Moneybrother!

Var är de där extratimmarna jag efterlyste?! Herregud, jag hinner knappt med mig!

Har alltså jobbat torsdag, fredag och hela dagen idag. Imorgon är jag "ledig", från jobbet i alla fall. Morgondagen kommer spenderas djupt nere i böckerna för sista tentapluggrycket.

Igår kväll fick jag dock ett jäkligt härligt och välbehövligt break från allt vad jobb och skola heter. Kom hem ca. 19.15 från jobbet. Snabbt som attan hoppade jag in i duschen, för att sedan sminka mig, blåsa håret och klä mig. Där emellan hann jag även steka på och äta lite blodpudding. Kl. 20.15 var jag nere hos Johannes efter en rask promenad ner för baldersvägen. Efter en sötstark drink drog vi till Stadshuset och spegelsalen för att se Moneybrothers spela. GRYYYYYMT bra spelning!!!


Snyggaste Pengabrorsan!

Torsdag morgon

God morgon på er! Här sitter jag med fiolsträngar till baksida lår och filosoferar lite innan jag ska göra i ordning min frukost. Äntligen lite träningsvärk! =)

Gick bra att träna igår. Lite ont gjorde det ju, men det mesta gick över när jag hade blivit varm. Körde ganska lugnt. Ska försöka att inte vara dum den här gången och träna sönder mig.

Heldag på jobbet idag, imorgon också.. Vi får se vad ryggen säger om den saken.

Förresten, vem är det man ska kamma medhårs för att få några extratimmar på dygnet?! Jag skulle behöva en hel bunt. Vägrar vara den som sitter uppe och pluggar på nätterna. Det funkar ju inte då man jobbar. Jag vet att jag är ung, men va fasen, sånt kan ju aldrig vara bra.

Frullebulle nu!

Lunch



Sitter vid matsalsbordet i vardagsrummet och ska precis till att äta lite lunch mitt i allt pluggande. Igår fick vi faktiskt tummen ur och plockade bort allt tapetskräp från golvet och tog in bordet och stolarna från balkongen och ställde de där vi ska ha vårt nya, ej inköpta, matsalsbord. Det blev riktigt mysigt med ett bord här faktiskt. Blir nog riktigt bra när det väl är klart. Just nu lutar det åt att vi behåller de vita stolarna och köper ett svart bord till.

Plugg

Ännu en dag som kommer bestå av tentaplugg. Inte det roligaste, men det måste göras om jag ska ha någon chans att klara tentan på måndag.

Men ikväll får jag ju min belöning. Äntligen träning!!! En och en halv vecka utan gymmet, känns mer som en och en halv månad.

Vetskapen om att jag ska på träning ikväll, men även det faktum att Modo tog en grymt viktig seger igår gör att humöret är på topp och det brukar hjälpa när man sitter och pluggar.

Till er förvirrade själar där ute som tror att jag spenderar hela min lön på kläder och struntar i mat kan jag med gott samvete säga att så inte är fallet. =P Sist jag handlade gick det på 400 kr sammanlagt och det är ungefär där min shoppingkvot ligger på i månaden. (Nä, där ljög jag lite. En tusenlapp i månaden kanske är närmare sanningen, haha!) Så ni behöver inte vara oroliga ;)

Gomorron!


Ny skjorta idag.
(Försöker så gått det går täcka över vår fina halvt nerrivna tapet
=P)

Sitter och väntar på att en spekulant på vårt soffbord ska komma. Hoppas hon köper det, så vi blir av med en grej här i vardagsrummet i alla fall. Just nu ser det ut som ett bombnedslag. Avriven tapet som täcker upp halva golvytan och stolar och bord som står huller om buller. Längtar tills vi är färdiga med det här rummet!

Vid halv elva ska jag sedan möta upp Karro nere på skolan för lite tentaplugg. Herregud, jag som inte läst ett dugg. Hoppas hon har mer koll på läget än vad jag har, haha!

Skaffa er en bra tisdag nu!

Trött men lättad

Som tur var verkade det inte alls vara nått fel på bilen. De kunde inte hitta något på verkstaden imorse. Konstigt, men otroligt skönt! Vad det var som luktade bränt gummi från fläkten två dagar i rad kvarstår dock som frågetecken.

