


Grillmästaren behöver såklart också vätskepauser.


Underbart med den inglasade balkongen, som kommer bli ännu större och finare i sommar.


I lördags fick Joakim äntligen köpa sin cykel, som jag givit ett bidrag till när han fyllde år i mars. Snygg va?

Valborg

Vid klockan 10 i torsdags satte jag mig på 42:an och åkte ut till Matfors. Hade ingen lust att sitta hemma i lägenheten och plugga när det var så fint väder ute så jag fick "låna" huset istället. Var ensam där fram till klockan 16 ungefär då de flesta, inklusive Joakim kom hem dit för att käka middag.


Två lagböcker, en överstrykningspenna och ett anteckningsblock - Jökenplugg i solen.


Det blev en del pauser för att bara njuta av solen också, hehe.


Efter middagen var Joakim snabb att klättra upp på taket för att slänga lite tegelpannor.


Efter en hel del krattning, eldning och takpannekastning var vi väl förtjänta av lite grillad korv. Hur mysigt är det inte att äntligen kunna sitta ute och grilla på kvällen?! Sommaren närmar sig med stormsteg.

RSS 2.0