Julen 2009

God fortsättning på er! Julen är förbi igen och det gick lika fort som vanligt. Jag och Joakim kom hem från Övik och Lunnedalen på eftermiddagen idag. Det bästa med julen är nog att få vara hemma med familjen. Och i år har det varit extra härligt då jag haft möjlighet att varit hemma över en vecka.

Egentligen har det väl inte hänt så jättemycket att berätta om. Man har ju liksom mest slappat och haft det lugnt och skönt. Men lite bilder kan jag ju bju' på =)


Lunnedalen är faktiskt som finast på vintern.

Haha! Pappa körde upp traktorn i backen så att jag, Thomas och Ida såg nått i mörkret när vi skulle åka matta.

Det var ett riktigt praktexemplar till gran som pappa hittade i år.

Mamma dukar fram ost och kex kvällen innan julafton. Mumsigt värre!

Julaftonskväll och lilla Ida (som blivit stor) delar ut julklapparna.

Skoteråkning i mellandagarna. Ida åker efter på mattan. Finns det nå vackrare än en riktigt snötäckt skog?!

Pappa kör och jag sitter bak på skotern och håller koll på Ida.

På vägen hem idag på nya fräscha vinterdäck. Skuleberget i sikte.

Nu väntar nyårsafton. Blir lite skridskoåkning på morgonen för oss ute i Matfors. På kvällen dyker det upp lite folk och festar in det nya årtiondet med oss. Gott nytt år lite i förskott!

Never ending story...

Det snöar och snöar och snöar och snöar.. och snöar... Jag tycker mest att det är coolt att det snöar såhär mycket. Kanske lite synd om folk som måste skotta fram bilarna för att komma ut. Är glad att jag inte behöver använda bilen nått idag. Får nog bli en promenad till gymmet ikväll.

Igår blev det julgranspyntande hemma hon Malin, Pålle och Evelina. Mysigt att få klä någon annans gran när man inte har någon egen. Sen var det ju riktigt gott med pepparkakor, lussebullar och glögg också.

Imorrn åker jag hem till Övik. Wihoo! :) Hoppas bussarna inte strejkar på grund av vädret bara..

Ha en bra måndag!

Julstädning!

Ja, idag blev en riktig städardag. Nu blänker och skiner det mest överallt här hemma. Köksluckor är torkade, ugn är skrubbad, mjölkkartoner och glas är slängda, hyllor, skåp, bänkar och lister är dammade, toalett och tvättställ är putsade, golv är dammsugade och skurade. Sen har vi även hunnit med att slå in lite julklappar. Vi är ganska så slut nu kan jag lova!

Som belöning tänkte vi gå på bio senare ikväll och se den nya filmen Avatar. Hoppas den är bra!

Ha en fortsatt bra lördag nu!

Klappat och klart

Höhö! Fyndig jag är då. Men nu är jag faktiskt helt färdig med årets julklappar. Eller ja, det ska bli en liten till till Joakim, men den kunde jag ju inte köpa igår då han var med. Nu är bara den stora frågan hur jag ska få med mig alla klappar på bussen upp till Övik till veckan.

På tal om ingenting.. Shit, va kallt det blivit! Riktigt vinterväder nu ju. Mysigt, men man får nog bli bättre på att klä på sig när man går ut. Långkallingar på liksom.


Mössa på!
Joakim har snott min nya fina Resterödsmössa, så jag får återgå till den stickade baskern.

Musikhjälpen



Har det ganska mysigt här hemma. Sitter och påtar lite med hemtentan. Kommer sakta men säkert framåt. Musikhjälpen har jag på i bakgrunden, på tv:n alltså. Riktigt kul att titta på faktiskt. För er som inte vet så är det dessa tre radiopratare som är instängda i en glasbur i Göteborg en vecka för att samla in pengar för att stoppa malaria. Man får önska låtar samtidigt som man bidrar med en slant. Bra intiativ. Gå in på musikhjalpen.se och önska en låt vettja! Igår önskade jag Hard sun med Eddie Vedder och skänkte samtidigt 50 kr.

Glad-dag!



Tänk vad lite snö kan göra. Helt plötsligt är jag på superduperbra humör. Lite trist att jag måste sitta inne och skriva hemtenta bara, men jag fick känna lite på snöflingorna (och det dåliga väglaget) för en stund sedan när jag var ner och hämtade en bok på bibblan.

Och så ringde pappsen nyss. Längtar verkligen efter jul nu! Längtar efter familj, släkt, skridskoåkning, julklappsutdelning och Lunnedalen såklart. Hoppas bara snön hinner leta sig upp till Övik innan nästa vecka.

Gnuggar ögonen!



Gnuggade ögonen riktigt hårt i morse när jag tittade ut genom fönstret. Snöar det verkligen?! Är det vitt på backen?! Ja, faktiskt. Så himla fint! Hoppas, hoppas, hoppas det här håller i sig över jul nu då. En vit jul vore ju inte helt fel, eller hur?