Sitter äntligen i soffan och det känns som jag gått en rond i boxningsringen. Efter fyra heldagars jobb på raken är rygg, bröstkorg och knän slitna.

För att fira att vår bil inte behövde en massa kostsam omvårdnad och trösta min stackars slitna kropp tog jag en snabb shoppingsväng på Birsta city efter jobbet ikväll. Kom hem med en två tröjor, en skjorta och en kofta, men bäst av allt - köpte en ryggmassagegrej på hälsooutleten som enligt min jobbarkompis skulle vara grym för ryggen. Nu jäklar ska allt vad ryggont heter bort!

Suck...

Bilen pajar på vägen till jobbet, vad är oddsen?! Verkstaden imorgon.  Vi håller tummarna för att det inte är någon mångmiljonhistoria det handlar om.

Vuxenlivet är väl allt bra härligt...

Vilken tabbe!

Haha! Snacka om att mina planer för dagen sprack...

Satt i godan ro och smaskade på min gröt när jag får ett sms från chefen "Kommer du snart?". Jag som var bombsäker på att jag skulle börja kl 15 idag fick lite smått panik då jag förstod att jag visst skulle börja kl 10. Klockan var alltså 10 när jag fick sms:et. Snabbt som fasen sminkade jag mig, klädde på mig, borstade tänderna och rusade ut till bilen. 10.20 var jag på jobbet...

Jag som var förberedd på en liten uppläxning möttes istället av en skrattande chef, som mest tyckte att jag såg rolig ut när jag kom inrusandes med panik i blicken. Det är tur att man har snälla och förstående arbetskamrater =)

Ligger nu i sängen i sovrummet och försöker få det lite mysigt med tända ljus. Soffan och tv:n i vardagsrummet är ockuperade av Joakim och hans broder som visst har en NHL-kväll.

Ska strax se på senaste Grey's antomy-programmet och önskar att jag hade en godisskål här bredvid.

Lexie Grey är min greysfavvo =)


Äntligen fredag...eller?

Konstigt med fredag redan. Den här veckan har gått alldeles för fort och nästa vecka kommer om möjligt säkert gå ännu fortare, bara för att jag inte vill att den ska göra det.

Börjar bli lite smått stressad inför den kommande veckan. Jobbar ju ikväll, lördag, söndag och hela måndag + hela torsdag och fredag. Hur i hela friden ska jag hinna med att plugga till tentan som är den 2 november?!! Har ju knappt hunnit öppnat böckerna än. Suck...

Som tur är ska jag och Karro ses på skolan idag en snabbis för att planera upp tentapluggandet. Hoppas att det hjälper lite i alla fall.

Nästa träningspass får vänta tills på onsdag, men det kanske är lika bra så ryggen får vila ytterligare nån dag. Men det börjar klia i lyftarfingrarna.

Nu ska jag trösta mig med frukost och braiga Christian Kjellvander.


Förberedelser

Sitter instängd i sovrummet och håller på att förbereda mig inför morgondagens två seminarium i Östersund. På det första seminariet ska vi presentera våra åtgärdsplaner som vi skrev förra veckan (alltså hemtentan) för gruppen, samt diskutera varandras. Har precis stolpat upp lite stödord nu och ska väl gå igenom det hela sen så jag vet att det blir ungefär 10 minuters babblande.

Det andra seminariet kommer handla om boken jag tragglat mig igenom de senaste dagarna. Tur att seminariefrågorna var lite mer intressanta än själva boken. Har skrivit lite på varje fråga, men Karro och jag tänkte försöka diskutera vidare på tåget till Östersund imorgon bitti.

Om det inte vore för min besvärande rygg hade jag nog kommit hem från träningen ganska precis nu, men som jag tidigare skrev vilar jag en vecka från all styrketräning. Tog mig en promenad innan middagen istället. Hade Mammas Nya Kille i hörlurarna så jag gick mest runt och skrattade.

Har även fått en ganska så brutal ryggmassage av Joakim ikväll, så nu hoppas jag att jag ska slippa alltför mycket ryggont imorgon, då det lär bli en hel del sittande.

