Äntligen fredag!

Ja, äntligen fredag, i dubbel bemärkelse för min del. Det var ett tag sedan jag hade en fredag helt fri från jobb eller plugg. Idag har vi precis avslutat delmoment 2 och nu är jag ledig ända fram till tisdag. Mycket skönt!

Eftersom att jag har jobbat två helger i rad nu, så kommer jag att vara ledig både denna och nästkommande helg. Mycket skönt!

Sitter nu och slöar framför tv:n. Väldigt skönt att kunna göra det utan att veta att man måste göra något annat. Visst, det ser ut som ett bombnedslag här hemma med nya Joakimgrejer överallt, men det är en helt annan grej. Det kan man ta itu med när man känner för det.


1. Jag i slöarluvan
2. En av Joakims presenter
3. Grejerna som jag skickade efter från mangooutlet.com

Ikväll blir det nog lugna gatan. Hockey på tv och kanske lite snacks. I morgon tänkte vi dock dra ut på Birsta och shoppa järnet. Mestadels inredningsgrejer, kanske tapet och färg också. Sedan blir det utgång på kvällen. Vi får se hur många vi får ihop till förfesten. Alla är ju borta.

Jag lyckades hyffsat bra med marsipantårtan by the way. Folk verkade gilla den i alla fall.


Grattis Joakim!

Ja, idag fyller Joakim 24 år. Han fick fika på säng och presenter av mig i morse innan han for iväg till jobbet. Ikväll kommer resten av familjen hit och grattar honom. Och jag ska göra en marsipanstårta. Hjälp!!! Hur ska det gå?! Det har jag aldrig gjort förut. Det ska bli spännande och se hur jag klarar det.

Annars kommer min dag bestå av mycket plugg. Är så less på det här delmomentet nu, vill bara att det ska vara slut. Jag få skriva på riktigt bra idag så kanske jag hinner undan den mesta.


Av mig fick han en pilatesboll, en äggkokare, en t-shirt som jag fixat Modos gamla logga på och så fick han en legobyggsats mest på skoj, men jag tror att det var den som var roligast. =)

plugg

image113

Nu längtar jag till sommaren. Visst är det mysigt med soligt vinterväder, men det kommer lite för sent. Såhär kunde det ha fått varit i februari. Saken blir ju inte bättre av att man sitter och lyssnar på Winnerbäck. Sommar är det enda man tänker på när man hör honom. Underbart!

Sitter och försöker få igång skrivandet. Ska börja skriva på den individuella uppgiften, som ska vara klar på fredag. Fem, sex sidor ska skrivas om utvärdering och styrning. Inte det roligaste, men när man väl kommer igång med skrivandet brukar det gå bra.

Nä, nu måste jag ta och sätta igång om jag ska hinna iväg till Birsta och fixa inför Joakims födelsedag.


solig måndag

Underbart väder idag.

image112

Klev upp i tid för att hinna göra undan plugget innan lunch. Vid tolvtiden packade vi väskan med saft och korv och tog bilen upp till Sidsjön. Där träffade vi Joakims jobbarkompis, hans tjej och någon kompis. Vi satt vid vindskyddet längst ner i slalombacken och grillade våra korvar och lapade sol. Mycket härligt måste jag säga!


Första korvgrillningen för i år. Förhoppningsvis inte den sista.

Vi stod vid hoppet i backen och passade på och ta några bilder på förbihoppande åkare.

Joakim och Fredde leker i backen.

Påskhelg

Det har varit en ganska mysig påskhelg trots att jag har jobbat största delen av den. Förstår inte varför vi ska ha öppet när det inte kommer nå folk. Det blev två lååånga jobbdagar.

I fredags jobbade jag inte och då passade vi på att gå runt sidsjön med Malin, Pålle och Evelina. Det var riktigt härligt med sol och mycket folk. Morbror Joakim var även nöjd över att få styra barnvagn =)

På fredagkväll blev det utgång. Många hemvändare. Trevligt.