Träningsprogrammerar

För ovanlighetens skull är jag inte på gymmet denna måndagkväll. Är hiskeligt träningssugen, men eftersom vi tränade igår blir det träning för oss imorgon istället. Nog klokt med en vilodag =)

Tänkte försöka knåpa ihop ett enklare träningsprogram till syrran nu istället. Vi får se hur det går. Har ju i och för sig en del egna gamla träningsprogram som jag kan tjuvkolla lite på, så det ska nog gå bra.


En söndag

Igår blev det en riktigt klassisk söndag. En slapp och myssöndag.

Vid elva for vi iväg och tränade, efter dusch gick vi ner mot stan för att luncha och inhandla lite julklappar. Det snöade när vi gick ner, tänka sig. Lunch spisades på Body in motion, en galet god kycklingfocaccia blev det.

Vid tre började träningen göra sig påmind för oss båda. Vi blev trötta och gick hem, slappade i soffan ett antal timmar för att sedan beställa hem pizza och se på Män som hatar kvinnor. Riktigt bra film!


Nu sitter jag och laddar för att köra igång med hemtentan igen. Ska försöka vara riktigt flitig denna vecka, så jag kan få vara helt ledig jul- och nyårsveckorna.

Det kom folk...

Kom hem från jobbet vid kvart över sju igår. Vi käkade tacos och jag förberedde mig på en hederlig myskväll med godis och Idol-final. Sen dyker Grubb och Micke upp och helt plötsligt satt vi och drack vin, grogg och öl. Trevligt värre!

Idol byttes ut mot spotify och kortspel. Vi ritade lite "vikgubbar". Alltså sådana där som man skickar runt, den ena ritar huvudet, den andra överkroppen osv. Varför gör man inte det oftare?! Hur kul som helst ju!

Sen kom det lite mer folk. Jonas, hans Luleå-kompis och nån Brolin. Grabbarna drog iväg ner mot stan vid 01.45. För mig och Joakim blev det sova sova säng.



Jocke och Mike spelar kort.

Kan man sitta normalt i en soffa nångång?!

Like back in the days, eller?
(Jag vet inte, jag var inte med back in the days. Jag bara antar =P)

Full koncentration, haha! Så söta!


Vi pusslade ihop varandras delar för att se vem som följde sitt "tema" bäst. Tror jag lyckades bäst med min White trash-Lucia. Joakims verk till vänster, Grubbs till höger.


Nu ska jag hoppa in i duschen sen ska vi iväg och barnvakta busfian Evelina. =)

Gokväll!

Sitter i soffan och svettas om ögonlocken. Ja, jag gör det när jag äter apelsiner. Vet inte varför det blir så, kanske för att de är lite sura. Ganska så konstigt är det i alla fall. Vet inte av nån mer som gör det.

Funderar lite på hur det ska gå på jobbet imorgon. Jobbar nämligen själv fram till klockan 15. Detta innebär att det förmodligen kommer bli en "springande" lunch, och tänk om jag måste besöka toaletten?! Jag får hålla mig till kl 15. Bör nog slänga i mig en macka eller nått precis innan öppning, utifall jag inte får någon tid att äta innan Annika kommer.

Känner ett grymt träningssug just nu. Skulle egentligen vilja träna redan imorgon, men jobbar ju liksom hela dagen. Hoppas jag får tid för ett pass i helgen. Blir det så blir det nog på söndag.


God natt på er!

Gomorron pissväder!

Ännu en gång vaknar man upp till mörker och dimma. När ska detta sluta?! Kan det inte bara bli kallt och snö och sol?

Trots samma pissväder igår hade vi det riktigt roligt med shopping, träning och filmmys. Marre lyckades nog handla de flesta av sina julklappar igår. För mig blev det endast klappar till Joakim, men då hade jag ju i och för sig redan klart med mammas, pappas och Idas julklappar.

Efter en heldag ute i Birsta for vi hem och lagade mat. Det blev Marres favoriträtt - prinskorv, köttbullar, äggstanning, potatis, stuvad spenat och julmust. Mums! Sedan satt det bra med träning efter detta. Mikael ville hänga på även denna gång. Hoppas och tror att alla har en trevlig träningsvärk idag, hehe! =)

Inglourious Bastards fick avsluta dagen. Riktigt bra film! Självklart väldigt Tarantinig (=ganska så råa och blodiga scener stundtals), men det gillar vi.


Brad Pitt och hans försök till att prata itaienska var nog bästa biten, haha!

Nördmys

Joakim lyckades få med lillebror Mikael till gymmet idag. Han lockade med att han fick komma och nördmysa hemma hos oss efteråt, haha! Nördmys = glögg och saffransbullar + Nhl10.

Jag själv har inte ingått i nördigheterna, utan har tagit mig an tvättberget på sängen i sovrummet. Nytvättade kläder täckte en hel dubbelsäng. Det tog sin lilla tid att vika och lägga in i garderoben kan jag tala om. När man dessutom är übertrött efter träningen går allt liksom i ultrarapid.