Nu ska jag läsa igenom mina små stödord och sedan göra lite mysfika inför veckans höjdpunkt - True Blood såklart!

You just gotta love it!



det du gjorde med mig
det var stort
det du gav mig


Medicinskåpet är påfyllt

Vid tretiden idag fick jag nog av den tråkiga boken och tog mig en välbehövlig prommis ner till stan för att inhandla ibumetin och alvedon från apoteket.

Nu är min stackars rygg lite gladare. En skön promenad som mjukade upp litegrann och värktabletter som hjälper ytterligare.

Nu låter det som att min rygg är helt paj, men det är den inte. Men på grund av min ökade träningsdos och det faktum att jag kört en del tyngdlyftning de senaste två månaderna så har min rygg tagit lite stryk. Mer muskler och ovana övningar har gjort att jag blivit ganska så stel i bröstryggen. Känner inte av det så mycket då jag tränar, men det blir lite jobbigt att gå runt och känna sig som en stel pinne resten av dagarna =) Förhoppningsvis ska en veckas vila från styrketräningen, mer promenader/joggingturer och värktabletterna göra susen.


Härligt med en rask promenad i solen.

Gränslöst tråkigt!

Hur kan en bok om ett så intressant ämne vara så jäkla tråkig?! Håller på att avverkar boken "Gränslöst arbete" inför ett seminarium i Östersund på torsdag. Boken handlar om hur arbetslivet idag har förändrats och hur gränsen mellan arbete och övrigt liv/familj börjar suddas ut. Intressant, eller hur? Men genom att trycka ihop texten så mycket som möjligt och göra den så liten som möjligt har författaren lyckas utforma en riktigt tråkig bok.

Medan jag läser tänker jag mest på annat. "Ska jag ta en paus från styrketräningen en vecka, så min onda rygg får komma tillrätta?" "Vad ska vi äta för middag?" "Vad ska vi välja för tapeter till vardagsrummet?"

Inte går läsandet direkt bättre av att vår granne ovanför sitter och ylar och spelar nått konstigt på sin gitarr heller...

Nu blir det lunch.

Fislisa är tlööött!

Längesen jag var såhär slut i kroppen. Ja, huvudet också för den delen.

Har spenderat dagen med att plugga. Läst typ 70 sidor, så mitt huvud är ganska mos...

Har även hunnit med ett mördarpass på gymmet, så min kropp är ganska mos...

Gokväller!



Hej hej på er! Ligger här i soffan och har ena ögat på datorn det andra på tv:n och NHL. Myser i vårt halvt uppiffade vardagsrum. Sofforna är en aning ommöblerade, de står numer mittemot varandra. Mellan dem står nu också ett vitt, runt, nytt bord som vi köpte på ikea idag.

Lite trött just nu. Det har varit en lång dag med en tidig morgon. Riktigt het korpeninnebandymatch imorse kl 9, som tyvärr resulterade i förlust och en lårkaka för Joakims del. Förutom ikea har vi även suttit och frusit på IP idag. Giffarna tog emot Ljungskile och vi hade fått biljetter av Örjan. Brakförlust, enda matchen vi varit på i år... Typiskt!

Nu är det nog dags för sängen. Ska bli skönt att få stänga av mig på min nya "onoff-knapp" =P

Ledig lördag

Ja, igår var det min första lediga lördag utan jobb eller några speciella planer på fyra veckor. Väldigt skönt kan jag tala om!

Vi tog en välbehövd sovmorgon och drog sedan ut till Sörfors för att hälsa på Joakim farmor och farfar. Där blev det mycket prat och gott fika som vanligt.

Hockey och middag blev det sedan ute i Matfors. Kvällen spenderades här hemma i soffan framför tv:n.


Evelina och Joakim leker med lego.

Evelina tyckte det var kul att legogubben höll i nappen.

Nu blir det fotboll på IP. Hej svejs!

På bättre humör

Nu är jag faktiskt på lite bättre humör än i morse/förmiddags. Efter träning och lunch kändes allt bättre och nu när jag fått i mig ett orginalmål från Max känns det mesta super. Det enda som bekymrar mig just nu är min onda rygg och hur jag ska få tag på godis...