Efter jobbet igår tog jag bilen ut till Matfors där resten av familjen Norberg redan befann sig. Det bjöds på god påskmiddag och lite påskgodis. När vi kom hem, runt 23.00, såg vi film - "Så som i himmelen". Den är riktigt bra faktiskt, speciellt med tanke på att den är svensk.

Idag var det om möjligt ännu mindre folk som var på jobbet och handlade. Suck. Gick runt och märkte varor mest hela dagen. Åkte och handlade lite innan jag for hem. Väl hemma blev jag bjuden på mexikanska hamburgare, mycket gott.

Nu väntar lite skolplugg och sedan, klockan 21.00, är det "Hockeyhjärtan" på SVT. Här berättas om den fantastiska klubben Modo Hockey som har producerat orimligt många högklassiga NHL-spelare genom tiderna. Får inte missas!


Festligt värre på långfredag.

Påskmiddag i Matfors. Jag hade tur att få två påskägg på min tallrik.
Lilla Evelina var självklart the center of attention =)

Fyndat

Glad Påsk på er!

Idag har det varit en ganska slapp dag, men ändå har jag hunnit med en del. Träff med studiegruppen, lunch på stan med Jenny, köp av påskägg till Joakim, god middag bestående av rostbiff och kroketter, en tupplur i soffan och nu väntar filmtajm med musikalskräckis.

Jag har även lyckats hitta en ganska bra klädsida på internet. Rätt så billiga priser.
http://www.mangooutlet.com/


De här tre fynden beställde jag idag. Ska bli spännande och se hur länge det tar tills man får hem dem. Det är ju ändå en internationell sida.

 Snygg väska som passar till min gula halsduk.
 Beställde det här bältet, fast i en annan blåfärg.
 En lite smårolig t-shirt.

Lapptäcke, Evelina och Modo

Äntligen seger!

image89

Igår handlade det om liv eller död för Modo Hockey och självklart missar man inte en sådan match. Jag, Joakim, Marre och Markus satte oss i golfen och körde till Övik. Vi fick middag hemma i Lunnedalen innan vi åkte in till Swedbank för att stötta Modo. Vilken underbar känsla det var att stå på ståplats med den stämning som var. Nu var det bära eller brista, och det bar - tack och lov! Nu visade killarna hjärta och det var oerhört skönt att se. Men för att vinna den här kvartsfinalserien behövs mycket mer. Det är näst intill omöjligt att vinna tre matcher i rad mot ett så starkt Timrå. Men det var skönt att det inte blev 4-0 i matcher. Nu har vi ju någorlunda hedern i behåll.

I förrgår var vi hos Joakims syster och hennes sambo och hälsade på. Vi bjöd på middag och gosade med deras underbara dotter Evelina. Hon är bara för söt! Jag gav henne ett lapptäcke som jag sytt i helgen. För att vara mitt allra första lapptäcke blev jag ganska nöjd. Det tog dock en jäkla tid att sy. Sicksacka alla små fyrkanter och passa ihop dem, ingen lätt sak.


Sy, sy, sy... TIllslut blev det äntligen färdigt.


Ängeln Evelina


Morbror Joakim och tant Lisa =)

Glada dagar!

Roliga nyheter!
Joakim har blivit morbror till en liten flicka. Tidigt på söndag morgon såg denna lilla (46 cm), mörkhåriga flickan ljuset. Grattis Malin och Pålle!!!


På fredag kommer en av mina bästa kompisar hit från Uppsala. Emelie och jag har inte träffats på typ ett år. Ska bli riktigt, riktigt roligt!



Från och med imorgon till och med helgen blir det fullt upp för fröken Gidlund.

Torsdag: Ner på stan på morgonen och inhandla lite grejs. Klockan 13 är det plugg med studiegruppen som gäller. Efter det blir det mer plugg, dock allena. På kvällen är det slutspelshockey på tv ute i matfors som gäller. Modo - Timrå
Fredag: Förmodligen en del plugg på förmiddagen. Vid tolv kommer Emelie och då ska vi väl förmodligen dra en sväng på stan för att sedan käka middag hemma hos oss.
Lördag: Jobba, jobba, jobba. Efter jobbet blir det hockey - antingen live, eller på tv.
Söndag: Jobb igen. Middag hos de nyblivna föräldrarna.

