Lacrosse

Igår kväll när vi satt och zappade framför tv:en hamnade vi på en kanal som visade Lacrosse. Alltså herregud, vad är det för sport egentligen?!

För er som inte har hört talas om det kan läsa detta urklipp från Wikipedia:
Lacrosse är ett lagspel som spelas med racketliknande klubba med en rektangulär "håv" i den ena änden och en gummiboll. Man får inte bruka våld med klubban, men tacklingar är tillåtna.

Det jag tänker på när jag hör Lacrosse är helyllekillen Oz i American Pie. När man såg den filmen funderade man ju på om den sporten bara var ett påhitt i filmen, men Lacrosse är visst Canadas nationalsport. Ofattbart.

Det är visserligen skickligt av spelarna att kunna passa till varandra med de där håvarna, men det ser ju bara för fånigt ut. Det vi såg på tv:n igår var dessutom inomhus och då kallas det visst Boxlacrosse. De spelar i en hockeyarena med en hockeyrink. Suck suck.

image84

Kolla då hur de ser ut! Som en kloning mellan en hockeyspelare och en fotbollspelare. Men målvakten ser nog sjukast ut. Han är typ en och en halv meter bred i sin utrustning och har en håv som är tre gånger så stor som alla andras, som han allt som oftast har mellan benen.

Underligt, mycket underligt.


Idag ska vi kolla på riktig hockey. Timrå - Modo i Eon arena. Får se om det blir en kul kväll eller inte. Man kan ju alltid hoppas. Det ska i alla fall bli kul att se lite hockey, det var ett bra tag sedan man gjorde det live, och då får väl sunkiga Eon duga.

Nä, nu ska jag sätta igång och skriva på mitt skolarbete.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0