Det skulle sitta perfekt med ett varmt bad nu för min stela kropp, men det blir svårt när man inte har något badkar. Får kura ner mig under en varm filt och hoppas på att tv:n har nått bra att erbjuda ikväll.


Innan träningspasset idag.
Ingen glad Lisa här =P

Fredag...

Så trevligt med ösregn.. Not!

Ingen bra start på den här fredagen. Mörkt och trist ute, lika mörkt och trist inne. Kan vara så att Modos pågående förfall påverkar mitt humör en aning idag.

Men jag ska försöka vara positiv och skaffa mig en bra dag ändå. God frukost står först på schemat, sedan ska jag till SAK och bygga muskler, vilket brukar höja humöret några pinnhål. Jobbar 15-19, sen blir det drive in på Max - MUMS! Joakim har jobbfest ikväll så det blir en ensam hemma kväll för min del = godis och TV.

Frulle då ra!

Huuungrig!


Min mage kurrar och jag får inte äta förrän kl 13, över en timme tills dess ju! Men den som väntar på nått gott... Ska ju träffa Karro och Jenny här nere på Hagakrogen, vilket ska bli väldigt trevligt. Det blir nog en pizza för min del. Onyttigt, jag vet, men mätt blir man =)

Klev upp tidigt idag för att tvätta, så min dag har varit ganska lång. Har hunnit med att plocka lite här hemma så det inte ser allt för hemskt ut om Karro och Jenny vill göra "husesyn".

Hmm.. Kanske ska passa på att lägga ut lite möbler på blocket medans jag väntar på käk. Ja, så får det bli.

Då var den klar!

Japp, lämnade nyss in hemtentan. Skönt att få släppa taget om den, men det är ändå ett ångestmoment precis då man ska klicka på skicka-knappen. "Har jag missat något?" "Kan jag ändra så det blir bättre?" Bättre kan det ju alltid bli, men man måste kunna släppa det också, så man inte strular till det med att lägga till en massa. Nu är det bara och vänta och se hur det gick. Jag strävar inte efter något A, men det vore ju skönt att klara den i alla fall.

Nu ska jag stoppa i mig lite middag efter ett roligt pass på SAK. Ryck, överstötar, frontböj och några grymma ryggövningar blev det idag. Kroppen känns härligt mör måste jag säga.

Imorrn eftermiddag blir det jobb som vanligt. Skönt att få komma ut bland folk efter att ha suttit med tentan hela veckan. Men innan jobbet blir det trevlig lunch med Karro och Jenny här nere på Hagakrogen.

Oh, jag märker att jag är inne i skrivande nu. Fingrarna bara går =)

Nä, mat var det!

Oproduktiv dag - produktiv kväll

Snacka om att jag åkte på en rejäl skrivfrossa idag. Hade bestämt mig för att skriva klart hemtentan idag, två sidor kvar bara. Jag som aldrig brukar ha några problem med att just skriva kunde inte förmå mig att få ur mig ett enda ord.

Tillslut fick jag nog och klockan 15 stängde jag av telefon, internet, musik och annat störande och tvingade mig att skriva. På en timme hade jag fått ner 1,5 sidor. Det går bara man vill :) Imorrn ska jag bara skriva en halv sida till och fixa till lite med referenserna, sen ska den lämnas in.

Om min dag var oproduktiv, så har vi varit desto duktigare nu på kvällen. Efter middagen bestämde vi oss för att äntligen komma på hur vi ska ha det i vardagsrummet. Fram tills nu har vi bara haft möblerna som när vi flyttade in. Men nu, efter en del ommöblering, har vi nog fått till det ganska bra. Nu ska vi bara få iväg en del möbler på blocket, köpa nya, samt måla och tapetsera. Inte så bara, men det känns bra att vi kommit igång med idésprutandet i alla fall.

Nu blir det Äntligen hemma. Hoppas de bjuder på lite fler bra idéer.

Finally!

Måndag igen och jag har nyss kommit hem från den här veckans storhandling. Alltid skönt när kylen och frysen är fulladdade med mat och grejer.

