Gomorron fredag!

Fredag alltså, igen? Har inte haft nån riktig ordning på den här veckan.

Igår kväll var det dags för årets Babykväll med galna föräldrar. Från kl. 19 till 21 hade vi öppet med en hel del bra priser på vagnar och bilbarnstolar. Det är alltid lika kul på de här babykvällarna. Man får träffa alla arbetskamrater och det är ett riktigt skönt gäng faktiskt. Stor risk för flams, speciellt när det blir såhär sent. =)

Idag blir det till att plugga lite, samt träning mitt på dagen. Ikväll ska vi nog ut till Matfors en sväng, skönt att hitta på nått på fredagkväll när man jobbar helgen.


Älsklingen kom äntligen hem igår natt och jag fick denna fina t-shirt med Amsterdams sköld på.


Min nya fina jacka


Tadaa! En jacka innanför jackan. Skitbra ju! Nu är jag redo för fjällen i april.

Varning för ras... och Breitholtz

Så skönt det var att komma hemifrån idag!

Mötte upp Jenny utanför Barista, vi stod där och pratade och plötsligt ramlar det ner stora snöblock från taket typ en halvmeter från att träffa oss i skallen. Vi hade tur, men en kille som gick förbi precis efter hade inte samma tur. Han fick en klump rätt i huvudet stackarn, men han klarade sig nog hyffsat ändå, en mindre hjärnskakning åkte han nog på dock.

Det var riktigt kul att träffa tjejerna igen. Och det blev som en liten bäbisträff också mitt uppe i alltihop när Jennys syrra och dotter kom förbi. Då fick Malte nån att flörta med =)

Efter den ca 2 timmar långa lunchen gick jag och Johanna för att ta ut pengar. Då ser vi en kille komma mot oss. Jag tycker jag känner igen han... Jo, men visst var det Daniel Breitholtz, fd. idoljurymedlemmen. Han kastar upp en mikrofon framför oss och berättar att han gör ett program för radiokanalen Mix megapol och vill att vi ska ge förslag på vad han kan göra under en timme i Sundsvall. Först föreslår Johanna att han ska gå och raka av sig skägget och han blir riktigt nervös, men går ändå in till närmaste frisör, men han påstod att de inte ville raka honom eftersom att det inte skulle bli snyggt (eller hur att de sa så). Men då kom jag på att han kan ju gå på casinot och det tyckte han var en bra idé. Vi fick välja vilken färg han skulle spela på i rouletten och vi valde svart. Han påstod att vi skulle få halva vinsten, om han nu vann något. Lyssna på radion på lördag, sa han. Vet inte riktigt om jag vill höra mig själv på radion. Man lär väl låta som värsta norrlänningen.

Nu ska jag sätta mig och pyssla med lite armband igen.


Söta Malte på Barista.


Stolta moster Jenny presenterar systerdottern för Malte.


Jag och Breitholtz


Johanna: Va kort du är!
Daniel: Va? Nä, men jag stod ju i en grop!

Helt slut

Jag blev tokslut nu efter middagen. Blev sen middag idag eftersom jag åt lite mackor och sånt när jag kom hem från gymmet strax innan fyra. Men nu är jag dödstrött i både huvudet och kroppen. Kanske ska ta mig en powernap här på soffan...

Det börjar kännas lite ensamt här hemma nu. Längtar verkligen tills Joakim kommer hem natten mot torsdag. Men imorgon får jag i alla fall träffa lite folk. Ska luncha med några klasskompisar, vilket ska bli riktigt skoj. Det var ett bra tag sedan jag träffade vissa av dem.

TV:n nu. Bye bye!

Roligt att vara kreativ

När jag kom med bussen igår kl 12 skyndade jag mig hem och hoppade direkt in i bilen för att åka ut till Birsta. Köpte lite grejer på Panduro och lyckades göra två enkla armband igår eftermiddag. Riktigt roligt. Det var ett tag sedan jag kände mig kreativ. Skönt att ha något att göra också när man är ensam hemma.

Nu ska jag iväg och lyfta lite skrot. Skönt att det är lite plusgrader ute så man slipper frysa arslet av sig när man sätter sig i bilen.


De här två armbanden av mockaband gjorde jag igår.

