Sol och träning på SAK



Jag fick användning av mina nya brills redan idag. Så skönt att solen kommit tillbaka och den verkar ju stanna kvar över hela helgen. Underbart!

Var uppe i Härnösand på föreläsning idag. Eller det blev inte så mycket föreläsning, vi gick igenom en massa instuderingsfrågor som vi fått i veckan. Av någon konstig anledning var det typ bara jag som försökt mig på att svara på de där frågorna innan föreläsningen, så det blev en del prat från Lisa idag. Tror att läraren blev lite less på att ingen annan än "sundsvallsgänget" kunde svara på frågorna.

Vid kl. två mötte jag upp Johannes på Sporthallen för ett gympass. Alltid lika roligt att träna "på riktigt" med en seriös en =) Vi körde marklyft (älskar att köra med stora 5:or, så man kan köra med stången från golvet. Haha, den där meningen förstod i alla fall jag =P) sedan körde vi mage och vader. Har fått nå konstiga rivmärken på axlarna, misstänker att det var från vadgrejen. Man hade liksom vikt på axlarna, fast det var ju mjuka kuddar så jag förstår inte riktigt... Johannes fnissade lite lömskt efter passet. Jag tolkar det som att mina ben kommer att vara obrukbara imorgon, haha!

Om jag ändå inte kommer att kunna utnyttja mina ben imorgon tänkte jag att jag lika gärna kan åka ut till Matfors och sätta mig i solen och plugga. Här inne i stan finns det ju ingenstans man kan sitta om man vill ha lite sol på sig.

Sunglasses



Äntligen har jag hittat ett par solglasögon som sitter hyffsat bra i alla fall. Mitt ansikte passar liksom inte för solglasögon. De här billiga bågrna hittade jag på accent, 149 spänn...

Så nu välkomnar jag solen åter, gärna till helgen då vi ska upp till Övik och Lunnedalen.

Tisdag

Usch, betalade nyss en hel del saftiga räkningar. Alltid lika drygt när man först blir glad när lön och csn kommer in på kontot och så vips är typ allt borta igen. Man känner sig lika lurad varje månad. Fast det är klart, det blev lite extra surt denna månad då skatten på bilen skulle betalas. Men men, bilen är i alla fall vårfin nu då den är nytvättad och sommardäcken är på, så den förtjänar ju att få ett nytt skattemärke också.

Nä, ska ta och göra mig en härlig frukost med gröt och kokt ägg. Sedan ska jag sätta mig ner med lagboken och försöka svara på frågor om köplagen.

En härlig dag i solen

Vilket underbart väder det har varit idag!
Sol och 17 grader i skuggan - otroligt!

Drog iväg och tränade idag på förmiddagen innan lunchen (påminn mig att aldrig träna den tiden igen, shit va folk!). När jag duschat drog jag ner till stan och käkade supergoda baguetter från Baguetterian i solen på torget med Joakim.

Strosade runt lite på stan efter lunchen. Hittade ett par grymt snygga shorts på Cubus, som jag ska ha i sommar och på Kreta givetvis. På Bikbok hittade jag en fin blåvitrandig tröja som jag kommer använda flitigt nu i vår.


Det fina, men opraktiska bordet...




Japp, då var bordet på plats och allt var frid och fröjd... Trodde vi ja...
Sedan vi köpte bordet i veckan har vi lyckats få tre rejäla märken på det. Ett från en varm kopp (klantigt av mig) men de två andra märkena kom av att vi i några få sekunder låtit ett "fuktigt" glas stå direkt på bordet. Trots att vi tagit bort det lilla vattnet som kom på bordet blev det direkt märken.

Ska det verkligen vara så? Någon som vet? Som tur var lyckades vi få bort dem med hjälp av en hel del gnuggande och i ett fall använde vi till och med olivolja. Nu har vi visserligen köpt oss sådana där glasunderlägg, men det känns ju lite smådrygt om man nästan ska måsta slipa om bordet varje gång man råkar spilla lite vatten. Vi vill ju kunna använda bordet, speciellt eftersom vi är så himla nöjda med hur det ser ut.

Nytt vardagsrumsbord

Idag var vi ute i Birsta och hämtade vardagsrumsbordet vi beställde på Mio för lite över en vecka sedan. Shit, va fint det är! Det passar hur bra som helst till våra soffor. Så skönt med ett stort, rejält bord, med en låda dessutom =)


 

Såhär ser bordet ut. Massiv, oljad ek = luktar mumma. Ska ta nån bild på vårt eget bord tillsammans med sofforna när vi fått till det som vi vill. Lite nya kuddar och duk ska fixas.