Igår for vi ju hem från Uppsala och av en händelse lyckades jag hitta något som jag varit på jakt efter hela hösten - träningstights! Marre skulle in på apoteket lite snabbt innan vi for hem, så jag passade på att smita in på stadium samtidigt. Till min förvåning hittade jag där ett par träningstights i storlek S. De sitter bra, men inte lika supertajt som mina andra, men det är bara bra, då har jag något att växa i ;)


Drog på mig min nya fina trenchcoat från H&M innan Ica Maxi.

Det bidde ett par Nike, med dragkedja längst ner.

Bröllop i Uppsala

Hejsan! Har precis kommit hem från en visit i Uppsala med familjen och släkten. Kusinbröllop stod på agendan. Ett mycket trevligt sådant! Uppsala är en väldigt mysig stad. Har aldrig varit där förut.

Lägger upp lite bilder från dagen/kvällen. Tog inte så jättemånga bilder. Ska be syrran skicka de hon tog.


Systrarna Gidlund innan bröllopet.

Brudparet nyvigda.

Jag och Joakim sippar på var sin välkomstdrink.

Lite senare, lite gladare =)

Fina Marie och Thomas.

Torsdag och fullt schema

Hej och hå! Idag är det ingen rast och ingen ro. Eller ja, nu har jag visst några millisekunder att sitta ner och ta det lugnt =P

Har precis käkat en god lunch inköpt på Hagakrogen här nedanför. Perfekt att ha ett lunchhak så nära, men skadligt för ekonomin sometimes. Under förmiddagen har jag hunnit skriva lite på hemtentan och haft ett möte på banken. (Yes! Vi har lyckats höja värdet på lägenheten ganska rejält på kort tid!) Efter bankmötet drog jag till SAK för veckans sista träningspass. Marklyft, bencurl, vadpress och lite biceps och triceps blev det idag. Fick beröm av en snubbe där som tyckte jag var duktig som körde "negativ" träning. Alltså att man bromsar på tillbakavägen. Gjorde det visserligen bara på bicepsövningen, men ändå =)

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen blir det lite snabbstädning här hemma. Familjen Gidlund kommer ju ikväll så lite fint borde det ju vara. Sticker iväg och jobbar kl 16, sen drar jag direkt till Eon-arena efter jobbet för att se Timrå-Modo med resten av familjen + Joakim och Thomas såklart.


Såhär ser det ut där jag spenderar en hel del tid nuförtiden - SAK.
"Bara" 45 kg på stången här dock =P Brukar köra på 50 kg när jag kör mark.



Winnerbäcks nya album är kung by the way!

Shoppingdejt

 

Ska dra i mig lite mellanmål, plita lite på hemtentan, sen drar jag ner på stan för en liten middag/shoppingdejt med min Joakim. Vi ska ju på bröllop i Uppsala på lördag och Joakim behöver hitta ny skjorta, slips och skor. Jag behöver även hitta en överdel till min bröllopsoutfit. Håll tummarna att vi lyckas med vårt mission!

 

Usch vad jag ser suddigt på nära håll. Det är nog dags att byta ut mina månadslinser. Förstör man ögonen om man använder dem lite längre än en månad?


Syjunta

Jag börjar dagen med vad jag slutade dagen med igår. Drog fram symaskinen efter matchen (Modos första seger, och den smakade GOTT!) och började med en liten makeover av ett par gamla jeans. Sydde in bensluten och sydde fast en dragkedja nertill. Blev ganska bra tycker jag. Nu ska jag bara stryka dem lite nertill och dra en sväng med sandpappret så de inte ser så "upplagda" ut.


Före och efterbild


Dragkedja

Hemtenta och omvärdering

God förmiddag på er!

Ligger i soffan och läser om stress. Det är alltså det min hemtenta handlar om. Vi ska skriva ett antal sidor om en påhittad arbetsplats där det förekommer stress, samt med hjälp av kurslitteraturen komma på en åtgärdsplan för att minska denna stress. Riktigt intressant faktiskt! Det här är liksom sånt man verkligen kan komma att ha nytta av i sitt framtida arbetsliv. Det är nästan så att jag börjar längta till att få börja jobba på ritkigt och använda alla mina kunskaper. Sista året nu. Till våren är jag klar och kan titulera mig som beteendevetare. Sen får vi ser hur det blir. Men det är klart man hoppas på att få ett jobb direkt då man är färdigutbildad.