Hemma

Är hemma i Övik och tar det lugnt nu över helgen. Igår var släkten här och grattade syster och idag ska hela familjen in till stan och fika/luncha. Det är så skönt att komma hem och bara göra ingenting. Joakim är i Amsterdam (bor på 5-stjärnigt hotell) med jobbet fram till onsdag, så jag är ensam hemma i veckan. Får se vad jag hittar på då. Har fått en liten pysselidé så jag ska nog ta mig ut till Birsta och Panduroaffären och inhandla lite smågrejer imorgon när jag kommer hem.

Nä, nu ska jag nog ta och byta ut min tröja som jag råkade söla oboj på imorse. Sen bär det av till stan i snöovädret.

GRATTIS SYSTER!

Grattis Marie på 20-årsdagen!


Rockar i bilen



Hur bra är det inte med en ny radiokanal med bara härliga rockklassiker?!
Springsteen, Bryan Adams, Metallica, Red Hot Chili Peppers, ACDC och mycket, mycket mer.
Perfa när man cruisar runt i bilen.

Mobilbilder

I lördags blev det en spontan sväng på krogen. Inte alls planerad, kanske därför det blev så roligt. Försökte ta några bilder med nya mobilen. De blev väl sisådär eftersom det var ganska mörkt inne på Oscars. Här kommer ett smakprov i alla fall...


Joakim och Ekan snackar hockey.. som vanligt.


Jon och Jocke i djup diskussion om lycka.


Micke och Matte


Det blev i alla fall lite bättre bildkvalité inne på toan =P

Musikgodis!



Hockeygodis!

Foppa, Zucarello, Skröder, Susse, Snygg-Hasse, Timmy...
Listan på spelare som spelade drömhockey ikväll kan göras lång.

Ibland är det bara underbart att älska Modo Hockey!

Jag var först!



Haha! För en gång skull är jag först med något.

Den här mössan köpte jag när vi var i Östersund i helgen, bara för skoj skull. Tänkte att den kan ju vara bra att ha någon dag då man faktiskt har en "bad hair day". Nu i veckan har jag dock upptäckt att denna mössa bland annat pryder några "kända" bloggare, men den säljs visst även på nelly.se. Så jag är ganska inne med andra ord. Jaja, någon gång ska ju vara den första, haha! =P

Drömmar

Helt otroligt vad hjärnan kan spöka med en. I natt drömde jag en himla massa. Kommer inte exakt ihåg vad det var just nu, men de väckte i alla fall jobbiga känslor precis när jag vaknade upp. Imorse, runt 6.00, vaknade jag och kände mig väldigt ledsen pga en av dröm. Det blir liksom så verkligt allt det man drömmer om. Läskigt egentligen hur hjärnan kan spela sådana spratt. Till slut somnade jag om och då hann jag drömma lite till, men den drömmen var inte alls lika känsloframkallande så när klockan ringde var den där ledsna känslan borta, bara sådär.

Som tur är är jag inte en sådan som tror att drömmar "betyder" något. Jag ser nog drömmandet mer som något som har fysiologiska förklaringar, eller vad man nu kallar det. Jag tror att drömmar är hjärnans sätt att nysta upp allt som man faktiskt har där inne. Sen beroende på om man minns drömmen eller inte tror jag har att göra med vilken kvalitet man har på sin sömn just då. Jag har inga vetanskapliga bevis för detta, det är bara så jag tänker. Det är mycket mer lugnande att tänka så och inte ta drömmarna på så stort allvar.

Nä, nu ska jag fortsätta plugga efter en god fetaostsallad till lunch. Har hunnit läsa ca. 50 sidor på förmiddagen, satsar på minst lika många till innan det är dags att laga middag. Ciao!

Matlagning

Mobiltelefonen nedan är nu beställd för er som har anteckningsblocket i handen. =P

Jag har börjat med en ny grej nu den senaste veckan. Matlagning har jag inte riktigt varit så förtjust i. Nu när man bor hemifrån och inte har någon som lagar mat åt en måste man ju liksom bara finna sig i det och ställa sig där vid spisen. Den senaste veckans påfund har dock gjort matlagningen en aningen lättare. Jag letar upp recept för några dagar framåt (helst en vecka) och skriver en handlingslista utifrån dem. På så sätt slipper man hålla på att komma på vad man ska äta varje dag. Det slutar ofta i fiskpinnar eller köttfärssås. (Förmodligen är jag sist i världen med att komma på detta knep.)