Pass fixat

Sådärja! Nu kan jag inte råka ut för samma missöde som vid förra resan då jag kvällen innan avfärd upptäckte att mitt pass gått ut. Idag har jag nämligen varit på polisstationen och fixat mig ett nytt pass, som förmodligen är färdigt på fredag.

Jag tog en promenad i det fina vårvädret ner till stationen och sedan vidare till mittuniversitetet för att hämta ut en bok jag lånat. Så nu ska jag sätta mig ner och läsa om straffrätt - wiho... NOT!


Spatserar i solen i mina nya jeansleggings och converse. Härligt härligt!

Storstädat

Man får visst mycket gjort när man är ensam hemma.

Jag började dagen med att ta lite sovmorgon fram till kl 10 ungefär. Efter frukost satte jag igång och plugga. Hann läsa på och punkta upp det jag ska skriva imorgon. Känner att jag ligger bra till för att hinna med att skriva klart nu i helgen.

Efter lunchen gick jag ner en sväng på stan och lyckades få med mig ett par jeansleggings (äntligen!), en fin sommartunika/linne och ett par trosor hem. Köpte även en glass som jag mumsade på i solen på vägen hem från stan.

Satt och degade framför tv:n fram till min enkla middag bestående av blodpudding. Sedan jag käkade upp middagen vid fem och fram till nu har jag alltså storstädat. Har tagit fram utemöblerna till balkongen och städat upp vårt lilla utrymme i hallen bakom skynket där vi lyckats ställa allt från färgburkar till kartonger på hög. Men nu är det fint där minsann. Sedan har jag även dammsugit och skurat hela lägenheten.

Nu tänkte jag bara lägga mig i soffan och glo på tv hela kvällen. Först Robinson sen Phone booth och En djävulsk romans.

Ha en trevlig kväll!

Million Dollar Baby

Blev en lite tung kväll ikväll. Tråkiga nyheter och ingen sambo hemma. (Joakim är i Gävle över helgen och hälsar på en kompis.) Som tur var är det en bra film på tv som får en på andra tankar - Million Dollar Baby.


Hur grym är inte Hilary Swank i den filmen då?!


Jag i tränartagen á la "Million Dollar Baby", haha.. nästan i alla fall.

Resten av helgen kommer mest bestå av plugg. Ska försöka skriva klart ett PM som egentligen ska in först den 27:e, men när man läser två kurser samtidigt gäller det att inte vara ute i sista stund.

Synsk?

Var på gymmet idag. Blev ett lite annorlunda upplägg än vad jag hade planerat. Hade tänkte köra benböj - marklyft - mage - bencurl - biceps - liggande hantelpress, i just den ordningen. Men på grund av att båda skivstängerna var upptagna väldigt länge blev ordningen en aning omkastad. Körde istället mage - bencurl - biceps - liggande hantelpress - benböj - marklyft. Det blev alltså det tyngsta sist, vilket inte är att föredra, men jag var turligt nog ganska pigg idag så det gick vägen ändå.

Men men, rubriken då? Jo, när jag stod och stretchade efter passet flög tankarna som vanligt iväg. Funderade på om jag kanske skulle göra mig ett snyggt "träningsarmband" som jag kan ha nyckeln till hänglåset på. Tänkte inte så mycket mer på det förrän jag kom upp till omklädningsrummet och skulle ta av gummisnodden, som jag har nyckeln på, från min vattenflaska. Den gick av! Vad är sannolikheten att den där gummisnodden ska gå av samma stund som jag funderar på att göra ett nytt?! Gummisnodden har jag för övrigt haft sedan jag började styrketräna på Iksu i Umeå för ca 3 år sedan. Lite creapy faktiskt. Men den kanske bara hade gjort sitt helt enkelt och av någon outgrundlig anledning så visste jag om det =)

Besök

Familjen for precis hem. Då tänkte jag försöka sätta mig och plugga lite, men känner mig inte så pepp för plugg just nu. Lägger upp lite bilder från familjevisiten istället.

Igår hann vi med att göra hela Sundsvall kändes det som. Vi hämtade upp pappa på busstationen klocken 12 (mamma och Ida kom ner i söndags). Sedan for vi direkt upp på Norra berget och gick runt där och njöt av den varma solen. Vi käkade även lunch där på ett mysigt café. På vägen hem från norra for vi in på coop och köpte med oss lite fikabröd. Hem och koka kaffe som vi tog med oss till Sidsjön där vi bara stannade en snabbis. Efter att vi blivit lagomt blöta och geggiga åkte vi vidare till Södra berget. Där stannade vi också bara en kort stund. Mamma kom på att vi kunde åka ut och hälsa på våran morbror på Alnön en sväng, så det gjorde vi. De var precis på väg till stallet så Ida hade tur och fick rida på kusin Sofias häst Scarlet.