Ska nog ta mig en kvällsmacka nu. Längtar till imorgon kväll då kära systeryster kommer och hälsar på. På onsdag tänkte vi ta en julklappsshoppingdag, yey!!! Birsta here we come, liksom!


Tog mig an den konstruktiva kritik jag fick för headern, alltså att det saknades lite hockey, och lyckades klämma in en liten Modo-logga. Att jag inte kommit på den idéen själv. Pinsamt Lisa! Tack Mikaela! =)

Lite nytt

Hade lite tråkigt igår kväll, så det blev en ny header. Försökte hitta lite bilder som kunde spegla mitt liv något sånär :) Fick till det lite vintrigt med snöflingorna också. Ingen snö ute, men man kan ju låtsas.

Nu blir det middag. Ugnsstekt falukorv med potatismos. Mumma!


Edit kl. 22.55: Ville såklart få med hockeyn där uppe på ett hörn också, men det fick liksom inte riktigt plats. Men det är du nog glad över Mikaela, eller hur? ;)

Sviter

Tunghuvve, beeetongkepa - call it what you want! Det blev utgång igår =)

Micke och Erik hos oss för lite förkrök, bakhjulsdriven skjuts ner till stan, ett glas på Svenssons, känt och okänt Årefolk på Stadshuset, Stadshuset invarderat av mössor, lillebror Mikael dyker upp och försvinner, brant promenad mot Haga ca. 01.30.

Nu - soffläge ;)

Som natt och dag

Ja, herregud vilken skillnad det är på jobbet nu! Från att knappt hinna andas då alla skulle ha julgardiner innan första advent, är det nu ganska dött i jämförelse. Jobbade heldag idag, men trots färre kunder gick dagen ändå hyffsat fort.

Drogs med en träningsvärk värre än värst idag med. Sviter från igår då vi var och latjade på gymmet såklart. Ujuj! Man är inte direkt van att träna så mycket överkropp som jag gjort senaste veckorna. Men jag klagar inte! Gillar ju träningsvärk :)


Grabsen testade greppstyrka :)

Rolling Thunder med tvåhandsgrepp, 90 kg.

Lite annorlunda lussebullar

Mmm, vad det luktar gott här hemma! Och det är min förtjänst =) Har bakat mina egna lussebullar. Alltså inga vanliga lussekatter med russin och så. Det blev en annan variant. Vanliga kanelbullar, fast med saffran i smeten och mandelmassa som fyllning istället för kanel. De blev grymt goda!


Deg som luktar ljuvligt gott.

Bakar, bakar, bakar.

Lite svårt att få mandelmassan jämn över hela degen, men det gjorde inte så mycket att det blev lite fläckvis. Smakade väldigt bra ändå =)

Penslade och sockrade. In i ugnen med dem!

Första gången jag lyckas riktigt bra med ett bullbak tror jag.

Jag vill resa!

Fick en sådan otrolig lust att åka iväg nånstans. Inte nödvändigtvis till något varmt ställe, utan till något spännande ställe med en massa grejer att se och göra. Just nu står Skottland högst upp på listan. Tänk va kul att få se den mäktiga naturen och gå och kika på en massa slott och andra gamla byggnader. Sen måste man ju såklart åka till Barcelona nån gång också, och New York, och så vill jag såklart tillbaka till Rom igen.


Kollar in coola grottor på Kreta.

Mäktigaste Rom! Ja, eller Vatikanstaten om man ska vara korrekt :)

Träningsvärk

Ooh, nu har jag gått och fått sånt där ont igen. Sånt där skönont. Sånt där träningsvärk, ni vet.

Igår blev det ett rygg/arm-pass. En massa underarmsövningar bland annat. Hur ofta tränar man underarmarna liksom...?! Maxade i en greppövning, med nån rund tjofräs med vikter på som man skulle lyfta från golvet. (Johannes sa vad den hette, men minns inte =P) Minns inte vad jag tog heller såklart. Nått på 30 kg med höger och nått runt 25 kg med vänster var det i alla fall. Döm av min förvåning när jag imorse vaknade och var nästan helt utan träningsvärk. Blev lite besviken. Men sedan jag klev upp och fram till nu har den eskalerat ganska dramatiskt. Nu gör det ont för minsta lilla rörelse. När jag skriver på datorn och ska sträcka mig efter utropstecknet nyper det till bak i skuldran (och på en massa andra ställen som jag inte kan namnen på).

Kom nyss hem från Karro. Vi har suttit och planerat lite inför den kommande C-uppsatsen, som vi ska skriva till våren. Vi har skickat lite mail till företag som skulle vara intressanta att skriva åt. Hoppas någon nappar!

Sedan jag kom hem har jag gjort en snabb städvirkel. Snart kommer nämligen en kvinna förbi som ska köpa vår bokhylla, och då får det ju inte se ut som hursomhelst.


Lisa b/w today, fast jag var egentligen grööön. Alltså tröjan...

RSS 2.0