Dagens middag blev nog den bästa hittills. Vanliga köttfärsbiffar med gräddsås kryddad med chilisås och sambal oelek, samt potatis och stekta grönsaker till detta. Hur gott som helst! Såsen gjorde riktigt mycket.

Imorgon blir det nog pastasås med lax och lime. Den är riktigt god den med.


Här finns receptet!

Mobilfunderingar

Ja, ni läste rätt. Lisa funderar på att köpa en ny mobiltelefon. För de som känner mig väl vet att jag inte bytt telefon många gånger i livet. Jag har haft sammanlagt tre mobiler sedan jag var typ 14 eller 15 år, varav en, min nuvarande, är pappas gamla som har legat under snön en hel vinter (!) innan jag nu använt den några år.

Jag har kikat lite på en Nokia nu, som verkar enkel och lättanvänd. Jag har, som ni kanske förstått, inte så höga krav på min telefon. Ringa och sms:a är det jag vill kunna göra.


Nokia 5220, enkel och snygg. Den blir det nog.

Vinterdag i Matfors

Shit, va snö det har kommit!

Idag tog vi vårt pick och pack och drog ut till Matfors. Där blev det till att härja i pulkabacken.
Efteråt - välbehövd middag bestående av god köttgryta med potatis.



Spektaklet! Notering: ingen mascara nästa pulkaåkning.





Hoppet blev inte så lyckat. Alla gjorde nog minst ett djupdyk i snön pga. det där hoppet =P


Evelina. Kolla in de där ögonen!

Östersund

De två senaste dagarna har jag befunnit mig i Östersund med min klasskompis Karro. Vi har haft väldigt trevligt måste jag säga.

Anledning till vår Östersundvistelse var studier såklart. Vi läser två distansutbildningar där - KBT och Ledarskap & Coaching. Två riktigt intressanta kurser. Grymt ändå att man har möjlighet att läsa sådana kurser "gratis" nu när man går på universitetet. De kostar ju skjortan om man skulle gå någon sådan kurs privat senare i livet när man jobbar. Känns som riktigt värdefull kunskap, i alla sammanhang.

Vi hade turen att få bo i Karros brorsas lägenhet som låg precis bredvid skolan. Han var inte hemma dock, han var i Åre på spelning (trummis i Marmeladorkestern). I går kväll efter KBT-föreläsningen hade vi mysigt framför Let´s dance med chips och cola. Idag hade vi föreläsning mellan 8-15, sedan väntade en mindre rolig bilfärd hem på snötäckta vägar fullt med snörök och därmed usel sikt. Men det var inte så mycket trafik så det gick bra.

Imorgon, söndag, väntar sovmorgon och pulka ute i Matfors. Det ska bli roligt. Det skulle visst bjudas på middag där ute också, vilket aldrig är fel.

Virus

Har råkat ut för nått megavirus på min dator, så har inte kunnat använda den på några dagar. Ska göra en backup på mina filer som jag vill spara ikväll så att vi kan formatera om nippon pipponet.

Den senaste veckan har jag hunnit med en del roliga saker.

Jobbade ju i helgen. Det gick faktiskt riktigt bra. Tiden gick fort då det var väldigt mycket kunder periodvis. Alltid kul att träffa jobbarkompisarna också, mycket skratt blir det.

Var även på 25-årsfest hos en klasskompis i lördags. Det var kul. Synd bara att en av tjejerna fick gå hem nästan på en gång pga. illamående (innan hon ens druckit någon alkohol).

I måndags var vi och hälsade på Joakims systerdotter Evelina, och Malin och Pålle såklart. Det var verkligen på tiden. Jag hade inte träffat henne på över en månad. Hon växer så det knakar och utvecklas hela tiden. Tänk, snart fyller hon ett år, helt sjukt vad tiden gått fort.

Igår for vi och Jon ut till Micke och Alex i Matfors och såg på film. Outlander hette den, se den inte! Vilka vikingafilmer blir bra egentligen? Men det var väldigt gott med trocca och chips. =)

Nä, nu ska jag ta och plugga lite. Tänkte plocka lite i lägenheten samtidigt (bra med ljudbok), vi får lite främmande av familjen Norberg ikväll lagom till att Foppas comeback, som sänds direkt på svenskaspel.se.

Sådär ja, där fick ni en tråkig uppdatering av mitt liv. =P

RSS 2.0