Glad Påsk!

Soligt väder ute i Birsta idag, men när vi kom hem såg det ut såhär. Konstigt värre.
Som en mystisk dimma över hela staden.


Skinnjacka och converse på det här och jag var redo för vårvädret. Underbart med sol igen!
(Haha, kolla in stöket i bakgrunden. Täcke i soffan och burk och grejer på bordet, illa.)

Idag tog vi en skön sovmorgon innan vi åkte ut till Birsta. Solen dök upp precis när vi klev ut genom ytterdörren. Så härligt! Väl ute i Birsta parkerade vi bilen vid kupolen och promenerade från ställe till ställe. Dumt att köra omkring med bilen när det är så fint väder. Äntligen beställde vi ett soffbord på Mio. Så himla snyggt. Emilia hette det. Kommer bli riktigt fint i vårt vardagsrum.

Ikväll blir det lugna gatan. Imorrn väntar jobb och utgång med "gänget".

Skärtorsdag

Påskris från dvärgbjörkarna i Storhogna och Joakims påskägg som han ska få av mig när han kommer hem =)

Mysigt med påsk. Synd bara att det är sådant pissigt väder bara. Men de säger ju att det ska bli fint i helgen (då jag jobbar såklart). Joakim är ju dock ledig imorgon och på måndag, så nått kul hinner vi nog hitta på. På måndag kommer även mamma, pappa och systrarna ner. Ska bli så kul att träffa familjen. Det var ett tag sedan känns det som.

Jag borde nog sätta mig och plugga lite nu, men jag har lyckats fastna framför nån konstig film på canal+ som jag inte kan slita mig ifrån.

Slitna jeans

I kväll har jag sysselsatt mig med ett rivjärn, en lokaflaska, ett par jeans och en symaskin.
Detta blev resultatet:


Jag har alltså sytt in mina gamla dieseljeans samt gjort lite snygga slitningar (med hjälp av flaskan och rivjärnet).

Sövande

Jäsp, jäsp!


Idag har jag varit på andra föreläsningen uppe i Härnösand denna termin. Läser just nu Jöken (Juridisk översiktskurs) och det är tuuungt vill jag lova. Idag hade vi en föreläsning med en jurist som mest stod och rabblade en massa lagar och alla de konstiga ord som de är fyllda av. Det blir lite svårt att lyssna och hålla sig pigg när det bara rabblas en massa info, men det kanske är så man måste göra i det här ämnet. Det är väl bara att vänja sig.

En annan grej som är rätt så sövande för tillfället är SM-finalen i hockey. I vanliga fall så brukar ju slutspelshockey vara ruskigt underhållande, men i år känns det mest som vanligt serielunk. De enda som håller klassen är klackarna som sjunger mest hela matcherna. Lite mer bårk och grin vill jag nog allt se.

Hemma från fjällen

Kom precis hem från en riktigt härlig weekend i fjällen. Riktigt skönt har det varit. Jag åkte slalom, hör och häpna! Jag tror det var typ tio år sedan sist jag stod på ett par slalomskidor. Stugan vi bodde i låg i Storhogna, men i lördags var vi iväg till Vemdalsskalet och njöt av det underbara vädret.

Här kommer ett axplock av alla bilderna:

Stugan på Dvärgbjörksstigen

Jäger innan slalombacken, för magen såklart ;)

Joakim på toppen av backen i Storhogna

Woho, Lisa åker slalom!

Jäger i solen =)

Vemdalsskalet
(Kolla familjen, till höger är stugorna och till vänster barnbacken vi lärde oss att åka slalom i!)


Coola Evelina med kex och favoritpulkan

Nergrävda vid backen, njutandes av solen.

Njuta var det ja...

April april

Första april idag alltså. Får se om man råkar ut för något lureri...

Idag blir det en hel del plugg. Jag missar ju lektionen imorgon om personrätt så jag får läsa in mig lite på det idag istället. Vi åker ju till Storhogna imorgon strax innan tolv. Blir väl en del packning och förberedelser för resan idag också. Det ska bli så mysigt att åka till fjällen. Hoppas på bra väder bara.



RSS 2.0