Pjuh! Inte en lugn stund alltså.

katt

Jag har en konstig rytm denna vecka. Det har känts som fredag hela veckan av någon anledning. Det kanske är för att jag inte fått så mycket skoljobb gjort. Det har varit så dåliga direktiv så man har liksom inte vetat var man ska börja att läsa.

Idag kom mina systerystrar förbi, trevligt. Imorrn ska vi ha en riktigt myskväll med tacos och hockey på tv.

Jag och Joakim var även och kikade på kattungar ikväll. Vi har bestämt oss för att skaffa en liten kissemiss. Ibland känns det som att man vill ha någon mer här i lägenheten och då passar ju en katt bra. Vi paxade i alla fall en liten svartvit hane. Han var visst häften norsk skogskatt till och med. Jättesöt.



Bild 1: Min nya skjorta - me like it
Bild 2: Våran lille kissemiss
Bild 3: Nya tygskor från HM. Längtar till våren nu!

sportlov

Nä, själv har man inget sportlov, men en massa skolbarn har ju turen att få ha det i alla fall. En decimeter snö har det kommit inatt också, så de som gillar skidor och annat är nog glada. Jag var nog mer inställd på att det kunde få bli vår nu, men det är ju i och för sig fint med snö på backen isället för is. Men det här är nog borta på ett nafs.

Sitter och käkar min grötfrukost nu, samtidigt som jag lyssnar på soundtracket från filmen igår (Into the wild). Låtar med bara Eddie Vedder. Så jäkla grym och speciell röst. Sexigt som få. Han sjunger i Pearl Jam till vardags.

Vid tvåtiden kommer mina studiegruppsmedlemmar hit. Vi ska gå igenom lite texter som vi läst. Alltid trevligt med lite främmande. Då får man en anledning att använda kaffebryggaren också. Jocke och jag dricker inte kaffe, så den står mest och dammar där i hörnet.

På onsdag kommer förmodligen lillasyster Ida hit och hälsar på. Det ska bli riktigt kul. Hoppas vi kan hitta på något roligt att göra då.

Nä, nu ska jag ta tag i disken och sen ska jag läsa lite.

fullt upp

Ja, i helgen har jag varit väldigt uppbokad. En mycket trevlig helg har det varit, ska jag även tillägga.

Jobbat har jag gjort såklart. Börjar bli van att jobba varannan helg nu. Skönt att få träffa "jobbfolket" och inte bara tänka på plugg och annat. Det har varit en ganska lugn jobbhelg dock. Inte så konstigt med tanke på allt folk som shoppade på babykvällen i onsdags.

I fredags fick vi äntligen lämna över barnbilstolen till Malin och Pålle. De blev jättenöjda och stolen passade bra i bilen också. Nu fattas bara en lite parvel som kan pryda den fina stolen =)

Efter jobbet i lördags var det inte gott om tid precis. Hem, äta, diska, duscha, make, hår, iväg till nått ställe nere vid hamnen för att möta upp pappa som skulle på bankett efter att ha spelat nån hockeyturnering (och vunnit såklart) ute i Njurunda. Vi hann kramas och prata lite snabbt innan vi skulle vidare till Tonhallen där det vankades stand up med Magnus Betnér. Otroligt bitter, synisk, ironisk och klok människa. Kung, säger jag bara!

Därefter gick vi bort till Jon och hans lilla etta, som var packad med folk från överallt i Sverige typ. Folk hade samlats från Sundsvall, Stockholm, Åre och Umeå. Mycket trevligt. Vid elva begav vi oss ner till O´learys. Det blev en vinglig och kissanödig promenad för min del. Jo, det var ett tag sedan jag drack och jag blev nog lite dragen, men det tyckte Jocke var kul i alla fall. =)

Vasaloppet beskådades med ett halvt öga från sängen imorse innan jag drog till jobbet. Huvudvärken lindrades med två glas vatten och en alvedon.

Efter jobbet drog vi ut till Matfors och slappade. Somnade en stund på soffan och det behövdes.

Nu ska vi se på film - "Into the wild".

RSS 2.0