Har tagit en liten paus från läsandet nu och tänkte maila iväg lite bilder på vår renovering till hon vi pratade med på banken igår, så att hon kan göra en omvärdering av lägenheten.


Jag tycker vi har lyckats ganska så bra med att "hotta" upp stället =)

Måndag


Måndag igen och jag sitter och försöker komma på vad jag ska skriva på min hemtenta. Har inte kommit på något bra än, men det löser sig nog när jag börjar läsa böckerna =)

Ska strax göra lunch, sedan blir det till att dra ner på stan för ett möte på banken och lite annat smått och gott som ska fixas.


Nikitajeansen och nya tröjan från Rut m. fl. blir dagens klädval.

Hej på er!

 

Det är en trött Lisa som skriver... Kom nyss hem från jobbet. Hoppade träningen igår morse eftersom jag behövde sova så länge som möjligt efter den långa fredagen. Tog igen det idag istället. Drog ner till gymmet vid 8.30 idag och körde ett intensivt pass på ca 45 minuter. Benpress, några magövningar och latsdrag. Skönt med ett morgonpass, men man blir hungrig. Tur att jag är så duktig på att äta, trots att jag jobbat hela dagen. Förutom lunch har jag stoppat i mig en gainomax och nån banan. Mycket träning = mycket mat!

Ska nog ta och göra lite middag nu snart. Ugnsstekt falukorv med potatismos blir det.

Lååång arbetsdag!

Äntligen hemma!

Ojoj, det här har nog varit min längsta jobbdag nånsin. Drog till jobbet kl 8.00 imorse. Personalmöte stod på schemat, ett trevligt sådant. Efter mötet var det dags för jobb. Från öppning till typ kl 15 var det full rulle hela tiden. Inte en lugn stund! Ganska skönt faktiskt, för tiden sprang ju liksom iväg.

Slutade klockan 19 och insåg att jag jobbat 11 timmar. Inte konstigt att jag kände mig lite småtrött och sliten mot slutet av dagen, haha!

Jobb imorgon också, men jag hade tänkt försöka hinna med ett kort gympass innan jag börjar kl 9.30. Det skulle ju vara oerhört skönt!


Nu blir det fredagsmys framför tv:n. Saknar dock min troca. Men cola funkar nog också =P

Let's go for that trashy look

 

Herregud, skriver hon nu igen?! Jo, jag gör ju som det. Tog mig en liten paus i allt bestyr. Vet inte vad jag har gjort med datorn, men jag har lyckats få just den här sidan där man skriver blogginlägg att krympa till "icke-läsbart" tillstånd. Får inte tillbaka den till den normala storleken, så jag får sitta här och gissa vad jag skriver. En av många fördelar med att ha en ny computer =P

 

Gillar verkligen mina kläder idag faktiskt. Bekvämt och snyggt. Har kommit på det att jag är ganska schizo när det gäller klädstil, men något jag alltid gillar och kommer tillbaka till är den trashiga looken. Kan inte säga direkt vad det är jag gillar med den. I guess I just like it.

 

Nä, nu ska jag försöka vara nyttig igen.


Gomorron!

Sitter i soffan och är superduperhungrig. Får för mig att jag inte kan äta frukost innan kl 9 för då kommer jag bli hungrig igen långt innan lunchtid. Så nu när jag klivit upp lite tidigare för att hålla Joakim lite sällskap så får jag sitta hungrig ett tag. Men då kommer frukosten bli så mycket godare :)

Idag har jag en del att fixa. Måste ringa banken, bostadsrättsföreningen och maila csn. Sen ska jag även hinna med att hämta ut ett paket på preem och titta på en webbföreläsning innan jag drar iväg och jobbar kl 16.

Så, nu har klockan sprungit iväg lite. Nu kan jag gå och göra frukosten.

By the way, riktigt roligt på träningen igår! Ville bara säga det :)

RSS 2.0